background img
banner
banner

Εποικοδομητική συνάντηση Φ. Ζαΐμη με τους προέδρους της Δ.Ε. Ακράτας

ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΑΝ ΚΟΙΝΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΑΝΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Εκτενή συζήτηση με τους προέδρους της Δημοτικής Ενότητας Ακράτας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης. Συζητήθηκαν θέματα πολιτικής προστασίας και ετοιμότητας για τη συνέχεια του καλοκαιριού, ενώ οι πρόεδροι έθεσαν κοινά αιτήματα που αφορούν το σύνολο σχεδόν των κοινοτήτων καθώς επίσης και μεμονωμένα προβλήματα.

Θέματα πολιτικής προστασίας

Η σύσκεψη εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο τακτικών συναντήσεων του Αντιπεριφερειάρχη με τους Προέδρους της Αχαΐας, με κεντρικό θέμα συζήτησης την πολιτική προστασία και άλλα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της ΠΔΕ.

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον καθαρισμό του επαρχιακού οδικού άξονα και στις ανάγκες κάθε περιοχής για την προστασία του φυσικού πλούτου και της ανθρώπινης ζωής από το κίνδυνο πυρκαγιάς. Η συνάντηση με τον κ. Ζαΐμη διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες. Παρόντες ήταν οι 11 από τους 14 συνολικά προέδρους της Δημοτικής Ενότητας, και ο αντιπεριφερειάρχης τους δέχτηκε στο γραφείο του.

Ο κ. Ζαΐμης, ο οποίος διαρκώς ενημερώνεται για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών, ένεκα της αντιπυρικής περιόδου, ζήτησε να είναι όλοι σε αυξημένη ετοιμότητα, ιδιαίτερα όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι μεγάλος. Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με σκοπό να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για το αλιευτικό καταφύγιο-λιμανάκι Κρυονερίου Ακράτας με σκοπό την αναβάθμισή του.

Κοινά θέματα η 19η επαρχιακή οδός και ο δρόμος στη θέση «Βράχος»

Κατόπιν συνεννόησης των τοπικών προέδρων, ξέχωρα από τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η κάθε κοινότητα, κατατέθηκαν δύο κοινά ερωτήματα οποία εξέφρασε στον κ. Ζαΐμη ο πρόεδρος της κοινότητας Ακράτας Χρήστος Ασημακόπουλος, και αυτά ήταν αφενός η κατάσταση της 19ης επαρχιακής οδού και το οδόστρωμα στη θέση “Βράχος”, μία θέση που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με κατολισθήσεις και διάβρωση.

Ένα ακόμα κοινό πρόβλημα που συζητήθηκε είναι η κατάσταση του δρόμου επί της 20ής επαρχιακής οδού μεταξύ Πλατάνου –Τσιβλού.
Να σημειωθεί ότι παρόντες στην συνάντηση ήταν και δύο μηχανικοί της Περιφέρειας, δίνοντας απαντήσεις από τεχνικής άποψης, για το τι μπορεί να γίνει για κάθε θέμα που ετέθη.

Να μην σταματήσει το έργο της αποχέτευσης…

Από τα θέματα που αφορούν κάθε κοινότητα ξεχωριστά, ο πρόεδρος της κοινότητας Συλιβαινιωτίκων Παναγιώτης Κρικέτος έθιξε δύο ζητήματα στον αντιπεριφερειάρχη: Εξέφρασε την αναγκαιότητα συνέχισης της χρηματοδότης από το ΕΠΠΕΡΑΑ ώστε να μην σταματήσει το έργο της αποχέτευσης και των εσωτερικών δικτύων, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την κοινότητά του, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, αλλά και τον καθαρισμό του ρέματος Ταραξιάς που βρίσκεται στα όρια της κοινότητάς του με το Κράθιο.

Προβληματισμός για τη διάβρωση των ακτών

Επίσης, ο πρόεδρος της κοινότητας Παραλίας Πλατάνου Γιώργος Ράλλης αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα διάβρωσης της ακτής που αντιμετωπίζει τόσο η κοινότητά του όσο και άλλες της Ανατολικής Αιγιάλειας, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε να αντιμετωπιστεί.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr