background img
banner
banner

Επισκεψιμότητα και όμορφες εικόνες στην παραλία Νικολεΐκων

ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Αυξημένη είναι η κίνηση τις τελευταίες ημέρες στην παραλία Νικολεΐκων, παρά το γεγονός ότι το βοριαδάκι που επιμένει φέτος, δεν ευνοεί τη θάλασσα της φιλόξενης κοινότητας. Η κοινότητα παρουσιάζει μία όμορφη εικόνα και τα παραλιακά καταστήματα δίνουν… τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να προσελκύσουν ακόμη περισσότερο κόσμο, σε μία τουριστική περίοδο που η Αιγιάλεια δείχνει να παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα.

 

Το μπουρίνι

Ούτε η έντονη αν και ολιγόλεπτη κακοκαιρία, στάθηκε ικανή να μειώσει  την προσέλευση του κόσμου στην παραλία. Όπως αναφέρει στο Protionline.gr ο επί σειρά ετών πρόεδρος της κοινότητας Τάσος Μούσκας, ΄΄δεν αντιμετωπίσαμε έντονα προβλήματα με την κακοκαιρία. Είχαμε μόνο καταπτώσεις δύο δέντρων κατά μήκος της παραλίας μας, έσπασαν μία ασημόφυλλη λεύκα και μία ιτιά. Αύριο (σήμερα Πέμπτη) πρόκειται να έρθουν τα συνεργεία του δήμου για να τα απομακρύνουν. Το πρόβλημα δεν επηρεάζει την παραλία μας και οι λουόμενοι μπορούν να την επισκέπτονται΄΄.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος καταβάλει προσπάθειες για τη συνεχή βελτίωση της εικόνας της κοινότητας και για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων, ούτως ώστε να την καταστήσει πιο βατή για τους κατοίκους και πιο ελκυστική για τους επισκέπτες. Παρατηρεί ωστόσο πως ακόμη δεν έχει κάνει την άφιξή του το μεγάλο «κύμα» των παραθεριστών- επισκεπτών, κάτι που θα κορυφωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, με την είσοδο του Αυγούστου. Εκτιμάται δε ότι τουριστικά η περιοχή ίσως να είναι και λίγο κάτω από πέρυσι.

Τα καταστήματα πάντως δίνουν τον δικό τους αγώνα παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πελάτες τους, παρέχοντας δωρεάν ξαπλώστρες και σκίαση. Να σημειωθεί ότι φέτος στην παραλία Νικολεΐκων λειτουργούν επτά καταστήματα καθώς δύο δεν άνοιξαν φέτος.

Η λευκή άμαξα κάνει βόλτα τους επισκέπτες!

Στην παραλία πάντως περιμένει τους επισκέπτες και μία… ευχάριστη έκπληξη. Πρόκειται για την πανέμορφη λευκή άμαξα του Βασίλη Πετρόπουλου που με προσιτό τίμημα πραγματοποιεί βόλτες για όσους το επιθυμούν, δίνοντας μία νοσταλγική και ρομαντική «νότα» στην ατμόσφαιρα. Το δρομολόγιο της άμαξας την οποία οδηγεί πάντα ένα υπέροχο άλογο, είναι από τον παιδότοπο στην παραλία Νικολεΐκων ως τον πρώην χώρο των καρτ, ενώ ανεβαίνει και στο χωριό, φτάνει μέχρι τον σταθμό του τρένου και επιστρέφει μεταφέροντας επιβάτες με τον πλέον ανάλαφρο τρόπο και κάνοντας τα Νικολέικα να μην διαφέρουν και πολύ από δημοφιλή νησιά.

Είναι δε η δεύτερη χρονιά που η καλοσχηματισμένη άμαξα είναι έτοιμη να κάνει τις βόλτες της στα Νικολέικα. Όπως αναφέρει στo Protionline.gr ο αμαξάς Βασίλης Πετρόπουλος, φέτος κάνει αισθητή την παρουσία του σε παραλιακές κοινότητες. Τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα τον βρίσκουμε με την άμαξα στις παραλίες της Ανατολικής Αιγιάλειας σε Συλιβαινιώτικα κ.λπ. ενώ τις υπόλοιπες ημέρες από τις 8.00 το βράδυ έως και τις 12.30 ή και 1.00 τη νύχτα βρίσκεται ή στα Νικολέικα ή και στον Ελαιώνα. Εκτός βέβαια κι αν του έχει ζητηθεί να συμμετέχει σε γάμους και βαπτίσεις, κάτι που συνηθίζεται πολύ τελευταία σε τελετές με ρομαντική διάθεση. ΄΄Ο κόσμος θέλει τη βόλτα με την άμαξα, να νιώσει λίγο ελεύθερος, να χαλαρώσει και να ξεφύγει΄΄, επισημαίνει στo Protionline.gr ο κ. Πετρόπουλος, ο οποίος διατηρεί την άμαξα εδώ και οκτώ χρόνια με χαρακτηριστική παρουσία τις γιορτές στα Ψηλά Αλώνια στο Πάρκο των Χριστουγέννων.

Βεβαίως, η μεγάλη του αγάπη είναι τα άλογα, με τα οποία ασχολείται είκοσι χρόνια τώρα. Ο Σπάρτακος και ο Άρης είναι τα δύο άλογα που εναλλάσσει για να πραγματοποιεί τις καθημερινές βόλτες με την άμαξα, ενώ σειρά θα πάρει από του χρόνου και ο Ορφέας αφού θα το επιτρέψει η ηλικία του. Ο κ. Πετρόπουλος διατηρεί τέσσερα άλογα τα οποία φροντίζει ιδιαίτερα. Όσο για την εικόνα της άμαξας όταν διασχίζει τον παραλιακό δρόμο των Νικολεΐκων την ώρα που πέφτει ο ήλιος, είναι τουλάχιστον μαγική…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Σχόλια

  • Η εικόνα που το άλογο Σέρνει την άμαξα σίγουρα είναι μαγευτική!!!
    ΝΤΡΟΠΉ!!! Αν πρέπει να ταλαιπωρούνται κάποια ζωντανά για να περνούν κάποιοι καλά, τότε κάπου το βλέπετε λάθος.

    Τουτάρας Παναγιώτης 26/07/2024 16:47

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr