background img
banner
banner

Δόθηκαν τα απολυτήρια στους αποφοιτήσαντες

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ Η ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΛ ΑΙΓΙΟΥ

Με μια γλυκιά καλοκαιρινή βραδιά που θα θυμούνται όλοι για καιρό, έκλεισε η φετινή σχολική χρονιά για το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγίου, το οποίο ως γνωστόν συστεγάζεται με το Εσπερινό Γυμνάσιο Αιγίου στις εγκαταστάσεις στο τέρμα της οδού Μητροπόλεως. Επίδοση απολυτηρίων στους αποφοιτήσαντες που… άρπαξαν τη δεύτερη ευκαιρία και τα κατάφεραν, ευχές, μουσικές, κεράσματα και πολλή συγκίνηση χαρακτήρισαν τη γιορτή λήξης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε οικογενειακή ατμόσφαιρα, φανερώνοντας το κλίμα που επικρατούσε στο σχολείο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Ο διευθυντής που συνταξιοδοτείται, εξέφρασε τα συναισθήματά του

Ακόμη πιο συγκινητική έγινε η ατμόσφαιρα όταν ο διευθυντής του σχολείου Πέτρος Μπελτράν, που φέτος συνταξιοδοτείται μετά από μία διαδρομή και προσφορά τριάντα ετών στην εκπαίδευση, μοιράστηκε με τους μαθητές και τους συναδέλφους του εκπαιδευτικούς, τα συναισθήματά του.

΄΄Νιώθω χαρά και υπερηφάνεια για όσα μπορέσαμε και πετύχαμε μαζί αλλά και μεγάλη συγκίνηση για το τέλος αυτής της πορείας. Θα θυμάμαι με νοσταλγία τις πρώτες μέρες του σχολείου. Ήμουν γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες έτοιμος να προσφέρω γνώσεις και εμπειρίες στους μαθητές μου. Σιγά-σιγά και χρόνο με τον χρόνο, το σχολείο έγινε το δεύτερο σπίτι μου. Γνώρισα πρόσωπα που με στιγμάτισαν συνεργάστηκα με εκπαιδευτικούς που στο τέλος έγιναν φίλοι μου και έζησα μαζί τους στιγμές που θα μου μείνουν για πάντα αξέχαστες΄΄, είπε.

Για το Εσπερινό ΓΕΛ, ανέφερε: ΄΄Δημιουργήσαμε ένα περιβάλλον μάθησης γεμάτο σεβασμό και δημιουργικότητα. Στηρίξαμε τους μαθητές μας και χαιρετίζουμε υπερήφανα τις επιτυχίες τους. Καμιά διαδρομή δεν είναι εύκολη, αντιμετωπίσαμε προκλήσεις, κάναμε λάθη, όμως με πνεύμα ομαδικότητας καταφέραμε και ξεπεράσαμε κάθε εμπόδιο΄΄.

Κλείνοντας, επισήμανε: ΄΄Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους συνέβαλαν στην επαγγελματική μου πορεία. Ευχαριστώ τους σε συναδέλφους για τη συνεργασία και το πάθος, που μεταδίδουν στους μαθητές μας μέσω της δουλειά τους. Ευχαριστώ τους μαθητές για την ενέργεια τον ενθουσιασμό και την αστείρευτη δίψα για μάθηση. Οι μαθητές μας ήταν η κινητήρια δύναμη και η πηγή έμπνευσή μας. Σας εύχομαι να έχετε πίστη και επιμονή και να θυμάστε ότι η μάθηση είναι μία διαρκής διαδικασία που οφείλετε να αγκαλιάζετε. Φεύγω από το σχολείο γεμάτος ευγνωμοσύνη αλλά και ελπίδα για το μέλλον, αφού ξέρω ότι αυτό το σχολείο θα συνεχίσει να εκφράζει την αφοσίωση και το πνεύμα όσων ανθρώπων το απαρτίζουν΄΄.

Έλαβαν γνώσεις, είχαν στιγμές δημιουργίας

Στο κέντρο του αίθριου του σχολικού συγκροτήματος, πήραν τη θέση τους οι απόφοιτοι όπου ένας – ένας περνούσαν να πάρουν τα απολυτήριά τους, τελειώνοντας επιτυχώς την τριετή φοίτησή τους και αποχαιρετώντας εγκάρδια τους εκπαιδευτικούς τους. Εκεί ήταν και φίλοι και μέλη των οικογενειών τους και βέβαια οι μαθητές που τελείωσαν την Α΄ και Β΄ τάξη. Άπαντες μίλησαν με τα πιο θερμά λόγια για το σχολείο τους και τα όσα κέρδισαν από τη φοίτησή τους, λαμβάνοντας γνώσεις που θα τους χρειαστούν στη ζωή της ανεξάρτητα από την ηλικία στην οποία βρίσκονται, περνώντας δημιουργικές στιγμές και κάνοντας φίλους. Άλλωστε, πρόκειται για ενήλικες που έλαβαν την απόφαση να ξανακαθίσουν στα θρανία, προσφέροντας το δώρο της γνώσης στους εαυτούς τους.

Απόφοιτη… ετών 70

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποφασιστικότητας κατά την φετινή σχολική χρονιά, ήταν αναμφισβήτητα η 70χρονη μαθήτρια Βασιλική Σολδάτου, η οποία αποφοίτησε από το Εσπερινό Λύκειο έχοντας εξαιρετική επίδοση, με κόπους και άγχος αλλά… κυρίως, με όμορφες και πολύ ζωντανές στιγμές μνήμης. Η ίδια ανέφερε στo Protionline.gr: ΄΄Ήμουν από τις μαθήτριες που δεν είχαν καταφέρει στην εφηβική ηλικία να πάρουν απολυτήριο από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οφείλω να πω ότι θα θυμάμαι πάντα τις στιγμές που πέρασα όλα αυτά τα χρόνια εδώ, σε αυτήν την ξεχωριστή “οικογένεια”, είναι μία εμπειρία που με έχει ήδη χαρακτηρίσει και με έχει στιγματίσει εφ’ όρου ζωής. Έδωσα πανελλαδικές μόνο και μόνο για την εμπειρία της διαδικασίας, ήταν ένα ακόμα όνειρο ζωής για μένα΄΄. Ερωτώμενη εάν θα φοιτούσε στο πανεπιστήμιο σε περίπτωση επιτυχίας, η κ. Σολδάτου απάντησε θετικά. ΄΄Αν τα κατάφερνα θα πήγαινα ακόμη κι αν γινόμουν η πιο μεγάλη φοιτήτρια της χώρας΄΄, είπε.

Μια «δεμένη» και αγαπημένη ομάδα

Μία κακή βαθμολογία στα Μαθηματικά την ανάγκασε κάποτε να σταματήσει το εξατάξιο γυμνάσιο και να στραφεί τότε στη διακοσμητική τέχνη, λαμβάνοντας εκπαίδευση ως διακοσμήτρια σε ιδιωτική σχολή της Αθήνας, στον τμήμα του αρχιτεκτονικού, ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου, από όπου και αποφοίτησε ως αριστούχος. ΄΄Πίστευα ότι η σχολή της διακοσμητικής τέχνης θα είναι ισάξια με τις γνώσεις του Λυκείου, δεν ήταν όμως, το κατάλαβα με τα χρόνια. Σήμερα έχω τη χαρά να υπερηφανεύομαι ότι ως συνταξιούχος από το 2014, μπορώ να έχω την κρατική διαπίστευση της μόρφωσής μου σε επίπεδο Λυκείου και αυτό είναι πολύ συγκινητικό και όμορφο. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμμαθητές μου και τους καθηγητές του σχολείου που όλο αυτό το διάστημα ήταν για μένα η πιο δεμένη και αγαπημένη ομάδα, μια καλοκουρδισμένη “μηχανή” στήριξης, μάθησης και συνεχούς μόρφωσης που με έκανε να νιώθω καλά΄΄ σημείωσε η γεννημένη στην Αθήνα τελειόφοιτη του Εσπερινού ΓΕΛ, τονίζοντας ταυτόχρονα: ΄΄Είμαι πολύ ενθουσιασμένη, θα έρχομαι να παρακολουθώ μαθήματα και ας αποφοίτησα! Ήταν μία μοναδική εμπειρία ζωής και είμαι πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα και κρατώ το πτυχίο μου!΄΄.

Με ένα από τα τέσσερα εγγόνια της να είναι ήδη στο Πανεπιστήμιο, η κ. Σολδάτου ανέφερε και τα εξής: ΄΄Η αποφοίτησή μου, δεν σημαίνει και το τέλος του κύκλου μόρφωσής μου. Θα συνεχίσω να παίρνω πράγματα, να διαβάζω και να μορφώνομαι, είναι πλέον τρόπος ζωής για μένα και σίγουρα η γνώση είναι εκείνη που διαμορφώνει προσωπικότητες και χαρακτήρες. Είναι τεράστιο όφελος ζωής να μην εγκαταλείπεις το όνειρό σου και εγώ, το έπραξα, το μπόρεσα! Εξάλλου τα όνειρα πεθαίνουν όταν πεθαίνεις και εσύ, ποτέ νωρίτερα!΄΄.

Μία αξέχαστη βραδιά

Η εκδήλωση λήξης κύλησε όμορφα με μουσική από dj, με πολύ κέφι και με νόστιμα φαγητά που είχαν επιμεληθεί οι μαθητές και οι άνθρωποι του σχολείου. Όλοι μαζί μοιράστηκαν όμορφες στιγμές με συζητήσεις για τους στόχους και τα όνειρά τους και με ευχές για ένα ξεκούραστο και ήσυχο καλοκαίρι. Βεβαίως οι εγγραφές στο Εσπερινό ΓΕΛ Αιγίου συνεχίζονται μέχρι τις 5 Ιουλίου. Πληροφορίες στο τηλ. 6974500199 στην κ. Κωνσταντίνα Γεροντίνη.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr