background img
banner
banner

Βαίνει αυξανόμενος ο αριθμός των αιτούντων για νέες ταυτότητες

ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ – ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Αυξημένη παρουσιάζεται η ζήτηση για την έκδοση νέων ταυτοτήτων, διαδικασία που αναμένεται να επιφορτιστεί ακόμη περισσότερο από την εφαρμογή του Προσωπικού Αριθμού που θα σηματοδοτήσει τη λειτουργία ενός νέους συστήματος ραντεβού. Μέχρι ώρας πάντως, τα ραντεβού για έκδοση ταυτότητας στο Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας βρίσκονται στον Οκτώβριο παρά τις προσπάθειες να εξυπηρετούνται καθημερινά όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες. Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με την εισαγωγή του Προσωπικού Αριθμού θα ξεκινήσει παράλληλα η λειτουργία ενός νέου συστήματος ραντεβού για την έκδοση ταυτοτήτων, ώστε να διευκολυνθεί η λειτουργία της αστυνομίας.

Είσοδος με κωδικούς taxisnet

Κατά την είσοδο στο id.gov.gr ο πολίτης πρέπει να επιλέξει την Περιφέρεια στην οποία υπάγεται, την περιφερειακή ενότητα καθώς και το αστυνομικό τμήμα στο οποίο επιθυμεί να εκδώσει την νέα ταυτότητα.

Στην συνέχεια αφού επιλέξει τα παραπάνω στοιχεία, εμφανίζεται στην οθόνη το αστυνομικό τμήμα με το οποίο επιθυμεί να προγραμματίσει το ραντεβού του, ενώ παράλληλα θα πρέπει να δηλώσει τα προσωπικό του στοιχεία, όνομα, διεύθυνση, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αριθμό τηλεφώνου. Ο ενδιαφερόμενος επιλέγει στην αίτησή του, Αρχή Έκδοσης με βάση τη διεύθυνση μόνιμης ή προσωρινής του διαμονής στην Ελλάδα, συγκεκριμένη ημέρα και ώρα από τη λίστα διαθεσιμότητας, ώστε να εξυπηρετηθεί με φυσική παρουσία, και καταχωρεί τα εξής στοιχεία του προσώπου στο οποίο αφορά το ραντεβού: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και προαιρετικά αριθμό τηλεφώνου. Υπάρχει η δυνατότητα να κλείσει το ραντεβού τρίτος, ωστόσο θα πρέπει να υπάρχει αυτοπρόσωπη παρουσία του πολίτη για να εξυπηρετηθεί. Με την ολοκλήρωση της υποβολής του αιτήματος αποστέλλεται μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επαλήθευση του email που δήλωσε ο ενδιαφερόμενος. Ακολούθως, λαμβάνει στο επιβεβαιωμένο email τις βασικές πληροφορίες για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας της Αρχής Έκδοσης που έχει επιλέξει.

Το αίτημα προγραμματισμού του ραντεβού μπορεί να επαναπρογραμματιστεί ή να ακυρωθεί ή να υποβληθεί εκ νέου, το αργότερο οκτώ ώρες πριν. Είκοσι-τέσσερις ώρες πριν και δύο ώρες πριν την έναρξη του προγραμματισμένου ραντεβού ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει από την πλατφόρμα μήνυμα υπενθύμισης στο email που έχει δηλώσει. Διευκρινίζεται ότι διατηρείται χρονική απόσταση, μεταξύ των ραντεβού των ενδιαφερομένων για την ίδια Αρχή Έκδοσης δελτίων ταυτότητας, ικανή για να ολοκληρωθεί ένα ραντεβού πριν ξεκινήσει ένα επόμενο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά για την περίπτωση απώλειας ή κλοπής του αστυνομικού δελτίου ταυτότητας ο πολίτης θα πρέπει να επικοινωνήσει με την αρμόδια Αρχή Έκδοσης, βάσει της διεύθυνσης μόνιμης ή προσωρινής διαμονής του στην Ελλάδα και να ζητήσει τον προγραμματισμό ραντεβού για την έκδοση νέου δελτίου.

Εξυπηρετούνται δέκα πολίτες ημερησίως

Η μέχρι τώρα αύξηση αποδίδεται στη χρήση των νέων ταυτοτήτων για ταξίδια αλλά και για σπουδές, εξετάσεις για πιστοποιητικά κ.λπ. Με σωστό προγραμματισμό καταβάλλεται προσπάθεια εξυπηρέτησης των πολιτών, ωστόσο δεδομένου ότι στο Αίγιο λειτουργεί μόλις ένας σταθμός εργασίας, δεν υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης πέραν των δέκα πολιτών ημερησίως γι’ αυτό και όποιος επιχειρήσει να κλείσει τώρα ραντεβού το σύστημα θα του ορίσει την επίσκεψή του στο Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας, τον Οκτώβριο.

Μάλιστα, ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ιορδάνης Μαγειράκης, ανέφερε στο Protionline.gr: ΄΄Καθημερινά εξυπηρετούνται δέκα άτομα. Συνεχίζουμε την εμβόλιμη μέρα ενώ και σε καθημερινό επίπεδο όταν υπάρχουν ακυρώσεις, βάζουμε κάποιον άλλο πολίτη που έχει αιτηθεί. Είναι βασικό να γνωρίζουμε εάν κάποιος δεν προτίθεται να έρθει, έτσι ώστε να διατεθεί η ώρα σε άλλον αιτούμενο για να προχωράμε πιο γρήγορα. Γι’ αυτό και δεδομένου ότι υπάρχει η δυνατότητα ακύρωσης στο σύστημα, καλούμε όταν προκύψει κάτι και υπάρχει αδυναμία προσέλευσης, οι έχοντες ραντεβού να το ακυρώνουν για να το γνωρίζουμε από πριν΄΄.

Την ίδια στιγμή, ο διοικητής είπε πως η διαδικασία θα συνεχιστεί ωστόσο υπάρχει μία δυσκολία καθώς από την προσεχή Δευτέρα ξεκινούν οι άδειες των υπαλλήλων που εκδίδουν τις ταυτότητες, αρμοδιότητα που πρέπει να καλυφθεί από το υπόλοιπο προσωπικό.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr