background img
banner
banner

Διατηρεί την αγωνιστική του «φρεσκάδα» ο Νίκος Παπαχριστόπουλος

ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 44 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΑΜΑΡΩΝ

Ο 59χρονος Νίκος Παπαχριστόπουλος ξεκίνησε από μικρός το άθλημα της αρεσκείας του το ποδόσφαιρο και είναι ακόμα δοσμένος στον βασιλιά των σπορ δια μέσου άλλων δράσεων, όπως η προπονητική και οι Παλαίμαχοι.

Πρώτος σταθμός για τον Παπαχριστόπουλο ήταν ο Αιγιέας με τον οποίο αγωνίστηκε μόλις 15 ετών.

Ολοκληρώνοντας το Λύκειο στα 18του μεταγράφηκε στον Παναιγιάλειο, σε μια εποχή που η ομάδα της πόλης μας πίστευε και στηριζόταν στα παιδιά της περιοχή μας.

Ήταν επιλογή του αείμνηστου Ζαχαρία Πυτιχούτη, όμως οι σπουδές του στην Αθήνα τον απομάκρυναν από την αγαπημένη του ομάδα.Παράλληλα με τις σπουδές του στην Αθήνα, ο Παπαχριστόπουλος έπαιξε μπάλα στον Θεμιστοκλή (Αιγάλεω) που αγωνιζόταν στην Α΄ κατηγορία.

Ολοκληρώνοντας σπουδές και στρατιωτικό επέστρεψε στο Αίγιο αρχίζοντας πάλι με τον Αιγιέα / Αρη, για να συνεχίσει σε Διακοπτό, Αγιο Αθανάσιο, Δάφνες, ΑΕ Αιγίου, Ατρόμητο Σταφιδαλώνων.
Το μεράκι για ποδόσφαιρο τον συνεπαίρνει ακόμα για να παίζει με τους Παλαιμάχους Καλαβρύτων και με τους Επίλεκτους Φίλους, σωματείο που αποτελείται από Αιγιαλείς, Αθηναίους, αλλά και από παίκτες άλλων περιοχών της χώρας μας.

Για τις παλιές και νέες του δράσεις μίλησε στο Protionline.gr ο Νίκος Παπαχριστόπουλος

«Ανανεώνομαι και εμπλουτίζομαι με νέα και παλιά ποδοσφαιρικά «μυστικά»

Η έντονη ποδοσφαιρική δράση του Νίκου Παπαχριστόπουλου δεν σταματά με τίποτα. Παίρνοντας μετάθεση από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στα Καλάβρυτα έπαψε και την συνεργασία με την ΑΕ Καλαβρύτων, αποδέχτηκε την πρόταση του Αχιλλέα Καμαρών, λαμβάνοντας το πόστο του Τεχνικού Συμβούλου.

Πως αποφάσισες να ακολουθήσεις την προπονητική ποιο δίπλωμα κατέχεις; Σκέφτεσαι να το βελτιώσεις;
Ξεκίνησα σαν προπονητής με δίπλωμα UEFA C plus σε ηλικία 40 ετών. Έχω παρακολουθήσει την UEFA B στην Πάτρα το 2010. Με την πρώτη ευκαιρία που θα έχω με μια σχολή που θα λειτουργήσει κοντά στην περιοχή μας, θα γραφτώ για να βελτιώσω και το δίπλωμά μου.

Που έχεις εξασκήσει το επάγγελμα προπονητή;
Πρώτη μου συνεργασία ήταν με την ΑΕ Αιγίου, συνέχισα με τον Ατρόμητο Σταφιδαλώνων που ήταν και ομάδα της γειτονιάς μου, στη συνέχεια Ζήρια και ΑΕ Καλαβρύτων. Από όλες αυτές τις συνεργασίες μου πάντα έπαιρνα κάτι παραπάνω σε γνώση, σε εμπειρία, σε τακτικές, χωρίς ποτέ να σταματήσω να ενημερώνομαι στα θέματα της προπονητικής, που με …φλερτάρει και με γοητεύει.

Με ποιες ηλικίες προτιμάς να δουλεύεις;
Το ότι τα τελευταία 10 χρόνια προπονώ μικρές ηλικίες, είναι και η απόδειξη προς τα πού κλείνουν οι προτιμήσεις μου. Ήμουν τρία χρόνια στην ακαδημία Βασιλείου και επτά χρόνια στην ΑΕ Καλαβρύτων.
Στα Καλάβρυτα είχα άριστη συνεργασία με τον Κωστή Βλάχο. Τόσο στην ανδρική ομάδα με δυο ανόδους στην Α΄ κατηγορία, όσο και στην Κ16 από την οποία είδαμε με χαρά οκτώ νεαρούς ποδοσφαιριστές να μεταπηδούν στην μεγάλη ομάδα των Καλαβρύτων.
Θα ήταν λάθος μου να μην αναφέρω την μεγάλη συνεισφορά που είχε στις επιτυχίες της ΑΕΚ η διοίκηση με τον ακούραστο «εργάτη» πρόεδρο Τάκη Βαρβιτσιώτη.

Πως βλέπεις τη νέα σου συνεργασία με τον Αχιλλέα Καμαρών και πως προέκυψε;
Με το μέλος της διοίκησης Αχιλλέα Κιτσάτη μας συνδέει μεγάλη φιλία. Αρκεί να πω ότι τα τελευταία δέκα χρόνια επισκεπτόμαστε μαζί το Άγιο Όρος. Η συμφωνία μας είναι να συνεργαστώ με τον προπονητή Κώστα Σωτηρόπουλο σε δυο τμήματα από την ακαδημία και παράλληλα να βοηθήσω με την εμπειρία μου τον προπονητή της πρώτης ομάδας Φώτη Φιτσιάλο.

Πως καλύπτεις τις απαιτήσεις στις γνώσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου;
Τι άλλο από το να ανανεώνω και να εμπλουτίζω συνέχεια τις γνώσεις μου με παλιά και νέα ποδοσφαιρικά …μυστικά. Αυτό άλλωστε μας διδάσκουν στις σχολές UEFA, στα μαθήματα για την ανανέωση του διπλώματος.

Πόσο εύκολο είναι για κάποιον να είναι προπονητής;
Η λέξη εύκολο δεν ταιριάζει στην προπονητική. Ιδιαίτερα στις αναπτυξιακές ηλικίες στις οποίες καλείσαι να είσαι και τέλειος παιδαγωγός, να αντιμετωπίζεις και να διαχειρίζεσαι τις ποικίλες απαιτήσεις των γονιών.

Πόσο επηρεάζει τις τεχνικές ηγεσίες η αβεβαιότητα που υπάρχει στη συνεργασία με τις διοικήσεις που τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα;
Η ανυπομονησία που κυριαρχεί στις διοικήσεις με την απαίτηση της άμεσης εξέλιξης της ομάδας σε όλα τα επίπεδα, βάζει εμπόδια στην δουλειά του προπονητή.
Μόνο με εμπιστοσύνη στην τεχνική ηγεσία και την υπομονή σε ένα λογικό περιθώριο χρόνου θα υπάρξει καλή συνεργασία και πρόοδος.

Ποιες οι προϋποθέσεις που χρειάζονται τα ερασιτεχνικά σωματεία για να προοδεύουν;
Όλα ξεκινούν από την κεφαλή που είναι η διοίκηση. Από εκεί πηγάζουν οι επιλογές που θα γίνουν στην τεχνική ηγεσία που θα πρέπει να είναι …οπλισμένη με γνώση και ήθος, να αξιοποιηθούν οι ποδοσφαιριστές σε ποιότητα και χαρακτήρα. Ένα σωματείο με παιδιά που θα διψούν για διάκριση, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στο γήπεδο και στα αποδυτήρια, θα πάει μπροστά.

Τι είναι αυτό που σου έμεινε έντονα από την μέχρι τώρα διαδρομή σου στο ποδόσφαιρο;
Το ποδόσφαιρο εκτός από αγωνιστική, διαθέτει και κοινωνική δράση. Έχω γνωρίσει κόσμο και φίλους που σε καμιά άλλη δουλειά δεν θα το είχα καταφέρει.
Έχω ζήσει μεγάλες συγκινήσεις με ανάμικτα πολλές φορές συναισθήματα. Ένα άθλημα γεμάτο ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις και με την αδρεναλίνη στο φουλ.
Αισθάνομαι ευτυχής που επέλεξα αυτό το σπορ και δεν το εγκαταλείπω.

Τι θα ήθελες να προσθέσεις τελειώνοντας
Να ευχηθώ υγεία σε όλες τις ομάδες της περιοχής μας, με καλές συνεργασίες μακριά από εγωισμούς και αντιπαλότητες.
Να προσέξουμε ιδιαίτερα τα παιδικά τμήματα που αποτελούν τους …αιμοδότες για ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό μέλλον που έχει ανάγκη η Αιγιάλεια.
Τέλος ελπίζω σε μια νέα καλή αρχή στον Παναιγιάλειο, κάτι που έχει ανάγκη η ιστορία του κι ο φίλαθλος κόσμος του.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr