background img
banner
banner

Και «εγένετο φως» για τους εμπόρους

ΙΔΡΥΘΗΚΕ Ο ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΞΑΝΑ «ΦΩΝΗ» ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Μία νέα εποχή ανατέλλει για τον εμπορικό κόσμο της Αιγιάλειας που αποκτά ξανά «φωνή μέσα από ένα νέο συλλογικό όργανο, το οποίο έχει στόχο να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του μικρομεσαίου εμπόρου της περιοχής, που βάλλεται πανταχόθεν.

Μετά την αδρανοποίηση του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας, άνθρωποι που αγωνιούν για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο εμπορικός κλάδος, αποφάσισαν να ιδρύσουν μία νέα συλλογικότητα που θα προασπίζεται τα συμφέροντα των τοπικών επιχειρήσεων. Και το όνομα αυτής… «Σύλλογος Εμποροεπαγγελματικός και Επιχειρηματικός Δήμου Αιγιαλείας».

Μάλιστα, την Τετάρτη στον «Πεζόδρομο» της οδού Ερμού θα πραγματοποιηθεί μία πρώτη επαφή των μελών που αποτελούν τον «κορμό» του νέου συλλόγου ούτως ώστε να οριστούν τα επόμενα βήματα, δεδομένου ότι η κίνηση αυτή είχε ξεκινήσει πριν λίγους μήνες και αναμενόταν η έγκριση από το Πρωτοδικείο ώστε να πάρει και τυπικά «σάρκα και οστά».

Μάλιστα, έχουν κληθεί να παραστούν και άνθρωποι της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, ΝΔ Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Είναι σαφές ότι ο νεοσύστατος σύλλογος πρόκειται να πάει σε εκλογές οι οποίες θα οριστούν για αμέσως μετά τον Αύγουστο. Στην ίδια συνάντηση, όπως είναι φυσικό, θα γίνει και συζήτηση για τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί τα οποία, σε τοπικό επίπεδο έχουν πάρει μία εξαιρετικά ανησυχητική διάσταση.

Ενώθηκαν με κοινή συνισταμένη τα προβλήματα

Πρωτεργάτης του νέου αυτού συλλόγου των εμπόρων της πόλης είναι ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας και νυν γ΄ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και μέλος της ΕΣΕΕ Λάμπης Παπαδόπουλος, συνεπικουρούμενος από παλιούς και νεότερους εμπόρους, οι οποίοι αγωνιούν για το εμπόριο και επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν ενάντια στην άσχημη τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα γι’ αυτό.

Μιλώντας στο Protionline.gr για τη νέα προσπάθεια, ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε: ΄΄Μετά το αδιέξοδο για επαναδραστηριοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας, παίρνει «σάρκα και οστά» μία νέα μεγάλη προσπάθεια και επιτέλους οι έμποροι της περιοχής μπορούν να αποκτήσουν και πάλι «φωνή», αυτή που για πολύ καιρό είχαν χάσει. Το νέο καταστατικό εντός ολίγου καιρού θα είναι στα χέρια μας και σύμφωνα με τη διάταξη που ήδη έχουμε, είμαστε και επισήμως ενεργός σύλλογος καθώς υπάρχουν τα άτομα που συγκροτούν τον αριθμό των απαραίτητων μελών ενώ λάβαμε και τις απαραίτητες εγκρίσεις που βάσει νόμου χρειαζόμαστε. Στη συνάντηση της Τετάρτης πρόκειται να συμμετέχει και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Βαγενάς από την Πάτρα και επιπλέον θα δρομολογηθούν όλες οι εξελίξεις, ώστε να μπει ένα σαφές χρονικό πλάνο για τις επόμενες κινήσεις και φυσικά, θα γίνει η προετοιμασία για τις εκλογές που πιθανόν να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο΄΄.

΄΄Νομίζω ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος έχουν συσσωρευτεί τόσο πολύ, που πραγματικά δεν πάει άλλο. Έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά και καλούμαστε να καλυφθούν άμεσα όλες οι παθογένειες που έχουν προκύψει εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα. Αυτή η εξέλιξη ήταν κάτι που το ήθελαν όλοι οι έμποροι και από τη στιγμή που δεν τελεσφόρησε η προσπάθεια που είχε γίνει πέρυσι με το παλιό σύλλογο, ξεκινάμε εκ νέου άμεσα και δυναμικά. Ο μέσος έμπορος έχει φτάσει στα όρια της φτώχειας και επιβάλλεται εμείς, ως άνθρωποι του εμπορίου, να δώσουμε την ώθηση και την ανάταση, τη στήριξη που χρειάζεται αυτός ο τόπος στο εμπορικό κομμάτι, με δραστικό και ξεκάθαρο τρόπο. Αυτό πρόκειται να κάνουμε σε κάθε περίπτωση΄΄, σημείωσε ακόμη ο κ. Παπαδόπουλος.

Θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο νεοσύστατος σύλλογος

Ποια είναι όμως τα σοβαρότερα προβλήματα με τα οποία θα κληθεί να «παλέψει» ο νέος σύλλογος; Ο κ. Παπαδόπουλος τα ιεραρχεί:

1. Το φορολογικό σύστημα που ισχύει για τους εμπόρους, το οποίο πρόσφατα άλλαξε και οι νέες διατάξεις του – σύμφωνα με το σύνολο των εμπόρων – αποτελούν μία “θηλιά στον λαιμό” για τον μέσο επιχειρηματία.

2. Η συνεχής και παρατεταμένη ακρίβεια που αντιμετωπίζει ο καταναλωτής σε καθημερινή βάση. Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν χρήματα στην αγορά και δεν μπορεί να κινηθεί ομαλά το εμπορικό κομμάτι, λόγω της συνεχιζόμενης φτώχειας.

3. Το μείζον ζήτημα που αντιμετωπίζει η τοπική αγορά, με τις μεγάλες αλλαγές που έχουν προκύψει εξαιτίας των παρατεταμένων έργων στο κέντρο και των κλειστών δρόμων, που έχουν ως αποτέλεσμα είτε η αγοραστική κίνηση να έχει στραφεί περισσότερο στα σούπερ μάρκετ, ή σε άλλους δρόμους της πόλης εκτός κέντρου, ή – δυστυχώς – και σε άλλες πόλεις.

΄΄Όπως και να έχει, ο σκοπός του νέου συλλόγου είναι να αγωνιστεί για να αλλάξουν άρδην τα κακώς κείμενα που πλήττουν τον μικρομεσαίο έμπορο. Υπάρχει η θέληση και από τη δυναμική του νέου συλλόγου θα εξαρτηθεί το πόσο δυνατή θα είναι η φωνή του Αιγιαλέα εμπόρου…΄΄, κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr