background img
banner
banner

Γιώργος Ντίνος: Υπάρχουν γεωτρήσεις που στέρεψαν και πηγές στις οποίες το νερό έπεσε στο μισό…

Σε λήψη μέτρων που σχετίζονται με τον περιορισμό της κατανάλωσης ύδατος και την απαγόρευση ή τον περιορισμό της άρδευσης σε αρκετές δημοτικές κοινότητες του Δήμου για τη διασφάλιση της επάρκειας νερού τους θερινούς μήνες, καθώς και σε αύξηση των προστίμων για τους καταναλωτές που κλέβουν και λειτουργούν εις βάρος των υπολοίπων, προχωρά η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, ΄΄οι επόμενοι δύο μήνες είναι οι πλέον κρίσιμοι καθώς ο χειμώνας που πέρασε ήταν κακός όσον αφορά τις ποσότητες του παραγόμενου ύδατος, εξαιτίας της έλλειψης των χιονοπτώσεων και των βροχοπτώσεων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι ταμιευτήρες νερού να λαμβάνουν όλο και λιγότερο νερό και να έχουμε φτάσει σε μείωση των αποθεμάτων. Σαν προηγμένη ΔΕΥΑΑ που είμαστε και βλέπουμε online τι γίνεται στον υδροφόρο ορίζοντα παρακολουθώντας το ύψος των δεξαμενών, αλλά και την κατανάλωση, διαπιστώνουμε δύο αντιφατικά πράγματα.

Το ένα είναι ότι έχει πέσει το ύψος νερού των γεωτρήσεων καθώς υπάρχουν γεωτρήσεις που έχουν στερέψει εντελώς και πηγές που το νερό έχει πέσει στο μισό από την περσινή και προπέρσινη χρονιά. αντίθετα έχουμε αύξηση των ποσοτήτων στην κατανάλωση. Η αύξηση από τη μία μεριά είναι λογική γιατί καταλαβαίνουμε ότι η κλιματική αλλαγή έχει επιφέρει ζέστη άρα καταναλώνουμε περισσότερο νερό. Όμως είναι και η παράλογη, η ασύδοτη κατανάλωση από καταναλωτές οι οποίοι το νερό της ύδρευσης το χρησιμοποιούν και για άρδευση, ποτίζοντας τους κήπους και ό,τι άλλο έχουν δημιουργήσει. Αυτό επιφέρει επιπρόσθετα προβλήματα γιατί όταν έχεις λιγότερο να καταναλώσεις και μεγαλύτερη κατανάλωση σημαίνει ότι εμείς πρέπει να κάνουμε κάτι ώστε να μην φτάσουμε σε μία κατάσταση που στο τέλος θα πίνουμε νερό από το δελτίο΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr