background img
banner
banner

Έρχεται το 1ο Φεστιβάλ Ηλεκτρονικής Μουσικής στην Αιγιάλεια!

ΔΙΑΣΗΜΟΙ Djs ΣΤΟ «ΜΑΤΙ» ΤΗΣ ΑΚΟΛΗΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ως μία «επένδυση» για να στραφεί το ενδιαφέρον των νέων διαχρονικά στην Αιγιάλεια, φαντάζει το 1ο Φεστιβάλ Ηλεκτρονικής Μουσικής με την ονομασία «Dream away», που διοργανώνεται για πρώτη φορά την Κυριακή 4 Αυγούστου, στην περιοχή «Μάτι» της Άκολης και αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου στην περιοχή.

Σε αυτό θα λάβουν μέρος πασίγνωστοι Djs του διεθνούς στερεώματος της ηλεκτρονικής μουσικής, η οποία… μιλά κατευθείαν στην καρδιά των νέων ανθρώπων. Άλλωστε, η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει πως τα φεστιβάλ που υπηρετούν ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής, είναι αυτά που ξεχωρίζουν και καθιστούν τους τόπους διοργάνωσης, τους απόλυτους προορισμούς, όπως παραδείγματος χάριν συνέβη για δεύτερη φορά φέτος στα Καλάβρυτα με το Φεστιβάλ Χελμού. Η Αιγιάλεια ωστόσο έχει το πλεονέκτημα της θάλασσας και των πολλών και διαφορετικών σημείων πλάι σε αυτή που μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλες εκδηλώσεις με εκατοντάδες κόσμου. Κάτι τέτοιο φιλοδοξούν να «γεννηθεί» και σε λίγες ημέρες στην Άκολη, με σκοπό να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός.

Στα… χέρια του «ειδικού»

Το «Dream away», θα έλεγε κανείς ότι, βρίσκεται στα… χέρια του ειδικού, του αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής Γιώργου Φραγκονικολόπουλου, που με την εμπειρία του μέσα από το κατάστημα «Loca» που διατηρούσε για σειρά ετών, γνωρίζει το αντικείμενο. Η ιδέα, όπως εκμυστηρεύεται στo Protionline.gr ο κ. Φραγκονικολόπουλος, ανήκε στον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού Τάκη Ανδριόπουλο και η διοργάνωση θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να πάρει «σάρκα και οστά» εάν δεν υπήρχε η συμβολή του κ. Ανδριόπουλου. Άλλωστε, το Φεστιβάλ θα τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Αιγιαλείας και αναμένεται ολόκληρη η περιοχή να το «αγκαλιάσει».

΄΄Μαζί με τον κ. Ανδριόπουλο, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τον μοντέρνο σύγχρονο πολιτισμό και καταλήξαμε στο να διοργανωθεί το 1ο Φεστιβάλ Ηλεκτρονικής Μουσικής στην Αιγιάλεια, δεδομένου ότι η ηλεκτρονική μουσική είναι η παγκόσμια κοινή γλώσσα των νέων. Σε όλο τον κόσμο, οι νέοι άνθρωποι την ακούν, επικοινωνούν και διασκεδάζουν με αυτή. Έτσι κι εμείς, θέλουμε να κάνουμε ένα άνοιγμα και να δώσουμε κάτι παραπάνω στη νεολαία. Τα πολιτιστικά δρώμενα θα λέγαμε πως «αδικούν» τη νεολαία και οι νέοι δεν παίρνουν αυτό που θέλουν΄΄, τόνισε ο κ. Φραγκονικολόπουλος.

Παράλληλα, επισήμανε πως ΄΄η φετινή πρώτη χρονιά θα είναι αναγνωριστική. Ο στόχος είναι να γίνει στην πορεία τριήμερο και να καταστήσει την Αιγιάλεια προορισμό για όσες ημέρες διαρκεί και όχι μόνο. Η ηλεκτρονική μουσική είναι το μοναδικό είδος που μπορεί να προσελκύσει κόσμο από όλη την Ελλάδα και να βοηθήσει τον τόπο. Μάλιστα, σκεφτόμαστε από του χρόνου να το έχουμε προετοιμάσει ακόμη περισσότερο και να λάβει χώρα σε διάφορα σημεία της Αιγιάλειας. Άλλωστε έχουμε αρκετά σημεία που ταιριάζουν να γίνουν εκδηλώσεις ηλεκτρονικής μουσικής΄΄.

Πού υπερτερεί η Αιγιάλεια

΄΄Ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τον δήμο μας είναι ότι είναι εύκολα προσβάσιμος, βρίσκεται κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα και αναμένεται ότι αυτό θα λειτουργήσει θετικά στην επιτυχία του Φεστιβάλ. Επιπλέον, δεν έχουν αγγίξει πολλοί αυτό το είδος, παρά μόνο στη Θεσσαλονίκη όπου διοργανώνεται μία φορά τον χρόνο και διαρκεί μία εβδομάδα΄΄, πρόσθεσε ο κ. Φραγκονικολόπουλος ενθυμούμενος όσα και η Βούλα Πατουλίδου του είχε αναφέρει για τη διοργάνωση που υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Μακεδονίας, έχοντας πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τους νέους. ΄΄Αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε, ξέχωρα από την πρόθεση να περάσει καλά ο κόσμος, είναι η διοργάνωση αυτή να έχει αντίκρισμα για τον δήμο και την τοπική κοινωνία. Να μπορέσει να ωφελήσει και να αναδείξει την περιοχή μας΄΄, τόνισε ακόμη ο αντιδήμαρχος, καταλήγοντας: ΄΄Οδηγός μας είναι η εξωστρέφεια και γι’ αυτό βάζουμε στην εξίσωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου, τον σύγχρονο πολιτισμό, μέσω του επιδραστικού ρεύματος της ηλεκτρονικής μουσικής με κορυφαίους Djs από την ελληνική και παγκόσμια ηλεκτρονική σκηνή΄΄.

Ποιοι είναι οι Djs που θα πλαισιώσουν το Φεστιβάλ

John Digweed, ο Dj των Djs. Ο θρυλικός John Digweed είναι βρετανός DJ και παραγωγός δίσκων (Bedrock Records),ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της dance electronica. Έχει ψηφιστεί Νο. 1 DJ στον κόσμο. O βρετανός super star αποτελεί τη ζωντανή ιστορία της dance μουσικής με μια πορεία 30 ετών. Ο John Digweed αποτελεί ένα σπάνιο φαινόμενο καλλιτέχνη που ανεξάρτητα από τις εκάστοτε μουσικές τάσεις πρωταγωνιστεί σε βάθος χρόνου, βασιζόμενος προπαντός στην ουσία της μουσικής του δημιουργικότητας.

Από την εποχή που ασχολείτο με την acid house σκηνή μέχρι σήμερα έχει στο ενεργητικό του Mega Hits όπως ‘Heaven Scent’, ‘For What You Dream Of’ κ.ά. Τα albums του Transitions, Bedrock και Structures κατέκτησαν τεράστια εμπορική επιτυχία, καθώς και την ευρεία αναγνώριση των κριτικών, ενώ η ραδιοφωνική εκπομπή του, Transitions, είναι από τις πλέον επιτυχημένες του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο με κοινό που εκτείνεται σε 120 χώρες και ανέρχεται σε 24 εκατομμύρια ακροατές την εβδομάδα.

Η επίδραση του John Digweed, στην παγκόσμια μουσική dance σκηνή είναι τεράστια και διευρύνεται συνεχώς, όπως αποδεικνύουν τα ασταμάτητα gigs και οι περιοδείες του ανά τον κόσμο. Είναι ο Dj των Djs.

Η διαφορετικότητά του σε σχέση με τους υπόλοιπους είναι κι αυτό που τον χαρακτηρίζει. Τόσο στο ξεκίνημά του, όσο και τώρα που βρίσκεται στο αποκορύφωμα του διεθνούς dj set έχει δημιουργήσει και διατηρήσει ένα επίπεδο ακεραιότητας που είναι πια σημείο αναφοράς τόσο για τους djs όσο και για τους παραγωγούς παγκοσμίως.
Η ανερχόμενη σταρ Kate Zubok από τη Γαλλία. Ακόμη, ο γνωστός dj Νίκος Διαμαντοπουλος, ο οποίος ανήκει στη ελίτ των house παραγωγών στην Ελλάδα και με μεγάλες επιτυχίες και στο εξωτερικό και τέλος ο Giannis Jovolos, ανερχομενος dj και resident dj του Loca Beach Club επί σειρά ετών.

Με ελεύθερη είσοδο

Το Dream Away Festival έχει στόχο να φέρει πιο κοντά το κοινό, με μέσο επικοινωνίας την παγκόσμια κοινή γλώσσα της αγάπης και της μουσικής. Να γίνει εμπειρία ζωής και όχι απλά μια εκδήλωση! Κι όλα; Με ελεύθερη είσοδο για όλους!!!


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr