background img
banner
banner

Εξωτερική συνδρομή στις δυνάμεις δασοπυρόσβεσης και πυρασφάλεια

ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΕΔΡΕΥΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΔΑΣΟΚΟΜΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΛΤΑ -ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ!

Στην Αχαΐα προκειμένου να συνδράμουν, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής βοήθειας, στην Πολιτική Προστασία βρίσκονται -για έναν μήνα-20 πυροσβέστες από τη Μάλτα.

Πρόκειται για τη συμφωνία στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας που αφορά την ανταλλαγή δυνάμεων σε επίπεδο Ε.Ε., στο σκέλος της επίγειας συνδρομής.
Στα πλαίσια λοιπόν της επίγειας συνδρομής της Ε.Ε. στις δυνάμεις της Π.Υ. Αχαΐας, το καλά εκπαιδευμένο κλιμάκιο από τη Μάλτα έχει την έδρα του για ένα μήνα στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. στην Βιομηχανική Περιοχή Πατρών.

Εκεί είναι δηλαδή το… ορμητήριο τους από τις 15 Ιουλίου και για τον ένα μήνα που θα ενεργούν -ταυτόχρονα και όπου χρειαστεί- με τις δυνάμεις της Αχαΐας και βέβαια την ΕΜΑΚ που εδρεύει στην Πάτρα αλλά και τις ομάδες των «δασοκομάντος» που σταθμεύουν πλέον στην περιοχή της Αχαΐας και είναι αερομεταφερόμενες σε όλη την Πελοπόννησο.

Με το που έφτασαν στην Πάτρα, την επόμενη μέρα Τρίτη τις 16 Ιουλίου, τέθηκαν στις υπηρεσίες του διοικητή της Π.Υ. Αχαΐας πύραρχου Βασιλείου Μαρτζάκλη στην κατάσβεση της φωτιάς σε εργοστάσιο στο Γομοστό η οποία απείλησε μάλιστα και σπίτια, αγροτικές εκτάσεις και ποιμνιοστάσια που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αχαΐας.

Τις επόμενες μέρες, απουσία ενεργού μετώπου περιπολούσαν στην καμένη ζώνη του Γηροκομείου στην Πάτρα όπου είχαν και κοινή εκπαίδευση με άνδρες της Π.Υ. για την αντιμετώπιση συμβάντων μέσα στον αστικό ιστό, όταν απειλούμαι σπίτια και δομές, ιδρύματα φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία.

Επί του πεδίου ενήργησαν και στην φωτιά που ξέσπασε στις 21 Ιουλίου σε δασική έκταση στο Μαστραντώνη Τριταίας. Στο ενδιάμεσο έως και σήμερα μετέχουν σε περιπολίες μεταξύ των οποίων στο φαράγγι του Χελμού-Βουραϊκού και την περιοχή της Ζήριας αλλά και στην Καλλιθέα Πατρών. Το κλιμάκιο από τη Μάλτα, περισσότερο από όλα, εντυπωσιάστηκε από το μοναδικής ομορφιάς αλλά και παράλληλα πολύ ευαίσθητο οικοσύστημα στο φαράγγι του Βουραϊκού!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr