background img
banner
banner

Κίνδυνος να σταματήσει η άρδευση σε τρία χωριά

ΑΝ ΔΕΝ… ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΤΑ ΑΔΡΑΝΗ ΠΟΥ ΕΦΡΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ

Πολύ πιο σοβαρές προεκτάσεις έχουν τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία της Τρίτης 23 Ιουλίου, στις πυρόπληκτες περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Διακοπτού. Μπορεί τα αδρανή υλικά να μαζεύτηκαν από τους δρόμους και να δόθηκαν εγκαίρως στην κυκλοφορία, όμως σε κάποια σημεία χώματα και πέτρες έχουν φράξει τους αγωγούς του Βουραϊκού, με αποτέλεσμα να απειλείται σοβαρά η άρδευση τριών χωριών.

Πρόκειται για τη Ροδιά, τον Ελαιώνα και το Διακοπτό που αδρεύονται από τον Βουραϊκό ποταμό μέσω αγωγών, οι οποίοι ωστόσο, εξαιτίας της κακοκαιρίας, σε κάποια σημεία έχουν κλείσει εντελώς.

«Καμπανάκι» από τους αντιδημάρχους

Τον κίνδυνο επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 25 Ιουλίου ο αντιδήμαρχος Έργων και Δ.Ε. Διακοπτού Βασίλης Χριστόπουλος, παρουσιάζοντας με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Φιλιππάτο, τις εκτεταμένες ζημιές που σημειώθηκαν.

Μάλιστα, όπως ανέφερε στο Protionline.gr, ΄΄είναι ίσως το σοβαρότερο κατάλοιπο των ζημιών που προκλήθηκαν, αφού απαιτείται έργο στον Βουραϊκό, το οποίο άπτεται της αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που είναι υπεύθυνη για τους ποταμούς΄΄. Μάλιστα, από την πρώτη στιγμή έγινε γνωστό προς την Περιφέρεια ότι το πρόβλημα πρέπει να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν, ούτως ώστε να μην ξεμείνουν τα χωριά από ποτιστικό νερό.

Η Περιφέρεια έστειλε εργολάβο για να δει το πρόβλημα

΄΄Αν δεν φύγουν εγκαίρως τα αδρανή υλικά που έχουν φράξει τους αγωγούς, θα έχουμε διατάραξη της άρδευσης. Το πρόβλημα θα υπάρξει για Διακοπτό, Ροδιά και Ελαιώνα΄΄, είπε ο αντιδήμαρχος που ερωτηθείς για το εάν η Περιφέρεια έχει ανταποκριθεί στο αίτημα του Δήμου, έκανε γνωστό πως χθες το απόγευμα επρόκειτο να επισκεφθεί ο ίδιος το σημείο της κατολίσθησης μαζί με εργολάβο της Περιφέρειας, ούτως ώστε να του δείξει τι ακριβώς έχει συμβεί.

΄΄Το ζητούμενο είναι να γίνει κάτι άμεσα με τα φερτά υλικά καθώς οι περιοχές αρδεύονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και εάν δεν αποκατασταθεί η άρδευση, θα καταστραφούν καλλιέργειες, σε μία περίοδο μάλιστα κατά την οποία ήδη αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας΄΄, κατέληξε ο αντιδήμαρχος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr