background img
banner
banner

Καταθέτουν ομαδική αγωγή

ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Ο Σύλλογος Μεριδιούχων της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, μαζί με τα πολυάριθμα μέλη του που τον στηρίζουν από την ίδρυση του, δεν έπαψε ούτε στιγμή, από το 2012 που σταμάτησε η Τράπεζα τη λειτουργία της λόγω κακοδιαχείρισης της διοίκησης της, να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μελών και να παρακολουθεί στενά και υπεύθυνα την εξέλιξη της υπόθεσης που βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.

Όπως είναι γνωστό, συνεχίζεται η ποινική δίκη στα δικαστήρια της Πάτρας με κατηγορούμενους τα μέλη των διοικήσεων, τα στελέχη της τράπεζας και πολλούς δανειοδοτηθέντες, οι οποίοι απολογούνται πλέον στο ακροατήριο για τις πράξεις και παραλείψεις τους που οδήγησαν την Τράπεζα σε αφανισμό και τους μεριδιούχους σε απώλειες πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ομαδική αγωγή

Σε συνέχεια των ενεργειών του Συλλόγου και με δεδομένο την εξέλιξη του ποινικού σκέλους της υπόθεσης προβήκαμε προχώρησαν χθες Τετάρτη, 24 Ιουλίου του 2024, σε μια νέα δικαστική ενέργεια για την υπεράσπιση των συμφερόντων των μεριδιούχων. Συγκεκριμένα, μια πρώτη ομάδα 40 μεριδιούχων κατέθεσε ομαδική αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατά των βασικών υπευθύνων, στελεχών της τράπεζας, με αίτημα την αποζημίωση της απώλειας της περιουσίας τους από τους βασικούς υπευθύνους της κακοδιαχείρισης.

Θα ακολουθήσει δεύτερη ομαδική αγωγή πολλών ακόμα μεριδιούχων που έχουν ειδοποιηθεί με ενέργειες του Συλλόγου και ξεπερνούν τους 150 το αμέσως επόμενο διάστημα και αυτό δείχνει τη σύμπνοια και τη συσπείρωση των μεριδιούχων γύρω από το Σύλλογο τους για τη διεκδίκηση των συμφερόντων τους.

«Σε συνεργασία με τον δικηγόρο Πατρών κ. Βασίλη Μάρκου, συντονίζονται οι νομικές ενέργειες απέναντι στους βασικούς υπεύθυνους της απώλειας των περιουσιών εκατοντάδων συμπολιτών μας και δρομολογούνται νέες ενέργειες άμυνας, πολιτικής και νομικής πίεσης.

Με τις παραπάνω ενέργειες ο αγώνας των μεριδιούχων μπαίνει σε μια νέα φάση, η οποία βέβαια συνδέεται και με το γεγονός ότι έχει προχωρήσει σημαντικά και η ποινική δίκη, η οποία πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα οδηγήσει σε τιμωρία των υπευθύνων μιας τεράστιας οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής στην περιοχή μας, που δεν έχει προηγούμενο στα τοπικά χρονικά». Αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση.

Εντός του επόμενου Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται μια μεγάλης προσέλευσης Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Μεριδιούχων, στην οποία θα γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις για την παραπέρα εξέλιξη της υπόθεσης και τις ενέργειες του Συλλόγου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr