background img
banner
banner

Θερμοκρασίες… Ντουμπάι στο Αίγιο

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ «ΟΞΥΓΟΝΟ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΓΙΩΤΕΣ

Αντιμέτωποι με την παρατεταμένη ζέστη είναι εδώ και πολλές ημέρες οι Αιγιαλείς, με τον καυτό ήλιο να κάνει δύσκολες τις μετακινήσεις και τους πολίτες να αναζητούν «ανάσες δροσιάς» στις κοντινές παραλίες. Ο παρατεταμένος καύσωνας, με τον υδράργυρο λίγο κάτω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στην ατμόσφαιρα, ενώ Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία παραμένουν… υπ’ ατμόν, ώστε να αντιμετωπίσουν κάποια έκτακτη κατάσταση.

Σε πλήρη ετοιμότητα η Πυροσβεστική

Όπως επισήμανε στο Protionline.gr ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου Παναγιώτης Πετρόπουλος, ΄΄μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει πυρκαγιές ή έκτακτες καταστάσεις εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Ωστόσο παραμένουμε σε επιφυλακή και σήμερα, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στο στάδιο 4. Κάθε ημέρα πριν το μεσημέρι μάς κοινοποιείται ο χάρτης με την ένδειξη για την επόμενη ημέρα και ανάλογα προσαρμόζουμε τη λειτουργία της Υπηρεσίας μας με ό,τι προβλέπεται. Στο στάδιο 4 οι περιπολίες είναι αυξημένες και η Υπηρεσία μας παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα όπως και να έχει΄΄.

Έως και 40 άτομα αναζητούν δροσιά στο ΚΑΠΗ σε ώρες αιχμής

Υπενθυμίζεται ότι από τον δήμο Αιγιαλείας παραμένει ανοιχτή όλη την ημέρα η αίθουσα του ΚΑΠΗ στα Υψηλά Αλώνια (οδός Μελετοπούλων) προκειμένου να βρίσκουν εκεί… καταφύγιο πολίτες που δεν διαθέτουν στους χώρους τους κλιματισμό και διαβιούν δύσκολα εξαιτίας της ζέστης. Όπως έγινε γνωστό στην «Π» από τους υπεύθυνους λειτουργίας του χώρου, η αίθουσα ανοίγει το πρωί στις 9.00 και κλείνει το βράδυ στις 8.00.

Παλιότερα, στην προ καύσωνα εποχή, λειτουργούσε από τις 8.00 το πρωί ως τις 12.30 το μεσημέρι και από τις 6.00 ως τις 8.00 το απόγευμα.
Η προσέλευση, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, είναι ιδιαιτέρως αυξημένη, όχι από ανθρώπους νεαρής ηλικίας, αλλά από μεγαλύτερους που δεν διαθέτουν στα σπίτια τους μέσα δροσιάς και καταφεύγουν στον κλιματιζόμενο χώρο του ΚΑΠΗ.

Η μεγαλύτερη προσέλευση παρατηρείται σε ώρες λειτουργίας της αγοράς αφού πολλοί ηλικιωμένοι μετά τα καταστήματα πηγαίνουν στο ΚΑΠΗ. Θεωρείται δε ότι στην ώρα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, η αίθουσα μπορεί να έχει και 40 άτομα. Ως προς τις μεσημεριανές ώρες, δεν παρατηρείται προσέλευση, καθώς οι ηλικιωμένοι προτιμούν να μην μετακινούνται από τα σπίτια τους.

Στην Αλυκή για μπάνιο και μετά τις 9.00 το βράδυ…

Οι νεότεροι, όταν δεν εργάζονται, μάλλον αναζητούν… ανάσες δροσιάς στη θάλασσα, με την παραλία Αλυκής, όπως και τις υπόλοιπες, να «βουλιάζουν» καθημερινά από κόσμο. ΄΄Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο φέτος είναι ότι η παραλία Αλυκής έχει κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και το βράδυ, κάτι που δεν παρατηρείτο τα προηγούμενα χρόνια΄΄, παρατήρησε μιλώντας στo Protionline.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλυκής «Άγιος Νικόλαος» Νίκος Παπαδόπουλος. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 8.00 το πρωί η παραλία έχει αρκετό κόσμο ενώ παρουσιάζει επισκεψιμότητα και μετά τις 9.00 το βράδυ! ΄΄Φέτος ο κόσμος κολυμπάει και αφότου πέσει ο ήλιος, αλλά και νωρίς το πρωί, αναζητώντας προφανώς δροσιά στα κρυστάλλινα νερά της Αλυκής΄΄, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, σημειώνοντας και κάτι άλλο: ΄΄Επίσης, βλέπουμε πως η παραλία είναι γεμάτη κόσμο σε όλο το μήκος της, πολύ πριν τον Άγιο Νικόλαο έως και μετά τη λίμνη. Μάλιστα, δεν υπάρχουν λουόμενοι μόνο στα καταστήματα αλλά και σε όλο το μήκος της ακτής, τοποθετώντας τις δικές τους ομπρέλες΄΄.

Στους 39 βαθμούς το θερμόμετρο στο Αίγιο την Κυριακή

Την ίδια στιγμή, νέο έκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ για τον καύσωνα, προειδοποιώντας ότι η χώρα θα παραμείνει… στον φούρνο μέχρι την Κυριακή (21/7). Όπως επισημαίνεται αναλυτικά, από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρξει μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας, τόσο στις μέγιστες όσο και στις ελάχιστες τιμές της στις περισσότερες τιμές της χώρας και μόνο τοπικά, στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Επισημαίνεται ότι: Α. στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη από τη θερμοκρασία στο εσωτερικό της και Β. σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, οι οποίες θα κυμαίνονται στις περισσότερες αστικές περιοχές περί τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου. Για το Αίγιο, οι υψηλότερες θερμοκρασίες προβλέπονται για την Κυριακή όπου ο υδράργυρος θα παραμείνει για πολλές ώρες της ημέρας στους 39 βαθμούς Κελσίου…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr