background img
banner
banner

Δεκαπέντε ημέρες στον επόμενο μειοδότη για να δηλώσει αν αναλαμβάνει το έργο της Μητροπόλεως

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Ή ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΜΟΡΠΑΣΙΑ Ή ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

Απόφαση να προχωρήσει η διαδικασία για την εκτέλεση του έργου ανάπλασης της οδού Μητροπόλεως, στο τμήμα από το αρχοντικό Παναγιωτόπουλου ως την οδό Σολωμού, έλαβε στη συνεδρίασή της, η Δημοτική Επιτροπή Αιγιαλείας.

Η Τεχνική Υπηρεσία πρόκειται να προσκαλέσει τον επόμενο κατά σειρά μειοδότη του διαγωνισμού, στον οποίο αναδείχθηκε ο έκπτωτος ανάδοχος και να του προτείνει να αναλάβει αυτός το έργο με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις και βάσει της προσφοράς που υπέβαλε στο διαγωνισμό.

Όπως έγινε γνωστό, εφόσον εντός δεκαπέντε ημερών από την κοινοποίηση της πρότασης περιέλθει στην Προϊσταμένη Αρχή έγγραφη και ανεπιφύλακτη αποδοχή της, τότε το έργο αναλαμβάνει η δεύτερη εταιρεία. Η άπρακτη πάροδος της προθεσμίας θεωρείται ως απόρριψη της πρότασης. Αν ο μειοδότης δεν δεχθεί την πρόταση σύναψης σύμβασης, η Προϊσταμένη Αρχή προσκαλεί τον επόμενο κατά σειρά μειοδότη, ακολουθώντας κατά τα λοιπά την ίδια διαδικασία.

Εφόσον και αυτός απορρίψει την πρόταση, η Προϊσταμένη Αρχή για την ανάδειξη αναδόχου στο έργο προσφεύγει κατά την κρίση της είτε στην ανοικτή δημοπρασία είτε στη διαδικασία με διαπραγμάτευση. Βεβαίως, η διαδικασία αυτή δεν εφαρμόζεται μόνο στην περίπτωση που η Προϊσταμένη Αρχή κρίνει, ότι οι προσφορές δεν είναι ικανοποιητικές για τον κύριο του έργου ή έχουν επέλθει λόγω εφαρμογής νέων κανονισμών αλλαγές στον τρόπο κατασκευής του έργου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr