background img
banner
banner

Η Υπηρεσία Καθαριότητας… φορτώνει κλαδιά και χόρτα

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς το έργο της απομάκρυνσης από δρόμους και κοινόχρηστους χώρους των χόρτων και κλαδοδεμάτων, η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Αιγιαλείας. Η διαδικασία μόνο εύκολη δεν είναι καθώς χρειάζεται να γίνει διαλογή, δεδομένου ότι σε τέτοιες περιπτώσεις τα υλικά αυτά εναποτίθενται μαζί με βαρέα αντικείμενα…

Την περίοδο αυτή, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου Καθαριότητας Νίκου Καραΐσκου στo Protionline.gr, γίνεται αποκομιδή στο Αίγιο αφού ανά διαστήματα σηκώνονται τέτοια υλικά ανά περιοχές.

Εφαρμόζεται ό,τι προβλέπει ο Κανονισμός

΄΄Τα συνεργεία περνούν, σηκώνουν τα κλαδιά και τα μεταφέρουν στον Σταθμό Μεταφόρτωσης. Εκεί γίνεται ο τεμαχισμός και η διαχείρισή τους. Πλην όμως, είναι συγκεκριμένες οι ποσότητες οι οποίες περισυλλέγονται και τεμαχίζονται. Από εκεί και πέρα, εφαρμόζουμε ακριβώς ό,τι προβλέπει ο Κανονισμός Καθαριότητας. Όταν γνωρίζουμε ποιος προχώρησε στην παράνομη εναπόθεση, τότε προχωράμε στην επιβολή των προστίμων΄΄, ανέφερε ο αντιδήμαρχος.

Επίπονη διαδικασία που απαιτεί προσωπικό και κόστος

Ερωτηθείς αναφορικά με το εάν έχει αυξηθεί φέτος ο όγκος των κλαδοδεμάτων που βρίσκονται κομμένα σε… κοινή θέα, είπε πως είναι περίπου οι ίδιες ποσότητες με πέρυσι. Όμως η όλη διαδικασία παρουσιάζει μία ιδιαιτερότητα. Για να τα… διώξει ο καθένας από τον χώρο του τα αφήνει μαζί με σκουπίδια, έπιπλα, αδρανή υλικά κ.ά. ΄΄Πρόκειται για μία δύσκολη εργασία, επίπονη και χρονοβόρα ώσπου να γίνει η διαλογή και να μπούμε στη διαδικασία του τεμαχισμού. Άρα χρειαζόμαστε περισσότερο εργατικό δυναμικό, άρα μεγαλύτερο κόστος. Εργάζονται δύο άτομα στον κλαδοτεμαχιστή, αυτοί που φορτώνουν και ξεφορτώνουν και βέβαια υπάρχουν και οι οδηγοί των φορτηγών που τα μεταφέρουν. Άρα γι’ αυτή τη διαδικασία βγαίνει έξω ένας αρκετά μεγάλος όγκος μηχανημάτων και μεγάλος αριθμός ανθρώπινου δυναμικού΄΄, τόνισε ο κ. Καραΐσκος.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και δύο χρόνια ο δήμος διαθέτει σύγχρονο κλαδοτεμαχιστή ο οποίος έχει την ιδιότητα να μετατρέπει τα κλαδιά σε πριονίδι, καταργώντας αυτομάτως την καύση ενώ παράλληλα μειώνει τον όγκο των απορριμμάτων αφού αποφεύγεται η ρίψη κλαδιών στα απορρίμματα από τους δημότες. Από τους συνεπείς τουλάχιστον…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr