background img
banner
banner

Ένας υποψήφιος πρόεδρος για τα δύσκολα

Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ ΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ

Μία νέα δυναμική άποψη εισέρχεται στο επιμελητηριακό τοπίο. Ο πρώην δήμαρχος Διακοπτού, επιχειρηματίας Τάκης Βασιλείου, βρίσκεται στη φάση δημιουργίας μίας ανεξάρτητης επιμελητηριακής παράταξης, με σκοπό στις επικείμενες εκλογές στο Επιμελητήριο Αχαΐας, να αποτελέσει πεδίο έκφρασης και δημιουργίας, επιχειρηματιών, επαγγελματιών και εμπόρων όλης της Αχαΐας.

Ο ίδιος σκοπεύει να διεκδικήσει την προεδρία του φορέα, ούτως ώστε να τον ωθήσει να αξιοποιήσει στο μέγιστο όλες τις δυνατότητές του, δημιουργώντας νέες προοπτικές για τις επιχειρήσεις της Αχαΐας.

Η κάθοδος του κ. Βασιλείου στις επιμελητηριακές εκλογές, οι οποίες – όπως φαίνεται – θα προκηρυχθούν για το τέλος Νοεμβρίου, είναι προϊόν ώθησης μερίδας επιχειρηματιών, επαγγελματιών και εμπόρων τόσο από την Αιγιάλεια από την οποία προέρχεται ο ίδιος, όσο και από τα Καλάβρυτα, την Πάτρα και τη Δυτική Αχαΐα, βλέποντας στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που μπορεί να συμβάλει ώστε το Επιμελητήριο να αλλάξει τον προσανατολισμό του και να κάνει το… κάτι παραπάνω για τις επιχειρήσεις – μέλη του.

Επιχειρηματική δράση για ,περισσότερα από 35 χρόνια

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο κ. Βασιλείου ασχολείται για πάρα πολλά χρόνια με τις επιχειρήσεις. Για περισσότερα από 35 χρόνια δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό κλάδο, διαθέτοντας εταιρεία παροχής υπηρεσιών και εμπορίου που ασχολείται με την εγκατάσταση ιατρικού εξοπλισμού, η οποία έχει έδρα στην Αιγιάλεια, ωστόσο δραστηριοποιείται πανελλαδικά. Μάλιστα, την εμπειρία του στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι για πολλά χρόνια ήταν υπερεργολάβος της «Hospitalia International» κορυφαίας εταιρείας στον χώρο, επιλαμβανόμενος του ιατρικού εξοπλισμού μεγάλων νοσοκομείων ανά την Ελλάδα, όπως είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, των Ιωαννίνων, της Κρήτης, το Ωνάσειο, το Ερρίκος Ντινάν στην Αθήνα κ.ά. Ο κ. Βασιλείου είχε την ευθύνη της εγκατάστασης και της συντήρησης αυτών των μηχανημάτων.

Με επιτυχημένη θητεία ως δήμαρχος Διακοπτού

Βεβαίως, στους περισσότερους είναι γνωστός από την ενασχόλησή του με τα κοινά, διατελώντας μία επιτυχή θητεία ως δήμαρχος Διακοπτού, από το 2007 ως το 2010. Αρχικά, ασχολήθηκε με τον δήμο Διακοπτού ως σύμβουλος, στη συνέχεια ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης και τέλος ως δήμαρχος, μέχρι τη διάλυση του δήμου και την ενοποίησή του με τον δήμο Αιγιαλείας στο πλαίσιο του νόμου Καλλικράτη. Ωστόσο, όπως ο ίδιος εκμυστηρεύεται στo Protionline.gr, δεν έχει πάψει λεπτό να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην περιοχή διότι αγαπάει τον τόπο του, θέλει να προσφέρει και πάντα έχει πρωτοποριακές ιδέες. Μάλιστα, όσες από αυτές πρόλαβε να υλοποιήσει ως δήμαρχος Διακοπτού ακόμη και σήμερα είναι αξιοποιήσιμες από όσους διοικούν τον τόπο και από τους δημότες.

Έτσι προέκυψε το ενδιαφέρον…

Γι’ αυτό και η επιθυμία του να ασχοληθεί με το Επιμελητήριο δεν αποτέλεσε έκπληξη τουλάχιστον για όσους τον γνωρίζουν. Ερωτηθείς για το πώς προέκυψε το ενδιαφέρον του, ο ίδιος επισήμανε στo Protionline.gr: ΄΄Με προσέγγισαν κάποιοι επιχειρηματίες και μου είπαν ότι κάτι πρέπει να γίνει στο Επιμελητήριο διότι μέχρι σήμερα δεν έχουν «φωνή». Διαπιστώσαμε από κοινού ότι ο φορέας δεν μας δίνει τις δυνατότητες που θα έπρεπε και καταλήξαμε στο ότι πρέπει να ξεκινήσουμε μαζί από το μηδέν και να δημιουργήσουμε μία υγιή βάση, αυτή της νέας παράταξης. Πλέον, αφού αποδέχθηκαν να ηγηθώ της προσπάθειας και συνεχίζοντας τις επαφές με τον επιχειρηματικό, επαγγελματικό και εμπορικό κόσμο, διαπιστώνω πως η ανάγκη μίας νέας έκφρασης στο Επιμελητήριο, είναι μεγάλη. Μαζί με όλους αυτούς τους ανθρώπους δημιουργούμε το πρόγραμμα της επιμελητηριακής μας παράταξης, το οποίο θα αποτελέσει μπούσουλα για να κινηθούμε, εφόσον τα μέλη του Επιμελητηρίου, μας δώσουν αυτή τη δυνατότητα και μας εκλέξουν΄΄.

Επιπλέον, ο κ. Βασιλείου έκανε γνωστό πως το πρόγραμμα της νέας παράταξης θα φτάσει στα χέρια των μελών του Επιμελητηρίου ούτως ώστε να γνωρίζουν για τις θέσεις και το πρόγραμμα δράσης του συνδυασμού.

΄΄Δεν θέλω να ασχοληθώ με το τι έχει γίνει μέχρι τώρα, αλλά με το θα γίνει από εδώ και στο εξής΄΄

Ερωτώμενος για τυχόν παραλείψεις ή λανθασμένους χειρισμούς των έως τώρα διοικήσεων, ο κ. Βασιλείου αρκέστηκε να σχολιάσει πως ΄΄ως τώρα, λίγο-πολύ, η διοίκηση του Επιμελητηρίου μας ξεχνάει σαν Αιγιάλεια, για διάφορους λόγους. Όμως όλες οι διοικήσεις προσπαθούν να κάνουν κάτι καλύτερο.

Το θέμα είναι το αποτέλεσμα, το οποίο μέχρι τώρα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικό για την περιοχή μας καθώς υπάρχουν κενά ως προς την διαχείριση των θεμάτων. Προσωπικά, θέλησα να ηγηθώ της προσπάθειας, όμως δεν θέλω να ασχοληθώ με το τι έχει γίνει μέχρι εδώ, αλλά με το θα γίνει από δω και πέρα. Και πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε μία βάση στους νέους ανθρώπους, στους νέους επιχειρηματίες, στις συνεργασίες που πρέπει να γίνουν, στις προτάσεις που πρέπει να υποβάλλουμε για να διεκδικήσουμε ή να βοηθήσουμε δήμο, φορείς, περιφέρεια, να διεκδικήσουν για τον επιχειρηματία, τον επαγγελματία και τον έμπορο. Αυτό που θα κάνουμε θα είναι συνδυαστικό. Δηλαδή και θα είμαστε παρόντες για να βοηθάμε τους επιχειρηματίες και θα δημιουργούμε καλύτερες προοπτικές΄΄.

Με συγκεκριμένες προτάσεις και στόχους

΄΄Προσωπικά γυρίζω όλη την Ελλάδα και παρακολουθώ το τι γίνεται, έχω δει αρκετές δράσεις και έχω ένα πλάνο για να εφαρμοστούν κι εδώ΄΄, πρόσθεσε, ενθυμούμενος όταν κάποτε ήταν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος κοντά στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Καββαδά και ασχολούμενος με το Επιμελητήριο Αιτωλοκαρνανίας, είχε εκπροσωπήσει την Περιφέρεια στην Ιταλία. Εκεί είχε αποσπάσει ένα σημαντικό ποσό ύψος 1,5 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα το Επιμελητήριο στο Αγρίνιο να γίνει ένα «στολίδι» το οποίο παραμένει μέχρι σήμερα.

΄΄Υπάρχουν πάρα πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία που παραμένουν ανεκμετάλλευτα. Εγώ θα είμαι στην κατεύθυνση στο να βοηθήσω. Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική αλλά το αποτέλεσμα. Έχω μάθει στη ζωή μου, δουλεύοντας σκληρά, να στοχεύω στο αποτέλεσμα. Είμαι της άποψης ότι πρέπει να στοχοποιούμε, να θέτουμε λίγους αλλά σοβαρούς στόχους ώστε να τους υλοποιούμε. Παραμένω επιχειρηματίας και μέσα από τη δουλειά μου όλα τα χρόνια προσπαθώ να στηρίζω νέους ανθρώπους΄΄, προσθέτει.

Ως παράδειγμα αναφέρει την περίπτωση προγραμματιστή ηλεκτρονικών υπολογιστών στον οποίο ανέθεσε έργο όταν ήταν δήμαρχος Διακοπτού παρότι τότε ανήκε στην άλλη παράταξη. Ο ίδιος όμως αναγνώρισε την αξία του και το ότι μπορεί να βοηθήσει τον δήμο και του έδωσε ώθηση παραμένοντας ως και σήμερα συνεργάτης του δήμου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το Επιχειρηματικό Πάρκο

Ο κ. Βασιλείου έθιξε ακόμη και το θέμα της οργάνωσης. ΄΄Πιστεύω πως μία πόλη δεν μπορεί να αναπτύξει τον επιχειρηματικό τομέα όταν στερείται επιχειρηματικού πάρκου΄΄, είπε, τονίζοντας: ΄΄Εμείς θα στραφούμε και προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να δούμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε με τους αρμόδιους φορείς για τη δημιουργία του. Σκοπεύουμε να… βάλουμε πλάτη σε τέτοιες προκλήσεις΄΄.

Ο υποψήφιος πρόεδρος για το Επιμελητήριο Αχαΐας επισημαίνει ακόμη πως το Επιμελητήριο πρέπει να έχει ρόλο και στην καθοδήγηση των νέων ανθρώπων μορφωτικά και επιχειρηματικά και να τους κατευθύνει με βάση τις ανάγκες της κάθε περιοχής. Παραδείγματος χάριν, αναφέρθηκε στην περίπτωση της Τρίπολης που κατάφερε και δημιούργησε επιχειρηματικό πάρκο. Εκεί δημιουργήθηκε εργοστάσιο φαρμακευτικών εταιρειών στο οποίο σήμερα εργάζονται 1.250 άτομα από την τοπική κοινωνία. Μάλιστα η μία εταιρεία κατευθύνει ακόμη και μαθητές Λυκείου προκειμένου να ακολουθήσουν τους αντίστοιχους κλάδους. Αναλαμβάνει τα έξοδα του φοιτητή με την υποχρέωση να εργαστεί στο εργοστάσιό της. ΄΄Κι αυτό κάποιος το δημιούργησε, δεν έγινε από μόνο του΄΄, τόνισε.

Ο ρόλος του Επιμελητηρίου

Αναφερόμενος στις δυνατότητες που το Επιμελητήριο πρέπει να παρέχει στους νέους, θυμήθηκε την επίσκεψή του στο Επιμελητήριο στην Κατερίνη ως δήμαρχος Διακοπτού όπου πραγματοποιείτο εκπαίδευση επιχειρηματιών για φορολογικά, ασφαλιστικά, επιχειρηματικά θέματα. Επίσης, όπως αναφέρει, τους έδιναν λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. ΄΄Δυστυχώς, εδώ δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι ανάλογο΄΄, σημείωσε προσθέτοντας: ΄΄Το επιμελητήριο έχει μεγάλες δυνατότητες και θα έχει ακόμη μεγαλύτερες. Ο σκοπός του Επιμελητηρίου πρέπει είναι η προστασία και η ανάπτυξη των κλάδων των μελών του. Για παράδειγμα υπάρχουν περιοχές που η εστίαση προωθεί τα τοπικά προϊόντα όπως ισχύει στην Τήνο κάτι που εδώ επ’ ουδενί έχουμε δει. Μου κάνει εντύπωση που ένας τόσο μικρός τόπος όπως η Τήνος λειτουργεί τόσο ενωτικά αλλά και με εξωστρέφεια κάτι που δεν ισχύει στην δική μας περιοχή. Το Επιμελητήριο μπορεί να αναλάβει τον ρόλο να συντονίσει μία τέτοια προσπάθεια. Μέχρι τώρα δεν γίνεται γιατί δεν υπάρχει μεθοδολογία. Όταν ήμουν δήμαρχος είχα αναπτύξει μία πολύ καλή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, όταν ακόμη δεν είχε ανοίξει τους ορίζοντές του προς την κοινωνία. Μόνος μου το επιδίωξα μετά τις φωτιές του 2007 και ζήτησα να υπάρξει συνεργασία στα αγροτικά ζητήματα. Τότε πραγματοποιήθηκε η εκπαίδευση 50 νέων αγροτών. Μέσα από τη διαδικασία επωφελήθηκαν και αυτοί αλλά και το πανεπιστήμιο διότι θεωρητικά μερικά πράγματα από αυτά που ισχυριζόταν το πανεπιστήμιο ήταν άτοπα. Το πανεπιστήμιο είναι ένας σημαντικός φορέας που με μικρές συνεργασίες μπορεί να επιτευχθούν πολύ θετικά αποτελέσματα. Θα κινηθούμε και προς αυτή την κατεύθυνση΄΄.

Έργα και όχι λόγια

Ο κ. Βασιλείου ήταν αυτός που φρόντισε ώστε να περιέλθει στην ιδιοκτησία του δήμου Διακοπτού τότε το παλαιό ελαιοτριβείο της Ελίκης προκειμένου να διαμορφωθεί και να εκτίθενται εκεί τα ευρήματα των ανασκαφών της Αρχαίας Ελίκης. ΄΄Αν αυτή τη στιγμή έρθει ένας τουρίστας και ζητήσει τα αξιοθέατα, δεν έχουμε πού να τον στείλουμε΄΄, είπε. Μάλιστα, τότε προσανατολιζόταν στη δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου στην Ελίκη και διαμόρφωση πεζόδρομου στο σημείο ανασκαφών ώστε να γίνεται επισκέψιμο. Επίσης υπήρχε μία συμφωνία με τον ΟΣΕ να αγοράσει ο δήμος Διακοπτού οικόπεδα του Οργανισμού σε αντιστάθμισμα για την παραχώρηση του παλιού πέτρινου μηχανοστασίου το οποίο είναι ένα εξαιρετικό βιομηχανικό κτίριο που θα ήταν ιδανικό για Μουσείο του Οδοντωτού. ΄΄Αν ο τόπος είχε αυτά τα δύο σημεία, θα αποκτούσε ταυτότητα και η επισκεψιμότητα θα αυξανόταν κατά κόρον. Όμως όλα αυτά θέλουν οργάνωση και ανθρώπους να εκμεταλλευτούν τα προγράμματα που τρέχουν… ΄΄, συμπλήρωσε.

Κάλεσμα για συστράτευση

Το επόμενο διάστημα πρόκειται να γίνουν γνωστά ονόματα των ανθρώπων που θα απαρτίζουν τη νέα επιμελητηριακή παράταξη με επικεφαλής τον κ. Βασιλείου και βέβαια το όνομα που θα φέρει. Ο ίδιος ο υποψήφιος πρόεδρος καταλήγει: ΄΄Θα δώσω το «παρών» στις επιμελητηριακές εκλογές με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο και καλώ όλες τις δυνάμεις να συστρατευτούν μαζί μας.
Ήδη καταρτίζεται το πρόγραμμα του νέου συνδυασμού και η επιχειρηματική κοινότητα θα ενημερωθεί γι’ αυτό. Μπαίνουμε σε αυτή τη «μάχη» γιατί διαπιστώσαμε την ανάγκη των επιχειρηματιών να εκφραστούν διαφορετικά. Παρακολουθώ από κοντά τα τεκταινόμενα όλα αυτά χρόνια και όλοι μαζί θέλουμε να δώσουμε μία νέα «φωνή» στον επιχειρηματικό, επαγγελματικό και εμπορικό κόσμο της περιοχής μας. Είμαι βέβαιος πως μπορούμε να καταφέρουμε πολλά΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr