background img
banner
banner

ΒΟΛΕΪ – PRE LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ: Μίνι αφιέρωμα στους εννέα αντιπάλους του Α.Ο. Αιγιαλέων

Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 2/11 ΚΑΙ Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ 5/4/2025

Το πρωτάθλημα της pre league Ανδρών της περιόδου 2024-25 αργεί να ξεκινήσει αφού η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 5 Νοεμβρίου, ωστόσο οι ομάδες έχουν αρχίσει να κάνουν τα πλάνα τους και τις μεταγραφικές τους κινήσεις. Η κατηγορία θα ξεκινήσει στις 2/11/2024 και θα ολοκληρωθεί στις 5/4/2025 και θα διεξαχθεί με 10 ομάδες όπως αναγράφει η σχετική προκήρυξη. Τις ΑΕΚ, ΑΟ ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ, ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΑΣ ΑΡΗ, ΝΓΣΘ ΗΡΑΚΛΗ, ΑΠΣ ΗΦΑΙΣΤΟ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΑΣ ΠΑΝΕΥΘΡΑΪΚΟ, ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟ και ΧΑΝΘ.

Από την περυσινή σεζόν συμμετέχουν έξι ομάδες (ΑΟ Αιγιαλέων, Πανιώνιος, Άρης, Ηρακλής, Ήφαιστος Φλώρινας και Πανερυθραϊκός) ενώ οι τέσσερις “νέοι” είναι η ΑΕΚ, Η Καλαμάτα ΄80 και οι δύο που ανέβηκαν από την Α2 Εθνική, η ΧΑΝΘ και η Αρμενική.Ας δούμε αναλυτικά τις 9 ομάδες που θα βρει στο “δρόμο” του ο Α.Ο. Αιγιαλέων στο μικρό αφιέρωμα που ακολουθεί:

ΑΕΚ

Το ανδρικό τμήμα πετοσφαίρισης της ΑΕΚ ιδρύθηκε αρχικά το 1929, όμως σύντομα διαλύθηκε και επαναλειτούργησε από το 1967 έως το 1971 για να διαλυθεί εκ νέου και να επανασυσταθεί το 1982.Τα περισσότερα από αυτά χρόνια που μεσολάβησαν έως και σήμερα τα πέρασε σε πιο μικρές κατηγορίες και όχι στην Α1. Σημαντικότερες διακρίσεις ήταν η συμμετοχή στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας το 1999 και η συμμετοχή της στο φάιναλ φορ του κυπέλλου κυπελλούχων την επόμενη χρονιά όπου κατέκτησε την τρίτη θέση.
Την 1η Φεβρουαρίου του 2014 η ΑΕΚ γράφει ιστορία καθώς κατακτά το Λιγκ Καπ στην Αλεξανδρούπολη, κερδίζοντας στον τελικό τον Φοίνικα Σύρου με 3–2 σετ, που είναι ο πρώτος τίτλος στην ιστορία του τμήματος.

ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Η Αρμενική στις αρχές της δεκαετίας του 80 συγκρότησε επίσημη ομάδα βόλεϊ, η οποία μπήκε στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας. Μετά την ίδρυση της ομάδας, άρχισαν να ιδρύονται και ακαδημίες νέων και εφήβων. Επιπλέον, με την ανέγερση του νέου κτιρίου του «Ζαβαριάν» το 1993, η ομάδα βόλεϊ απέκτησε το δικό της επίσημο γήπεδο. Έτσι, έγινε το μοναδικό ιδιόκτητο κλειστό γήπεδο βόλεϊ της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.
Παράλληλα, ο σύλλογος συμβάλλει στη διατήρηση του αρμενικού στοιχείου, στην αλληλεπίδραση των παιδιών μεταξύ τους και στην προώθηση της αγνής πλευράς του αθλητισμού, απαλλαγμένης από οικονομικούς στόχους και συμφέροντα.

ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ομάδα πετοσφαίρισης του Α.Σ. Άρη Θεσσαλονίκης αποτελεί μια από τις πιο ιστορικές ομάδες του ελληνικού βόλεϊ, έχοντας αναδείξει σπουδαίους αθλητές, που στελέχωναν κατά καιρούς την Εθνική Ελλάδας, μεταξύ των οποίων έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων πασαδόρων, τον Θανάση Μουστακίδη. Όμως έχει κατακτήσει μόνο ένα πρωτάθλημα Ελλάδας και ένα σούπερ καπ έφτασε 6 φορές στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και συμμετείχε αδιαλείπτως από το 1983 και μέχρι το 1999 στις διεθνείς διοργανώσεις ενώ έφτασε 6 φορές στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, και συμμετείχε αδιαλείπτως από το 1983 και μέχρι το 1999 στις διεθνείς διοργανώσεις. Από το 2000 με τον υποβιβασμό του στην Α2 ακολουθεί φθίνουσα πορεία χωρίς να μπορεί να επανακάμψει.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το ανδρικό τμήμα πετοσφαίρισης του Γ.Σ. Ηρακλή Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1921 και καλλιεργεί τμήματα τόσο ενηλίκων όσο και νεαρότερων ηλικιακά πετοσφαιριστών. Χρησιμοποιεί ως αγωνιστική έδρα το ιδιόκτητο Κατσάνειο Κλειστό Γυμναστήριο το οποίο έχει χωρητικότητα 700 θέσεων. Το ανδρικό τμήμα πετοσφαίρισης αποτελεί μία από τις πιο αξιόλογες και πετυχημένες ελληνικές ομάδες πετοσφαίρισης τόσο στην Ελλάδα όσο και στα ευρωπαϊκά κύπελλα έχοντας κατακτήσει συνολικά 17 τίτλους.
Συμμετείχε 3 φορές στον τελικό του C.E.V. Champions League, ενώ 5 φορές συνολικά βρέθηκε στις 4 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η αγωνιστική περίοδος 2024-2025 θα βρει την ομάδα της Φλώρινας για 2η συνεχόμενη χρόνια στην PRELEAGUE κατηγορία.
Ο κόσμος της Φλώρινας αγκάλιασε την περσινή προσπάθεια και φέτος ο πήχης των προσδοκιών ανεβαίνει καθώς οι νέες μετεγγραφές που πραγματοποίησε η ομάδα προμηνύουν ότι ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ θα διαγράψει πρωταγωνιστική πορεία. Ο νέος στόχος που θέτει η ομάδα, σε συνδυασμό με τις σπουδαίες ομάδες που θα αντιμετωπίσει και φέτος γεννούν προσδοκίες ότι οι πολίτες θα ανταποκριθούν στον κάλεσμα της διοίκησης. Έτσι κι αλλιώς ο Ήφαιστος είχε ίσως την πιο “καυτή” έδρα στο περυσινό πρωτάθλημα με το κλειστό να είναι πάντα γεμάτο.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ

Το ανδρικό τμήμα πετοσφαίρισης του Α.Σ. Πανερυθραϊκού ιδρύθηκε το 1977. Πρωτεργάτες του ήταν οι Μιχάλης Χατζηπέρρος, Κώστας Βακάκης και Αντώνης Γουρουντής. Έδρα του είναι το Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ερυθραίας «Στέλιος Καλαϊτζής», χωρητικότητας 300 θεατών.[4] Αγωνίζεται με χρώματα το κόκκινο και το σκούρο μπλε. Νομικά αποτελεί ένα από τα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου. Κατά τη νέα αγωνιστική περίοδο, 2024-25, ο Πανερυθραϊκός Α.Σ. θα πάρει μέρος και πάλι στο Πρωτάθλημα της Pre League Ανδρών που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΄80

Το ανδρικό τμήμα καλαθοσφαίρισης του συλλόγου ξεκίνησε την πορεία του το 1980 με έδρα το τσιμεντένιο γήπεδο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων Καλαμάτας. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., κατακτώντας για πρώτη φορά το Πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της Ένωσης την περίοδο 1995-96. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., κατακτώντας για πρώτη φορά το Πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της Ένωσης την περίοδο 1995-96. Με τον τρόπο αυτό ανήλθε για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Γ’ Εθνική Κατηγορία. Πέρυσι κατάφερε να κάνει το μεγάλο άλμα ανεβαίνοντας στα “σαλόνια” της Volley League ωστόσο δεν κατάφερε να παραμείνει. Στόχος φέτος είναι η άμεση επιστροφή.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Το τμήμα πετοσφαίρισης του Πανιωνίου είναι το πρώτο Ελληνικό, αλλά ιδρύθηκε εκτός της χώρας και συγκεκριμένα στη Σμύρνη το 1913. Το 1919 διεξήχθη πρωτάθλημα βόλεϊ στη Σμύρνη με τη συμμετοχή οκτώ συλλόγων και νικητή τον Πανιώνιο. Σώζεται η φωτογραφία της ομάδας με το κύπελλο. Οι βολεϊμπολίστες του συλλόγου προέρχονταν κυρίως από το στίβο και βασικότεροι ήταν οι: Δημητρός Καραμπάτης (καρφί), ο Παναγιώτης Ρετέλας, ο Κώστας Παπάζογλου (πασαδόρος). Διαθέτει ομάδες πετοσφαίρισης ανδρών και γυναικών. Ως αγωνιστική έδρα χρησιμοποιεί το Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Σμύρνης (οδός Αρτάκης) το οποίο έχει χωρητικότητα 1200 θέσεων.

ΧΑΝΘ

Στην Ελλάδα το βόλεϊ εισήχθη το 1919 από τη ΧΑΝΘ που λειτούργησε ως πύλη εισόδου για το άθλημα της Πετοσφαίρισης για τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη χώρα. Το τμήμα βόλεϊ της Χ.Α.Ν. μετράει πλέον 105 χρόνια ζωής έχοντας αναδείξει σπουδαίους αθλητές και έχοντας κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις και τίτλους. Με γνώμονα τη διασφάλιση της ποιότητας, τις νέες μεθόδους, την τεχνογνωσία που αντλείται από τη μακροχρόνια διαδρομή, οι ακαδημίες Βόλεϊ της Χ.Α.Ν.Θ. λειτουργούν στο υψηλότερο επίπεδο προωθώντας τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και όλα τα ιδεώδη του! Η Χ.Α.Ν.Θ. διατηρεί τμήματα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες με την καθοδήγηση καταξιωμένων προπονητών και γυμναστών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr