background img
banner
banner

«Ήξερε ότι το θέμα των εσωτερικών δικτύων έχει επιλυθεί κι έλεγε ότι θα ασκήσει πιέσεις»

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ ΚΑΤΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ

Ο «σκόπελος» της διακοπής χρηματοδότησης του έργου των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης στους παραλιακούς οικισμούς της Αιγιάλειας, εργολαβία του εκτελεί η εταιρεία Ιντρακάτ, ξεπεράστηκε, καθώς το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε την τροποποίηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2024, δίνοντας το «πράσινο φως» για τη διάθεση των απαιτούμενων κονδυλίων για 264 έργα, μεταξύ των οποίων και αυτό της Αιγιάλειας, με διάθεση 12,5 εκατ. ευρώ.

Η σχετική απόφαση δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Ιουλίου ενώ είχε ληφθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, με την παράταξη «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο», να κατηγορεί τον δήμαρχο πως δήλωνε ότι θα μεταβεί στην Αθήνα για να πιέσει, ενώ το θέμα είχε ήδη επιλυθεί…

Στις συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου τόσο της λογοδοσίας όσο και στην τακτική, έγινε λόγος για στάση πληρωμών από το κεντρικό κράτος και για διακοπή εργασιών στο έργο του αποχετευτικού δικτύου, γεγονός που προκάλεσε έντονο προβληματισμό τόσο στο σώμα όσο και στις κατά τόπους περιοχές της Αιγιάλειας, εκεί όπου οι κάτοικοι αναμένουν την ολοκλήρωση των εργασιών και για να συνδεθούν με το ενιαίο αποχετευτικό δίκτυο αλλά και για να κλείσουν οι «πληγές» που έχουν δημιουργηθεί σε δρόμους, εξαιτίας των τομών και των εγκαταστάσεων των αγωγών.

Κατά τη συζήτηση του θέματος, ο δήμαρχος Δημήτρη Καλογερόπουλος είπε πως θα επισκεπτόταν την Τρίτη 16 Ιουλίου το ΕΠΠΕΡΑΑ ούτως ώστε να ασκήσει πιέσεις για να ξεκινήσει και πάλι η ροή της χρηματοδότησης, δηλώνοντας συγκρατημένα αισιόδοξος πως θα έχει επιτυχές αποτέλεσμα η προσπάθεια. Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός πώς η Ιντρακάτ δεν προχώρησε αμέσως στη χρήση του δικαιώματός της να κάνει διακοπή εργασιών.

Η απόφαση του Υπουργείου για το έργο των δικτύων αποχέτευσης

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» Χρήστος Γούτος, έθεσε εν γνώσει του Protionline.gr την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που αναρτήθηκε στο «Διαύγεια» στις 15 Ιουλίου, τονίζοντας πως είναι σαφές ότι η απόφαση είχε ληφθεί από την Παρασκευή, ημέρα που μεταφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο όλη η ανασφάλεια που είχε δημιουργηθεί από τη διακοπή εργασιών. ΄΄Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, δύο τινά υπάρχουν. Ή ότι ο κ. Καλογερόπουλος και οι συνεργάτες του είχαν πλήρη άγνοια ότι το πρόβλημα είχε ξεπεραστεί, ή ότι γνώριζαν πως το υπουργείο είχε επιλύσει το πρόβλημα, αλλά σκοπίμως συνέχισαν να κινδυνολογούν, για να καρπωθούν την επιτυχή έκβαση του θέματος. Δεν είναι δυνατόν να έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα, να έχουν εγκριθεί οι χρηματοδοτήσεις για τη συνέχιση 264 έργων και ο δήμαρχος Αιγιαλείας να μας λέει ότι πήγε στο υπουργείο και πίεσε για να επιλυθεί το θέμα΄΄, είπε ο κ. Γούτος, προσθέτοντας: ΄΄Εκτός κι αν χάρη στις δικές του ενέργειες εγκρίθηκαν οι χρηματοδοτήσεις και για τα υπόλοιπα 263 περιβαλλοντικά έργα σε όλη την Ελλάδα…΄΄.

Ήταν μερική διακοπή εργασιών…

Ο κ. Γούτος σημείωσε ακόμη πως ποτέ η Ιντρακάτ δεν προχώρησε σε διακοπή των εργασιών παρά μόνο σε μερική διακοπή για ένα χρονικό διάστημα, μέχρι να ξεπεραστεί η εμπλοκή στη ροή της χρηματοδότησης. ΄΄Μας παρουσίασαν παύση εργασιών, τρομοκρατώντας τον κόσμο για να έρθουν να μας πουν πως με δικές τους ενέργειες λύθηκε το θέμα. Και αναρωτιόμαστε: Μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτή η κοροϊδία; Αξίζουν οι πολίτες της Αιγιάλειας έναν τέτοιο εμπαιγμό; Έχουμε συνηθίσει τέτοιου είδους τακτικισμούς από τον δήμαρχο και πολιτικές τύπου… Μαυρογιαλούρου, ωστόσο περιμέναμε να μην παίζει «παιχνίδια» με ένα τόσο μεγάλο έργο για την Αιγιάλεια΄΄, κατέληξε ο κ. Γούτος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr