background img
banner
banner

Επίστρωση νέου έγχρωμου ασφαλτικού τάπητα στην οδό Ποσειδώνος

ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Να αναδείξει αλλά και να βελτιώσει τις συνθήκες οδικής ασφάλειας στην πολυσύχναστη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, οδό Ποσειδώνος στο Αίγιο, επιχειρεί ο δήμος Αιγιαλείας. Η αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων προτίθεται να δώσει μία διαφορετική όψη στον παραλιακό δρόμο, με την τοποθέτηση έγχρωμου ασφαλτικού φωτοκαταλυτικού λεπτοτάπητα, παρέμβαση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος οδικής ασφάλειας.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Δημοτική Επιτροπή ενέκρινε τη σχετική εισήγηση κι έτσι, σ στα πλαίσια της δράσης «Προμήθεια εξοπλισμού και υλικών για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του Δήμου Αιγιαλείας», ο δήμος θα προχωρήσει σε προμήθεια και τοποθέτηση έγχρωμου ασφαλτικού φωτοκαταλυτικού λεπτοτάπητα «slurryseal», με βάση την εγκεκριμένη μελέτη.

Τα διαφορετικά χρώματα θα καταστήσουν την κυκλοφορία πιο ασφαλή

΄΄Με βάση αυτά τα δεδομένα και λόγω της ιδιαίτερης σημασίας που έχει για την οδική ασφάλεια και την κίνηση των πεζών, επιλέγουμε η εφαρμογή αυτή να γίνει στον κύριο παραλιακό δρόμο του Αιγίου ο οποίος χαρακτηρίζεται από κυκλοφοριακή πίεση και υψηλό κίνδυνο ατυχημάτων ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες΄΄, επισήμανε στo Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Βασίλης Χριστόπουλος.

Μάλιστα, έκανε γνωστά και τα εξής: ΄΄Προσανατολιζόμαστε να εγκαταστήσουμε το ειδικό υλικό και να έχει διαφορετικό χρώμα ο κυρίως δρόμος και διαφορετικό ο πεζόδρομος που έχει σχηματιστεί κατά μήκος της ακτής. Θα υπάρξουν δηλαδή διακριτικά στοιχεία ώστε να ξεχωρίζει ο δρόμος. Αυτές οι παρεμβάσεις θα αλλάξουν την εικόνα του δρόμου και κυρίως θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφάλειας στην κίνηση΄΄.

Σημειωτέον ότι σαν πρώτη σκέψη, η εφαρμογή αυτή πρόκειται να γίνει στο τμήμα από το Τουριστικό περίπτερο και να συνεχιστεί κατά μήκος της οδού Ποσειδώνος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr