background img
banner
banner

Εντυπωσιακά τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης των μαθητών του Alessandro de Martino

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΝΤΕ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΗΡΕ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΖΩΗ!

Το αδιαχώρητο επικράτησε στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης των μαθητών του Alessandro de Martino, με τους μαθητές, τις οικογένειές τους αλλά και τους φιλότεχνους της περιοχής να περιφέρονται θαυμάζοντας τα πολλά διαφορετικά έργα. «Από έναν λευκό καμβά και μια ιδέα γεννιέται η τέχνη», ακούστηκαν να λένε παιδικές φωνές και το μικρό ταξίδι των δρώμενων για τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης μόλις είχε ξεκινήσει.

Ο δάσκαλος προχώρησε στον “εν λόγω” λευκό καμβά, και σχεδίασε με κάρβουνο ένα δέντρο, προσκαλώντας τους προέδρους των πέντε συλλόγων να ακουμπήσουν τις παλάμες τους για να σχηματιστούν τα κλαδιά.

Το στοίχημα της βραδιάς ήταν να “μυηθούν” οι παρευρισκόμενοι στον αινιγματικό όσο και γοητευτικό κόσμο της τέχνης με κάθε τρόπο. Οι μαθήτριες του τμήματος εικαστικών του συλλόγου “Ανναγένησις Ακράτας” διάβασαν μικρά αποφθέγματα διάσημων ζωγράφων, ενώ οι μαθήτριες του συλλόγου “Νέα Πνοή Διακοπτού” άπλωσαν ζωντανά μπροστά στο κοινό, πινελιές διαφόρων αποχρώσεων μετασχηματίζοντας το δέντρο της συνεργασίας των πέντε συλλόγων από ασπρόμαυρο σε πολύχρωμο μήνυμα αλληλεγγύης. Παιδιά από τον Πολιτιστικό σύλλογο Τέμενης “Η Ένωση” κι όχι μόνο, με την σκηνοθετική ματιά της νηπιαγωγού Διονυσίας Τζοβόλου, έκλεψαν τις εντυπώσεις δίνοντας τον δικό τους ορισμό για το τι είναι τέχνη με τα χρωματιστά μαντήλια τους και τα πλακάτ που είχαν φιλοτεχνήσει με την καθοδήγηση του δασκάλου τους.

Οι χορωδοί της Πολυφωνικής Χορωδίας Αιγιαλείας του Συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων υπό την διεύθυνση της εξαιρετικής μαέστρου τους Αλίκης Ζαφείρη και την μουσική συνοδεία από το πιάνο του συνθέτη Ανδρέα Αδαμόπουλου μάγεψαν με τις φωνές τους και συμπαρέσυραν το κοινό να σιγοτραγουδήσει μαζί τους γνωστές καντάδες και τραγούδια. Η Σμαράγδα Τσαχρέλια μίλησε για την καλλιτεχνική διαδρομή του εικαστικού και δασκάλου Αλεσσάντρο ντε Μαρτίνο ευχαριστώντας τον εκ μέρους όλων των μαθητών για την πολύτιμη εμπειρία των μαθημάτων του όπως και η Δέσποινα Παπαβασιλίεου που διάβασε: «Η τέχνη είναι το απόσταγμα της ψυχής» το τελευταίο απόφθεγμα περί τέχνης που ανήκε στον ίδιο.

Εικαστικά τμήματα στη δράση των συλλόγων

Ο λόγος έπειτα δόθηκε στους προέδρους των συλλόγων ή τους εκπροσώπους τους για να πουν σύντομα για την πορεία τους μέσα στον χρόνο αλλά και για την ένταξη των εικαστικών τμημάτων στη δράση τους. Μίλησαν ο Μιχάλης Ψύχας του “Συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων”, η Μαρία Καρρά του “Συλλόγου Αναγέννησις Ακράτας”, η Μάρω Ντούρου Σόλμπαχ εκ μέρους του “Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Λόγγου Ο Βύρων” και η Τζένη Κατσίγιαννη μέλος του Δ.Σ. του “Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Διακοπτού Νέα Πνοή”. Τέλος κλήθηκε για να μιλήσει ως μέλος της δημοτικής κοινότητας Αιγίου η Ελευθερία Μαρνέλη, η συμβολή και η στήριξη της οποίας υπήρξΕ πολύτιμη για την υλοποίηση της βραδιάς. Μόνο ευχαριστίες είχε να εκφράσει ο Αλεσσάντρο ντε Μαρτίνο σε όλους και όλες, υπενθυμίζοντας τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της έκθεσης, με τα έσοδα από τα μικρά έργα τέχνης να πηγαίνουν στον φιλανθρωπικό σύλλογο Η Αγκαλιά.

Την εκδήλωση συντόνισε η Μαίρη Ζαχαράκη. Ο πλούσιος μπουφές αποτελούνταν από θεσπέσιες δημιουργίες μαθητριών, δροσερό μοσχοφίλερο χορηγία της Οινοποιίας Κιντώνη και μπουκαλάκια νερό χορηγία της εταιρείας του κυρίου Δημήτρη Δρούκα. Η έκθεση μέχρι το κλείσιμό της την Κυριακή είχε αθρόα προσέλευση, με τους επισκέπτες να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τις διαφορετικές καλλιτεχνικές εκφράσεις κι αποδόσεις των μαθητευόμενων δημιουργών αλλά και με την αρμονική σύμπνοια όλων αυτών στον ίδιο χώρο. Το επόμενο ραντεβού κλείστηκε για τον Αύγουστο, που πια θα εκθέσει τα έργα της νέας του ενότητας “Message in a bottle” ο ίδιος ο Alessandro de Martino, στα πλαίσια του θεσμού Οινοξένεια 2024.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr