background img
banner
banner

Αυξάνεται η προσέλευση πολιτών στα απογευματινά ραντεβού του νοσοκομείου

ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΩΡΕΣ ΜΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Πραγματικότητα αποτελούν το τελευταίο εικοσαήμερο τα απογευματινά ιατρεία στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας – Μονάδα Αιγίου, θεσμός που εφαρμόζεται στα δημόσια νοσοκομεία αρκετά χρόνια τώρα. Οι πρώτες ημέρες εφαρμογής του σχεδίου στην τοπική νοσηλευτική μονάδα δείχνουν λειτουργία με αρκετές βασικές ειδικότητες καθώς επίσης και μεγάλη προσέλευση πολιτών.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της διοίκησης του Νοσοκομείου, τα απογευματινά ιατρεία είναι μία νέα δυνατότητα που προσφέρεται στα πλαίσια αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Μάλιστα, παρατηρούν πως από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας και μετά υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον και προσέλευση, κυρίως από πολίτες που είτε εργάζονται πρωινές ώρες είτε επιθυμούν να εξεταστούν χωρίς συνωστισμό. Επιλέγουν δε συγκεκριμένους γιατρούς ειδικοτήτων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών υγείας.

Άμεσα τα ραντεβού χωρίς αναμονή ημερών

Οι εννέα συνολικά ειδικότητες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κοινό, είναι: Χειρουργός, ορθοπαιδικός, οφθαλμίατρος, καρδιολόγος, ψυχίατρος, ακτινολόγος, ουρολόγος, παιδίατρος και γυναικολόγος.

Η νέα 5ωρη παροχή έχει ήδη ξεκινήσει με αρκετή για τα δεδομένα της εποχής ανταπόκριση και θα λειτουργήσει για το υπόλοιπο του καλοκαιριού κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη, από τις 3.15 το μεσημέρι μέχρι τις 8.15 το βράδυ, και αναμένεται να αποτελέσει πολύ μεγάλη εξυπηρέτηση για μια μεγάλη μερίδα κόσμου, άνθρωποι οι οποίοι είτε εργάζονται τα πρωινά είτε έχουν κοινωνικές υποχρεώσεις παντός τύπου. Η ζήτηση της υπηρεσίας αυξάνεται από μέρα σε μέρα όλο και περισσότερο ενώ μέχρι στιγμής, τα ραντεβού κλείνονται για άμεσες ημερομηνίες χωρίς να χρειαστεί κάποιος να περάσει καιρός για να εξεταστεί. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ζήτηση της δυνατότητας υγειονομικής κάλυψης, αυξάνεται τμηματικά και με εκθετικό βαθμό. Και βέβαια κάπως έτσι αποσυμφορίζονται και τα πρωινά ραντεβού και δεν παρατηρείται το αδιαχώρητο όπως παλιότερα.

Για τα απογευματινά ραντεβού τους οι πολίτες θα πρέπει είτε να καλέσουν στον 5ψήφιο αριθμό 14500 είτε κάνοντας εισαγωγή σε ειδική πλατφόρμα στο Διαδίκτυο, πραγματοποιώντας τα ακόλουθα βήματα: Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να πληκτρολογήσει το www.14500.gr Στην αρχική σελίδα, ο επισκέπτης προτρέπεται να επιλέξει να εγγραφεί στην Διαδικτυακή υπηρεσία, και κατευθύνεται σε κατάλληλη σελίδα, όπου καταχωρεί στα αντίστοιχα πεδία τον ΑΜΚΑ του, καθώς και τα τρία πρώτα γράμματα από το όνομα, το επώνυμο και το πατρώνυμό του.

Εύκολη η διαδικασία κλεισίματος ραντεβού

Στη συνέχεια, γίνεται αυτόματα ταυτοποίηση των στοιχείων που ο χρήστης έχει καταχωρήσει και εφόσον τα στοιχεία αυτά ταυτοποιηθούν, προτρέπεται να εισάγει τον επιθυμητό κωδικό πρόσβασης στην Διαδικτυακή υπηρεσία και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του.

Κατόπιν, ο χρήστης λαμβάνει ένα δωρεάν γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό που δήλωσε, με έναν κωδικό επιβεβαίωσης, τον οποίο ο χρήστης πρέπει να εισάγει σε αντίστοιχο πεδίο που εμφανίζεται στον ιστότοπο. Με την κατ’ αυτόν τον τρόπο επιβεβαίωση του αριθμού του, ολοκληρώνεται η διαδικασία εγγραφής του χρήστη και μπορεί να αναζητήσει και να προγραμματίσει το ραντεβού που επιθυμεί. Στη σελίδα αναζήτησης ραντεβού, ο χρήστης επιλέγει το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, τον τύπο του ραντεβού (απογευματινό), το ιατρείο και την ημερομηνία που επιθυμεί. Κατόπιν, εμφανίζονται τα διαθέσιμα ραντεβού και ο χρήστης επιλέγει εκείνο που επιθυμεί.

Το ραντεβού που επέλεξε, δεσμεύεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα και προτρέπεται (εντός του διαστήματος αυτού) να αποστείλει γραπτό μήνυμα από το κινητό που έχει δηλώσει, σε σύντομο κωδικό, γράφοντας στο μήνυμα τη λέξη RV και εν συνεχεία τον κωδικό που εμφανίζεται στην οθόνη του. Εάν ο κωδικός αποσταλεί άμεσα στον κατάλληλο χρόνο και είναι έγκυρος, ο χρήστης οδηγείται σε νέα σελίδα όπου αναγράφεται ότι το ραντεβού του έχει επιτυχώς καταχωρηθεί, ενώ λαμβάνει και μήνυμα επιβεβαίωσης του ραντεβού του μέσω SMS με σχετικές με αυτό πληροφορίες στο κινητό που έχει δηλώσει.

Εάν ο χρήστης επιθυμεί να προγραμματίσει νέο ραντεβού, επιλέγει να επιστρέψει στη σελίδα αναζήτησης ραντεβού και ακολουθεί εκ νέου την ανωτέρω διαδικασία. Το κόστος επιβάρυνσης είναι: Από σταθερό: 0,83 ευρώ ανά λεπτό, από κινητό: 1,31 ευρώ το πρώτο λεπτό και ακολούθως χρέωση/δευτερόλεπτο και μέσω διαδικτύου: 0,68 ευρώ ανά γραπτό μήνυμα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr