background img
banner
banner

Θέλουν εντολή «εδώ και τώρα»

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Κ.Ε. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

Εβδομάδα ραγδαίων εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς αυτή την Πέμπτη 4 Ιουλίου συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία και την προσεχή Κυριακή 7 του μηνός η Κεντρική Επιτροπή όπου αναμένεται να τεθεί θέμα αμφισβήτησης του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη για μια σειρά από χειρισμούς που έγιναν το τελευταίο διάστημα αλλά και τα κατώτερα των προσδοκιών αποτελέσματα των Ευρωεκλογών.

Παρά το γεγονός ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν άνοιξε… μύτη σε σχέση στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, μέσα σε λίγα 24ωρα το κλίμα άλλαξε άρδην και τα στελέχη χωρίστηκαν, κατανομή που ισχύει και για τους Αιγιώτες που εξελέγησαν πρόσφατα στο συντονιστικό.

Μερίδα στελεχών στους οποίους πρέπει να ‘μετρηθεί’ και ο Αχαιός βουλευτής Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, στηρίζουν την ομάδα των ‘87’ -των Όλγα Γεροβασίλη, Γιώργου Τσίπρα, Χρήστου Σπίρτζη κά- που καλεί τον πρόεδρο να… ανοίξει διάπλατα την πόρτα της συνεργασίας με ευρύτερες κεντροαριστερές δυνάμεις.
Τα στελέχη αυτά ζητούν να δοθεί “πράσινο φως” στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας και, μέσα από την Κεντρική Επιτροπή, εκτιμάται ότι θα θελήσουν να περάσουν το κείμενο – εξουσιοδότηση για τις επαφές του πρώην προέδρου.

Η απαίτηση των μελών

“Είναι πολύ δυσάρεστο ότι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναπτύσσεται προβληματισμός τον οποίο τροφοδοτεί σειρά από πρωτοβουλίες που ελήφθησαν απο πλευράς του προέδρου. Απαίτηση των μελών είναι να λειτουργήσουν τα όργανα και να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις που θα καθορίσουν την πορεία μας, το αμέσως επόμενο διάστημα. Δεν είναι δυνατόν μια κυβέρνηση να τιμωρείται από τον λαό αλλά εμείς να αφήνουμε να φαντάσματα και την εσωστρέφεια να κυκλοφορεί στο σαλόνι μας!

Πρέπει να υπάρξει εναλλακτική πρόταση για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να αξιολογήσει την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα, την πρόταση για μια πορεία προς την δημοκρατική παράταξη και την οικολογία, αφού αξιολογηθούν επιτέλους τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών” αναφέρει το μέλος της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άκης Μουρίκης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Ιουνίου το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη δεν κατάφερε να πείσει τους ψηφοφόρους στην Αχαΐα που… προτίμησαν την παραλία, δεν εισέπραξε δυσαρέσκεια από τη ΝΔ ενώ δεν είχε και τις αναμενόμενες εισροές από το ΠΑΣΟΚ.

Στην Πάτρα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «έπιασε» τους στόχους με ποσοστό 19,62%, αρκετά μακριά όμως από τα ποσοστά των Ευρωεκλογών του 2019 ενώ στην Αιγιάλεια έπεσε στο 16,83%. Το αποτέλεσμα στην Αιγιάλεια ήταν 3 μονάδες κάτω από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές με απώλειες λόγω της αποχής ενώ κατάφερε να πείσει τμήματα της τοπικής κοινωνίας όπως οι μικρομεσαίοι και οι αγρότες, παρά το γεγονός ότι υπάρχει κλίμα έντονης δυσαρέσκειας έναντι της ΝΔ.

Ανασύνταξη των “προεδρικών”

Στην πλευρά των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη, σε επίπεδο Αχαΐας, γίνεται μια προσπάθεια ανασύνταξης με το σκεπτικό ότι πρέπει να ελεγχθεί η κατάσταση στην Κεντρική Επιτροπή ώστε να μην περάσει κείμενο το οποίο θα σύρει τον κ. Κασσελάκη να λάβει μέρος σε διεργασίες που έχουν ανοίξει με πρωτοβουλίες τρίτων…

“Συμφωνούμε, ας σταματήσουμε, να ρίχνουμε νερό στο μύλο της με τις εσωκομματικές διαμάχες μας, οι οποίες αφήνουν παγερά αδιάφορους τους πολίτες. Η ανατροπή που επιδιώκουμε περνά μέσα από τη δική μας ενότητα και ομόνοια. Ακόμη κι αν το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δεν ήταν ακριβώς αυτό που περιμέναμε, ο στόχος για τη δεύτερη θέση επιτεύχθηκε. Ας αναλογιστούμε ότι περάσαμε δύο διασπάσεις και πολλοί μάς είχαν ‘ξεγραμμένους’.

Κάνω έκκληση στους βουλευτές και στα στελέχη μας να ομονοήσουν, ώστε να πρυτανεύσουν η ενότητα και η ομοψυχία. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το σπίτι μας, πρέπει να το προστατεύσουμε. Η κοινωνία περιμένει, απαιτεί από εμάς προτάσεις για τα προβλήματά της, όχι εσωκομματικους καβγάδες σε τηλεοπτικό φόντο” αναφέρει ο Θέμης Μπάκας πολιτευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Εν αναμονή των εξελίξεων…

Μια ομάδα στελεχών σε επίπεδο νομού Αχαΐας στους οποίους περιλαμβάνονται οι υποστηρικτές του Νίκου Παππά και ο πολιτευτής Γιώργος Κυριακόπουλος, με μέλη που μπήκαν στο χώρο με τη διεύρυνση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας το 2019, τηρεί στάση αναμονής. Η αναμονή αφορά πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει ο κ. Κασσελάκης για να αποτρέψει νέα διάσπαση. Τα στελέχη αυτά θεωρούν ότι όλο το ‘παλαιό’ πολιτικό προσωπικό (Τσίπρας, Ανδρουλάκης, Παπανδρέου) έχει ηττηθεί έναντι κυρίως του κ. Μητσοτάκη, γι αυτό και κρίνουν ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να κρατήσει προς το παρόν αποστάσεις από την συζήτηση για νέα κεντροαριστερά σχήματα και πρωτοβουλίες.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr