background img
banner
banner

Επετειακό… μπουρίνι στην Δ.Ε. Διακοπτού

ΈΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023, Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ «ΜΕΤΕΦΕΡΕ»  ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΠΛΗΓΩΜΕΝΗ… ΠΛΑΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Τρίτης 23 Ιουλίου ολοκληρώθηκε ο πρόχειρος καθαρισμός και η προσωρινή αποκατάσταση της κυκλοφορίας στα τρία σημεία -μόνιμες πληγές- στην περιοχή των καμένων της Δ.Ε. Διακοπτού, την παλαιά Εθνική Οδό μετά τη Γέφυρα Τσαγρή προς Ζαχλωρίτικα, τη Νέα Εθνική (Ολυμπία) Οδό στο ένα ρεύμα, προς Αθήνα, αλλά και την 22α επαρχιακή οδό, από την παλαιά Εθνική Πατρών – Κορίνθου, μέσω Ελαιώνα, προς Μαμουσιά.

Στη διάρκεια της κακοκαιρίας  είχαμε επίσης καταστροφές σε 4 ΙΧ επιβατικά οχήματα, δύο εγκλωβίστηκαν στην 22α επαρχιακή στις κατολισθήσεις και άλλα δύο υπέστησαν ζημιές καθώς έπεσαν πάνω τους δένδρα και χρειάστηκε η επέμβαση της Π.Υ. για να απεγκλωβιστούν. Πλημμύρισαν επίσης δύο υπόγεια σπίτια ενώ σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος από την πτώση δέντρων πάνω στα καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ. Η μεγαλύτερη κατολίσθηση το απόγευμα έγινε στην περιοχή Βιλιβινιώτικα με φερτά υλικά που απέκλεισαν τον επαρχιακό δρόμο.

Η απότομη αλλαγή του καιρού και το μπουρίνι που έπεσε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή πέριξ του Ελαιώνα (γύρω στις 4 μ.μ. με διάρκεια 25’ περίπου) ανέδειξε για μια φορά ακόμη και τις αδυναμίες των ημιτελών και με πολλές ελλείψεις αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων στην περιοχή του Βουραϊκού και ενώ έκλεισε ήδη ακριβώς ένας χρόνος από την φωτιά στις 23 Ιουλίου του 2023.

Η φωτιά είχε ξεσπάσει στην πλαγιά μεταξύ Ροδιάς και Ελαιώνα, κοντά στο Δερβενάκι και είχε κάψει μεγάλο τμήμα από το βουνό προκαλώντας την αποσάθρωση του εδάφους ενώ οι πρώτες κατολισθήσεις σημειώθηκαν στα τρία αυτά σημεία μέσα στο πρώτο 10ήμερο του περασμένου Σεπτεμβρίου μετά την κακοκαιρία «Daniel» που έπληξε όλη τη χώρα.

Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας με επικεφαλής τους Αντιδημάρχους Δημήτρη Φιλιππάτο και Βασίλη Χριστόπουλο, της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη, του Α.Τ. Αιγίου με τον διοικητή κ. Ροδόπουλο και της Πυροσβεστικής Αιγίου με τον διοικητή κ. Πετρόπουλο.

Στην Ολυμπία Οδό στο ρεύμα προς Πάτρα είχε διοχετευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το ρεύμα προς Αθήνα που ήταν κλειστό επί ώρες αλλά και των οχημάτων από την παλαιά Εθνική Οδό Πατρών Κορίνθου που έκλεισε επίσης προσωρινά.

Νέος καθαρισμός την Τετάρτη

«Μια λωρίδα άνοιξε προσωρινά για λόγους ασφαλείας στην παλαιά Εθνική Πατρών Κορίνθου αλλά και στην επαρχιακή προς Μαμουσιά από αργά το απόγευμα σήμερα. Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης θα επανέλθουμε για σχολαστικό καθαρισμό των δρόμων και πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας» ανέφερε χθες στο Protionline.gr ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Δ.Ε. Νίκος Γυφτάκης.

«Και στις τρεις περιπτώσεις των καταστροφών η ευθύνη των καθαρισμών και της αποκατάστασης των ζημιών αφορά τρίτους, ο δήμος έσπευσε βέβαια να συνδράμει στην παρέμβαση της Περιφέρειας δίνοντας έμφαση στο μέτωπο που έχουμε τις εκτεταμένες κατολισθήσεις στην 22αεπαρχιακή» δήλωσε  ο κ. Φιλιππάτος.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr