background img
banner
banner

Μίνι αφιέρωμα στους 11 αντιπάλους του Αστέρα Τέμενης στον 1ο όμιλο της National League 2

ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Με αφορμή τη σημερινή κλήρωση του πρωταθλήματος της National League 2 παρουσιάζουμε σε ένα μικρό αφιέρωμα τους 11 αντιπάλους του Αστέρα Τέμενης στον 1ο όμιλο της κατηγορίας.
Από την Ε.Ο.Κ. οι ομάδες που συγκροτούν τον Α΄ Όμιλο της Γ΄ Εθνικής Ανδρών σεζόν 2024-25 έχουν γίνει ήδη γνωστές με τη συμμετοχή για δεύτερη συνεχή χρονιά του Αστέρα. Συνοπτικά στον 1ο Όμιλο συμμετέχουν 5 ομάδες από την Ε.Σ.Κ.Α.-Η., 2 ομάδες από την Ε.Σ.ΚΑ.Β.Δ.Ε., 1 από την Ε.Σ.Κ.Α.Κ., 2 από την Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. και από μία ομάδα από Ε.Σ.Κ.Α. και Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., καλύπτοντας τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, και Ηπείρου, ενώ τον Όμιλο συμπληρώνουν 2 ομάδες από την Αττική.

ΑΧΑΓΙΑ ΄82 (με έδρα την Κάτω Αχαΐα – 2η στον 1ο Όμιλο της National League 2 (Γ΄ Εθνικής 2023-24)

Ο Αθλητικός Ομιλος Αχαγιά ΄82 είναι ελληνικό αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται στην πόλη της Κάτω Αχαΐας στον νομό Αχαΐας και αγωνίζεται με χρώματα το κόκκινο, το κίτρινο και το λευκό. Ιδρύθηκε το 1982 και αγωνίζεται στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Κάτω Αχαΐας. Πέρυσι τερμάτισε στη δεύτερη θέση του Ομίλου φτάνοντας μέσα από τη διαδικασία των πλέι οφ μέχρι τον τελικό, όπου απέσυρε τη συμμετοχή της λόγω της καθυστέρησης από την ΕΟΚ του ορισμού της σειράς των τελικών προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο Προμηθέας 2014 (λόγω συμμετοχής παικτών του στο εφηβικό πρωτάθλημα). Έτσι, πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Προμηθέας 2014 χωρίς να γίνουν οι τελικοί.

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ (με έδρα την Πάτρα) – 4η στον 1ο Όμιλο της National League 2 (Γ΄ Εθνικής 2023-24)

Η Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωσις (εν συντομία: Π.Γ.Ε.) είναι αθλητικός σύλλογος που εδρεύει στην πόλη της Πάτρας στην οποία και δραστηριοποιείται και ένας από τους αρχαιότερους στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1891 με την ονομασία Παναχαϊκός Γυμναστικός Σύλλογος από τον Ιωάννη Κρητικό. Έμβλημα της Παναχαϊκής είναι ο Ηρακλής που στεφανώνεται από την Νίκη. Τα επίσημα και παραδοσιακά χρώματα της Παναχαϊκής είναι το κόκκινο και το μαύρο. Συχνά χρησιμοποιείται ως δευτερεύον-τρίτο χρώμα του συλλόγου και το λευκό. Το τμήμα καλαθοσφαίρισης της Παναχαϊκής Γυμναστικής Ένωσης ιδρύθηκε το 1936.

ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ (με έδρα τους Γαργαλιάνους) – 5ος στον 1ο Όμιλο της National League 2 (Γ΄ Εθνικής 2023-24)

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων είναι ελληνικό αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται στην κωμόπολη των Γαργαλιάνων, στον Δήμο Τριφυλίας του Νομού Μεσσηνίας, όπου και βρίσκεται η έδρα του, το Κλειστό Γυμναστήριο Γαργαλιάνων, όπου το παρκέ ανακαινίστηκε τη φετινή σεζόν.Ο ΓΣ Γαργαλιάνων ιδρύθηκε το 1987 με χρώματα το κόκκινο, το μπλε και το λευκό.

ΔΟΞΑ ΠΥΡΡΟΥ ΑΡΤΑΣ (με έδρα την Άρτα) – 6η στον 1ο Όμιλο της National League 2 (Γ΄ Εθνικής 2023-24)

Η “Αθλητική Ένωση Καλαθοσφαίρισης Δόξας Πύρρου Άρτας” είναι ελληνικό αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται στην πόλη της Άρτας στον νομό Άρτας και αγωνίζεται με χρώματα το κόκκινο και το λευκό. Ο Σύλλογος δημιουργήθηκε το 2001 από την ένωση των δύο παλαιοτέρων σωματείων της πόλη μας που ασχολούνταν με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, του Α.Σ. ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΣ (έτος ίδρυσης 1956) και του Α.Ο. ΔΟΞΑ ΑΡΤΑΣ (έτος ίδρυσης 1981). Είναι το μόνο σωματείο του Ν. Άρτας που έχει αγωνιστεί σε Εθνική κατηγορία, ενώ είχε σταθερά πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Α΄ Ε.Σ.ΚΑ.Β.Δ.Ε. και συμμετοχές σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παίδων και Εφήβων. Έχει κατακτήσει τον τίτλο της Α΄ Ε.Σ.ΚΑ.Β.Δ.Ε. το 2005 και το 2023. Αγωνίζεται στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Τ9, χωρητικότητας 1.200 θέσεων, που βρίσκεται στους Κωστακιούς Άρτας.

ΕΝΩΣΗ ΓΛΑΥΚΟΥ ΕΣΠΕΡΟΥ (με έδρα την Πάτρα) – 7η στον 1ο Όμιλο της National League 2 (Γ΄ Εθνικής 2023-24)

Η Ένωση Γλαύκου/Εσπέρου ΑΟΠΑ Πατρών προέκυψε πριν από δύο χρόνια μετά τη συγχώνευση ανάμεσα στον Γλάυκο και τον Έσπερο ΑΟΠΑ που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας. Αγωνίζεται με χρώματα το μπλε, το λευκό και το μαύρο. Καλλιεργεί το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, διατηρώντας τμήματα τόσο για ενήλικους άνδρες, όσο και για νεαρούς αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιακών ομάδων. Ως έδρα ο σύλλογος χρησιμοποιεί το ιδιόκτητο Κλειστό Γυμναστήριο Γλαύκου σε τμήμα των εγκαταστάσεων της πρώην βιομηχανίας Πειραϊκής-Πατραϊκής και στα όρια της περιοχής της Πάτρας.

ΠΗΓΑΣΟΣ ΘΥΡΕΑΣ (με έδρα το Άστρος Κυνουρίας) – Πρωταθλητής Ε.Σ.Κ.Α.Κ. 2023-24

Ο Πήγασος Αθλητικός Όμιλος Θυρέας, γνωστός επίσης με την επωνυμία Πήγασος Άστρους, είναι Ελληνικός αθλητικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1980 και δραστηριοποιείται στο Άστρος Κυνουρίας. Αγωνίζεται με τα χρώματα βυσσινί και λευκό και έδρα του είναι το Κλειστό Γυμναστήριο «Χάρης και Νίκος Γρηγορόπουλος». Το λογότυπό του απεικονίζει έναν καλπάζοντα Πήγασο, το φτερωτό άλογο της Ελληνικής Μυθολογίας. Διατηρεί τμήματα καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης για αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών.

ΓΑΛΗΝΗ ΠΑΤΡΩΝ (Πρωταθλήτρια ΕΣΚΑ-Η 2023-24)

Ο Αθλητικός Όμιλος Γαλήνη είναι αθλητικός σύλλογος στην Πάτρα που δραστηριοποιείται σε πολλά αθλήματα. Εμπνευστής της δημιουργίας του Αθλητικού Ομίλου ΓΑΛΗΝΗ είναι ο π. Αντώνιος Ρουμελιώτης. Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1996 κι έχει αυτή τη στιγμή ενεργά τμήματα καλαθοσφαίρισης και επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ πονγκ), ενώ έχει ιδιόκτητες αθλητικές εγκαταστάσεις στα Δεμένικα Πατρών.Αγωνίζεται με χρώματα το κόκκινο, το γαλάζιο και το άσπρο και το τμήμα της καλαθοσφαίρισης έχει έδρα το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο “Παναγία Αλεξιώτισσα”.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΄80 (με έδρα την Καλαμάτα) – Πρωταθλήτρια Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. 2023-24

Ο Αθλητικός Όμιλος Καλαμάτα 1980, γνωστός και με τις συντμήσεις Α.Ο.Κ. ’80 και Καλαμάτα ’80, είναι ελληνικό αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται στην πόλη της Καλαμάτας, στη Μεσσηνία, όπου και βρίσκεται η έδρα του, το Κλειστό Γυμναστήριο «Τέντα». Επίσημο έτος ίδρυσής του είναι το 1980, το έμβλημά του φέρει τρεις λύκους και αγωνίζεται με χρώματα το πράσινο, το λευκό και το μαύρο. Διατηρεί τμήματα καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης για αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιακών ομάδων.

ΝΙΚΟΠΟΛΗ (με έδρα την Πρέβεζα) – Πρωταθλήτρια Ε.Σ.ΚΑ.Β.Δ.Ε. 2023-24

Ο Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης Νικόπολη Πρέβεζας είναι ελληνικό αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται με έδρα την Πρέβεζα, ενώ αγωνίζεται στο Δ.Α.Κ. Πρέβεζας. Επίσημο έτος ίδρυσης του είναι το 1981 και οι αθλητές του αγωνίζονται με χρώματα το κίτρινο, το μαύρο και το άσπρο.

ΝΟ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ (με έδρα τη Σαρωνίδα) – Δευτεραθλητής Β΄ Ε.Σ.ΚΑ. 2023-24 – Wild Card από Ε.Ο.Κ.

Ο Ναυταθλητικός Ομιλος Σαρωνίδας είναι ελληνικός αθλητικός σύλλογος που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Σαρωνίδας στην Αττική, ενώ αγωνίζεται στο Κλειστό Γυμναστήριο Αναβύσσου “Κ. Κότταρης. Επίσημο έτος ίδρυσής του είναι το 1975 και αγωνίζεται με χρώματα το λευκό το μπλε και το κίτρινο.

ΚΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (με έδρα τον Άγιο Δημήτριο Αττικής) – 6ος στον 2ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής 2023-24

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κρόνος Αγίου Δημητρίου είναι ελληνικός αθλητικός σύλλογος που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στην Αθήνα, όπου και βρίσκεται η έδρα του, το Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Δημητρίου. Επίσημο έτος ίδρυσής του είναι το 1976 και αγωνίζεται με χρώματα το κόκκινο, το λευκό και το μπλε. Διατηρεί τμήματα καλαθοσφαίρισης για αθλήτριες και αθλητές όλων των ηλικιών.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr