background img
banner
banner

Μία υπέροχη εκδήλωση – παράσταση

ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΜΑΡΩΝ

Όταν το μεράκι, η συνεργασία, η γνώση, η συντονισμένη δουλειά κυριαρχούν, τότε το αποτέλεσμα είναι μια υπέροχη εκδήλωση-παράσταση, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε από τον Χορευτικό Όμιλο Καμαρών, τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, στο δημοτικό σχολείο του χωριού.

Από νωρίς διαμορφώθηκε ένα ιδιαίτερο κλίμα από τις φωνές μικρών παιδιών, συζητήσεις παρευρισκόμενων, μουσική υπόκρουση, δημιουργική ένταση προετοιμασίας, πολυχρωμία και κυρίως χαρούμενη διάθεση για τη συνάντηση και τη συνύπαρξη ανθρώπων σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, με τη φροντίδα των υπεύθυνων του ΧΟΚ. Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του ΧΟΚ Τζίφας Κωνσταντίνος που μίλησε για τη λειτουργία και τις δράσεις του συλλόγου, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και κυρίως του γονείς των μικρών χορευτών-τριών, αναφέρθηκε στη συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και τον Δήμο Αιγιάλειας, αναφέρθηκε στους χορηγούς και στους συνεργαζόμενους συλλόγους και φορείς και προετοίμασε το κοινό και τους φίλους του ΧΟΚ για την επόμενη χρονιά, όπου ο Χορευτικός Όμιλος Καμαρών θα γιορτάσει τα 30 χρόνια λειτουργίας του.

Μικροί – μεγάλοι χορευτές έδωσαν το έναυσμα

Και… ο σκηνικός χώρος γέμισε σταδιακά με χορευτές-τριες όλων των ηλικιών που συμμετέχουν στα τμήματα του συλλόγου. Νήπια, παιδιά δημοτικού, έφηβοι και ενήλικες γέμισαν τη σκηνή κατά ομάδες, ο χώρος πλημμύρισε από χρώματα παραδοσιακών φορεσιών από πολλές ελλαδικές περιοχές και η μουσική ταξίδευε το κοινό από το βορρά μέχρι το νότο, την ανατολή και τη δύση. Τραγούδια και σκοποί από την Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη Δυτική Θράκη, την Κοζάνη, τη Φλώρινα, την Αριδαία, τη Ρόδο, την Τήλο, την Κάλυμνο, την Ανατολική Ρωμυλία αποδόθηκαν με εξαιρετικό τρόπο από όλους. Έφηβοι με πλούσιο χορευτικό ρεπερτόριο και άψογο ύφος και μπρίο, ενήλικες με κέφι και διάθεση αλλά και μικροί χορευτές-τριες με ύφος και ανεμελιά που κέρδισε τους θεατές. Ξεναγός της παράστασης και υπεύθυνος των τμημάτων ενηλίκων και εφήβων ο Γιώργος Σιακκής ενώ την ευθύνη των παιδικών τμημάτων είχε η Γεωργία Κοσμοπούλου.

Σημείο αναφοράς, η συνεργασία του Χορευτικού Ομίλου Καμαρών, για μια ακόμα χρονιά, με παραδοσιακή ορχήστρα αποτελούμενη από εξαίρετους μουσικούς: Παπαϊωάννου Τρύφωνας (κλαρίνο), Οικονόμου Γιάννης (βιολί & τραγούδι), Παπαπροκοπίου Ελένη (λαούτο & τραγούδι), Στούρας Παναγιώτης (ακορντεόν), Κατσώτης Περικλής (κρουστά), οι οποίοι συμμετέχουν και σε διάφορα παραδοσιακά μουσικά σχήματα (BronzaBandaκαι Άρτυμα).

Ο κόσμος… πήρε τη σκυτάλη

Και στη συνέχεια… Χορός, κέφι, χαρά, διασκέδαση για όλους τους παρευρισκόμενους. Η σκηνή γέμισε από κόσμο που έκανε πράξη το «χορέψετε, χορέψετε, παπούτσια μη λυπάστε…». Πιασμένοι από τα χέρια, άλλοτε αγκαζέ και άλλοτε από τους ώμους δεν σταμάτησαν να χορεύουν μέχρι αργά το βράδυ σε μια υπέροχη αναπαραστατική χορευτική βραδιά. Οι δεξιοτέχνες μουσικοί με υπέροχες εναλλαγές ταξίδεψαν όλους στις Κυκλάδες, την Πελοπόννησο, τη Δυτική Μακεδονία, το Βορειανατολικό Αιγαίο, την Ήπειρο, τη Θράκη ακόμα και τον Πόντο και όλοι οι πανηγυριστές-γλεντιστές «έκανα κύκλες το χορό» και ο καθένας χαιρόταν να θωρεί, όπως παραδέχτηκαν όλοι κατά τη διάρκεια του γλεντιού και της βραδιάς. Άξιο συγχαρητηρίων το εργατικό και δραστήριο διοικητικό συμβούλιο (Τζίφας Κ., Σιακκή Μ., Μαρκόπουλος Γ., Χριστογιάννη Ελ., Ρογκάλα Κ. Μακαρώνας Σ., Σακκάς Χ. με πολύτιμους συνεργάτες τους Ρίζο Χ., Θανοπούλου Μ.,) είχε φροντίσει για την πολύ καλή οργάνωση της βραδιάς, την άμεση εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων και τη διαμόρφωση του χώρου. Η εκδήλωση έγινε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Παρευρέθη πλήθος κόσμου

Δυναμικό το «παρών» από γονείς των μικρών χορευτών, κατοίκων του χωριού, μελών και φίλων του ΧΟΚ από όλη την Αιγιάλεια και την Πάτρα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Φίλιας Αντρέας, ο δήμαρχος Αιγιάλειας Καλογερόπουλος Δημήτρης, ο αντιδήμαρχος Ελευθεριώτης Δημήτρης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας Ντίνος Γεώργιος, ο δημοτικός σύμβουλος Νιγιάννης Ανδρέας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καμαρών Ρογκάλας Παναγιώτης, η εκπρόσωπος του υφυπουργού Πολιτισμού Φωτήλα Ιάσονα, ο πρόεδρος του Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιάλειας, πολλά μέλη Δ.Σ. και εκπρόσωποι από συλλόγους της Αιγιάλειας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr