background img
banner
banner

Κρίσιμο 48ωρο στα επιμελητηριακά…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η Π.Α.Ε.Κ. –ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΟΙΝΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΜΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Σε αναζήτηση επικεφαλής – ήδη το τοπίο με τις βασικές υποψηφιότητες φαίνεται ότι έχει ξεκαθαρίσει- βρίσκεται η Παναγιάλεια Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση (ΠΑΕΚ) καθώς ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της και Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αρίστος Τηλιγάδης έχει ήδη ανακοινώσει (και επιμένει) ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις Επιμελητηριακές Εκλογές που θα γίνουν σε πέντε μήνες.

Τα νέα δεδομένα, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πρώην δημάρχου Τάκη Βασιλείου αλλά και η πιθανή απόσυρση του επιμελητηριακού συμβούλου Κώστα Δεληγιάννη από την «κούρσα» για τη νέα θέση του επικεφαλής της Π.Α.Ε.Κ. αναμένεται να εξεταστούν την Τρίτη 30 Ιουλίου κατά την ολομέλεια στο Αίγιο. Η ομάδα που για δύο συνεχόμενες θητείες έφερε την Αιγιάλεια στην προεδρία του φορέα μέσω του κ. Τηλιγάδη, έχει ήδη καθυστερήσει να κλείσει το θέμα του επικεφαλής της…. Αποτέλεσμα ήδη ο Τάκης Βασιλείου να έχει μπει «σφήνα» τόσο μεταξύ των βασικών πατρινών διεκδικητών (Πλάτωνας Μαραφέκας, Αντώνης Κουνάβης και Θεόδωρος Λουλούδης) όσο και μεταξύ των Αιγιωτών επιχειρηματιών και εμπόρων που θέλουν να εμπλακούν ενεργά σε αυτές εκλογές.

Η Π.Α.Ε.Κ., ελλείψει νέου επικεφαλής, μόνο σπασμωδικά μπορεί να αντιδρά στις τελευταίες σοβαρές εξελίξεις, με τους επικεφαλής άλλων παρατάξεων να ανοίγουν μέτωπα με στόχο την υπερ-12ετηκυριαρχία της στην ευρύτερη περιοχή.

Λουλούδης – Βασιλείου απειλούν την κυριαρχία Μαρλαφέκα – Τηλιγάδη

Η είσοδος του Θεόδωρου Λουλούδη στα επιμελητηριακά στην Αιγιάλεια απειλεί ήδη την εδραιωμένη συνεργασία προέδρου και αντιπροέδρου -Μαρλαφέκα και Τηλιγάδη- με στόχο, η αποχώρηση του δεύτερου, να «διαρρήξει» οριστικά το σχήμα αυτής της… παγιωμένης συνεργασίας.

«Ο φίλος Αρίστος δε γίνεται να μη θυμάται για παράδειγμα ότι εδώ και πολλά χρόνια οργανώνω συνέδρια και ημερίδες με θέμα την οικονομική ανάπτυξη της Αιγιαλείας για παράδειγμα και ότι ο ίδιος έχει πάρει μέρος σε μια σειρά από αυτά…Καταλαβαίνω ότι ο Αρίστος, ο οποίος όπου σταθεί και όπου βρεθεί αναφέρει σε όλους ότι κουράστηκε τόσα χρόνια με τα Επιμελητηριακά, βγαίνει στην σύνταξη…» ανέφερε ραδιοφωνικά στις 16-7-2024 ο κ. Λουλούδης.

«Επιχείρησε ο κ. Λουλούδης… να «αποδείξει» ότι ενδιαφέρεται για την Αιγιάλεια επειδή, λέει, ‘έκανε συνέδρια στην Αιγιάλεια με θέματα για την περιοχή’. Καταρχήν τα συνέδρια που έκανε δεν τα έκανε ως ‘κοινωνική προσφορά’ για την Αιγιάλεια και λόγω του ενδιαφέροντος του για την περιοχή. Τα έκανε επαγγελματικά και απ’ όσο γνωρίζω (εκείνος μπορεί να απαντήσει καλύτερα) ζητούσε και έπαιρνε αρκετά χρήματα ως Χορηγίες από Φορείς και ιδιώτες για αυτά τα συνέδρια…» απάντησε την επόμενη επόμενη (17-7-2024) ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Τηλιγάδης ήταν πάντως αυτός που πρώτος έριξε την ντουφεκιά, ραδιοφωνικά, σε σχέση με τις θεμιτές, λόγω εκλογών, επιδιώξεις του κ. Λουλούδη στην Αιγιάλεια. Δίνοντάς του όμως την ευκαιρία που αναζητούσε προκειμένου να κινήσει τα… γρανάζια της δημοσιότητας που διαθέτει και να εμφανιστεί ως το αντίπαλο δέος της συνεργασίας (Μαρλαφέκας-Τηλιγάδης) η οποία κρατάει χρόνια!

Την ίδια ώρα ο νεοεισερχόμενος Τάκης Βασιλείου αποκτά καθημερινά υποστηρικτές αφού η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του μέσω του Protionline.gr τον δυνάμωσε περισσότερο ξεκαθαρίζοντας το τοπίο

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σε αναζήτηση κοινής υποψηφιότητας κινούνται ακόμη τα δύο κόμματα της κεντροαριστεράς, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αν και οι μέχρι τώρα προσπάθειες για την επιλογή κοινής υποψηφιότητας (Παναγιώτης Κρίκης, Θεόδωρος Λουλούδης και Γιώργος Παππάς) δεν έχουν καρποφορήσει, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.
Σήμερα Δευτερά ξεκινά ένας νέος γύρος επαφών των δύο κομμάτων με τα περιθώρια πλέον να στενεύουν χρονικά και τη συνεργασία να απειλείται από πολλούς ακόμη παράγοντες (τα εσωκομματικά τους) εφόσον δεν καρποφορήσει εντός των επόμενων 24ωρων.

Στόχος και ο Κουνάβης…

Διπλό παραμένει το μέτωπο που έχει ανοίξει στην Πάτρα ο κ. Μαρλφέκας με τους Θεόδωρο Λουλούδη και Αντώνη Κουνάβη. Μέσα Eνημέρωσης της Πάτρας τα οποία ‘απηχούν’ τις απόψεις του νυν προέδρου μεταδίδουν συνεχώς πληροφορίες («παραιτείται από Πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης της ΝΔ Αχαΐας ο Αντώνης Κουνάβης», «ούτως ή άλλως για λόγους δεοντολογίας δεν μπορεί ο κ. Κουνάβης να είναι πρόεδρος της νομαρχιακής οργάνωσης και να θέσει υποψηφιότητα για το Επιμελητήριο») που επιχειρούν να «ναρκοθετήσουν» κάθε κίνηση εκ μέρους προκειμένου να εμφανιστεί ως «υπερκομματική» η κίνησή του. Ο κ. Κουνάβης δήλωσε ότι ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά του δημοσιεύματος.

Μέτωπο Μαρλαφέκα με Λουλούδη

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου φαίνεται επιχείρησε πρόσφατα, μέσω της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, σε δύο συνεδριάσεις του Δ.Σ., να προχωρήσει σε αποκλεισμό της υποψηφιότητας του κ. Λουλούδη από τις επικείμενες εκλογές με προτεινόμενη φωτογραφική διάταξη προς το Υπουργείο Ανάπτυξης.

1. Στα τέλη Μαΐου συνεδρίασε η Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων όπου συζητήθηκαν προτάσεις νομοθετικών τροποποιήσεων για την εύρυθμη λειτουργία των Επιμελητήριών και επιχειρήθηκε να αποκλειστεί ο κ. Λουλούδης. Η εισήγηση της ΚΕΕΕ προέβλεπε η Διοικητική Επιτροπή να εγκρίνει πρόταση προς το υπουργείο Ανάπτυξης για να τροποποιηθεί ο Επιμελητηριακός Νόμος, ώστε να αρθεί το δικαίωμα του εκλογέα και κατά συνέπεια του υποψηφίου, σε όποιον είναι μέτοχος εταιρείας που έχει εξυγιανθεί.

2. Στις αρχές Ιουλίου για μία ακόμα φορά επιχειρήθηκε να περάσει παρόμοια διάταξη από τη Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕΕ προφανώς με τους ίδιους πρωταγωνιστές αλλά και το ίδιο αρνητικό για τους ίδιους αποτέλεσμα.

Και οι δύο απόπειρες κατέληξαν σε φιάσκο… καθώς περιήλθαν σε γνώση της ηγεσίας του Μεγάρου Μαξίμου το οποίο αντιλαμβάνεται ότι οι εκλογές στα Επιμελητήρια δεν μπορούν να εξελιχθούν σ’ έναν «κυβερνητικό εμφύλιο».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr