background img
banner
banner

Η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό ξανά» στην Περιστέρα! | ΦΩΤΟ

ΕΠΙ ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΕΣ ΓΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Το “Κυριακή στο χωριό ξανά” είναι μία ιδιαίτερα επιτυχημένη ενημερωτική- ψυχαγωγική εκπομπή που αναδεικνύει τα στοιχεία του πολιτισμού στο κρατικό κανάλι ΕΡΤFLIX και βασίζεται σε μία ιδέα, που σκοπό έχει την προβολή των ομορφότερων σημείων και τοποθεσιών στη χώρα. Για πέντε ημέρες, οι κάμερες της εκπομπής στήνονται στο πανέμορφο ορεινό χωριό Περιστέρα της Ανατολικής Αιγιάλειας, εκεί όπου γυρίζεται ένα από τα καλύτερα επεισόδια! Η εκπομπή προωθεί χωριά, οικισμούς και περιοχές που έχουν να επιδείξουν ιστορικά διαχρονική κουλτούρα, που έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό τους το ήθος και τα παραδοσιακά τους προϊόντα, αλλά πάνω από όλα τις Τέχνες και κυρίως τον Πολιτισμό.

«Πρωταγωνιστής» το χωριό και οι άνθρωποί του!

Στην εκπομπή αυτή, “πρωταγωνιστής” παραμένει το ίδιο το χωριό και οι άνθρωποι που το κατοικούν και όχι κάτι άλλο. Μέσα από τα αποκλειστικά αφιερώματα προβάλλονται οι ζωές των ντόπιων κάθε περιοχής, ο τρόπος που αναπαράγουν στην καθημερινότητα αυτοί, τις συνήθειες και τις παραδόσεις τους και όλα όσα έχουν πετύχει μέσα στο χρόνο. Τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια και τα γλέντια, η σχέση με το φυσικό περιβάλλον και ο τρόπος που αυτό επιδρά στην οικονομία του κάθε τόπου και στις ψυχές των κατοίκων, γίνεται πάντα το ζητούμενο της εκπομπής. Η κοινότητα της Περιστέρας δεν είναι μόνο ότι διαθέτει… ρομαντική άποψη ζωής και σαφώς είναι ένα ζωντανό κύτταρο που προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες της σύγχρονης πραγματικότητας, αλλά και σε κάθε περίπτωση ξέρει να κεντρίζει το ενδιαφέρον πολιτισμικά.

Η ευρηματικότητα και το χιούμορ της εκπομπής και η υψηλή αισθητική της σύγχρονης τηλεοπτικής κουλτούρας, παντρεύτηκαν άψογα στο συγκεκριμένο επεισόδιο που θα προβληθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του ερχόμενου Οκτωβρίου, με το ορεινό χωριό της Δ.Ε. Ακράτας να υποστηρίζει εύκολα τη σχέση του παλιού με το νέο, από το χθες ως το μέλλον. Ο οικοδεσπότης του “Κυριακή στο χωριό ξανά”, που λογίζεται ως μία από τις πλέον επιτυχημένες εκπομπές τα τελευταία χρόνια στην τηλεόραση, είναι ο δημοσιογράφος Κωστής Ζαφειράκης ενώ η σκηνοθετική επιμέλεια σε κάθε επεισόδιο, ανήκει στον Κώστα Αυγέρη. Το τηλεοπτικό συνεργείο αποτελείται συνολικά από 8 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων.

΄΄Οι συντελεστές της εκπομπής «αγκάλιασαν» το χωριό μας΄΄, λέει ο πρόεδρος

΄΄Θεωρώ ότι τέτοιες στιγμές, τέτοια εγχειρήματα, είναι μία τεράστια προβολή όχι μόνο για το κάθε χωριό, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Νομίζω ότι όλη η Αιγιάλεια επωφελείται από τέτοιες προσπάθειες και ευχαριστώ πολύ το τηλεοπτικό συνεργείο που αγκάλιασε στο 100% τα έθιμα, τις τοπικές συνήθειες των ντόπιων αλλά και τα εδέσματα, την κουλτούρα και το ήθος των κατοίκων της Περιστέρας. Πολύ περισσότερο, ευχαριστώ τους εθελοντές μας, που έκαναν ένα μεγάλο αγώνα ώστε να αξιοποιηθεί πλήρως αυτό το μεγάλο εγχείρημα, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ θα διαρκέσει πέντε ημέρες, αλλά και το πλήθος κόσμου που παραβρίσκεται καθημερινά στα τηλεοπτικά γυρίσματα που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή…΄΄, είπε στo Protionline.gr, εμφανώς ικανοποιημένος, ο πρόεδρος της κοινότητας Περιστέρας Γιάννης Κουτρούλης για το αφιέρωμα της εκπομπής “Κυριακή στο χωριό ξανά” από την Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κουτρούλης, επισήμανε ότι το οκταμελές συνεργείο της τηλεοπτικής εκπομπής διαμένει σε ξενώνες που βρίσκονται και στην Περιστέρα αλλά και σε διπλανά χωριά και πως η άφιξή του έγινε την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι, ενώ πρόκειται να αναχωρήσει την Τετάρτη 3 Ιουλίου, αργά το απόγευμα.

Τι θα προβληθεί

΄΄Έχουν γίνει δεκάδες λήψεις και στην ιστορική “Βρύση της Γκόλφως” και στο Σόλο στον Άγιο Γεώργιο, αλλά και στην Τουρκοσπηλιά της Περιστέρας. Υπάρχουν πλάνα και από το Χαλκιάνικα της Παναγίας των Καταφυγίων, πλάνα από την λίμνη του Τσιβλού αλλά και το ιστορικό χωριό της Ζαρούχλας΄΄, τόνισε ο πρόεδρος του χωριού. Την Κυριακή μάλιστα πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Περιστέρας, η κεντρική γιορτή με ντόπιους και επισκέπτες να συμμετέχουν με χαρά.

Περιελάμβανε παραδοσιακούς χορούς από τη χορευτική ομάδα της Αργυρώς Αποστολοπούλου που μαζί με την ορχήστρα βοήθησαν ώστε να υπάρχει ένα άρτιο αποτέλεσμα. Επίσης, κυρίες του χωριού αλλά και γειτονικών χωριών μαγείρεψαν παραδοσιακά φαγητά του τόπου που τιμήθηκαν δεόντως.

Παρέστησαν ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Μαρία Σταυροπούλου και Γιώργος Αγγελόπουλος κ.ά.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr