background img
banner
banner

Μεγάλος και πάλι ο αριθμός στον υποβιβασμό των σωματείων

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟ Η ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ 2024-25

Με τα περισσότερα άρθρα και παραγράφους να παραμένουν σύμφωνα με την περυσινή περίοδο της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής κατηγορίας, δημοσίευσε η ΕΠΟ την προκήρυξη για τον ερχόμενο πρωτάθλημα.

Τα ίδια ισχύουν για την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ 2 και για τον υποβιβασμό στα τοπικά πρωταθλήματα, που σημαίνει ότι μόνο ο πρωταθλητής του κάθε ομίλου προβιβάζεται, ενώ τα επτά τελευταία σωματεία του κάθε ομίλου υποβιβάζονται, συν δυο ακόμα που θα προκύψουν ύστερα από τους μονούς αγώνες μπαράζ σε ουδέτερα γήπεδα, ανάμεσα στους κατόχους της 11ης θέσης.

Οι βασικές αλλαγές έχουν να κάνουν με την υποχρέωση να αγωνίζονται δυο μικροί κάτω των 21 ετών σε ολόκληρο το παιχνίδι, με τις διευκρινήσεις επίσης για τους ποδοσφαιριστές άνω των 33 ετών, καθώς και ο αριθμός των αλλοδαπών στην 20άδα, όπως και στο πόσοι θα βρίσκονται στην 11άδα κατά την διάρκεια του αγώνα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής και τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025 καταληκτική ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συμμετοχής ορίζεται η Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024.
Όλα τα σωματεία υποχρεούνται να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά όλα τα πεδία στην Δήλωση Συμμετοχής και να την αποστείλουν εντός της ως άνω προθεσμίας στην Ε.Π.Ο. (Τμήμα Πρωτοκόλλου).

Η Δήλωση Συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από όλα τα δικαιολογητικά, όπως αυτά θα αναρτηθούν στο site της Ε.Π.Ο. τα οποία είναι τα κάτωθι: α) παράβολο των πεντακοσίων (500) €, β) βεβαίωση μη οφειλής από την Ε.Π.Ο. και την οικεία Ε.Π.Σ., γ) Συνυποσχετικό Διαιτησίας / Δήλωση υπογεγραμμένη από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο του σωματείου/ομάδας περί της ανεπιφύλακτης αποδοχής του Καταστατικού, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων F.I.F.A., U.E.F.A. και Ε.Π.Ο., νόμιμα επικυρωμένη, δ) δήλωση συναίνεσης για την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (GDPR), συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από το κάθε μέλος του Δ.Σ. του σωματείου, νόμιμα επικυρωμένη κ.α.

Τα σωματεία στη Δήλωση Συμμετοχής υποχρεωτικά θα πρέπει να αναφέρουν τα στοιχεία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους (e-mail), με το οποίο θα γίνεται πλέον όλη η επίσημη αλληλογραφία με την Ε.Π.Ο. Για κάθε αλλαγή των εν λόγω στοιχείων, υποχρεούνται να ενημερώνουν άμεσα την Ε.Π.Ο., σε επιστολόχαρτο με σφραγίδα του σωματείου και υπογραφή του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα.

Τα γήπεδα έδρες μόνο με προδιαγραφές

Σωματείο που δεν διαθέτει γήπεδο με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές δεν θα γίνεται δεκτό στο πρωτάθλημα. Σε περίπτωση που το γήπεδο-έδρα σωματείου καταστεί ακατάλληλο, προσωρινά ή μόνιμα, κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, η επιτροπή θα μπορεί να ορίζει τους αγώνες του σε άλλο γήπεδο, το οποίο θα υποδεικνύεται από το σωματείο και θα βρίσκεται εντός των γεωγραφικών ορίων της Ένωσης στην οποία ανήκει το σωματείο και πληροί τους όρους της διοργάνωσης. Γήπεδο εκτός των ορίων της Ένωσης δεν μπορεί να δηλωθεί ως έδρα από ένα σωματείο, εκτός εάν ρητά του επιτραπεί από την Ε.Π.Ο. να το πράξει. Εάν ένα σωματείο δεν δηλώσει ή δεν μπορεί να δηλώσει άλλη έδρα τότε η επιτροπή θα αποφασίζει για την έδρα διεξαγωγής του αγώνα.

Μόνο με γιατρό και απινιδωτή θα ξεκινούν τα παιχνίδια

Η παρουσία γιατρού αγώνα στον αγώνα είναι υποχρεωτική, όπως και η ύπαρξη απινιδωτή στο γήπεδο με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας . Ο γιατρός έχει την υποχρέωση να αποδείξει την ιδιότητά του με οποιοδήποτε επίσημο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα Ιατρικού Συλλόγου ή σφραγίδα). Σε αντίθετη περίπτωση ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα του γηπεδούχου Σωματείου( μη ύπαρξη γιατρού – μη ύπαρξη απινιδωτή), στο οποίο επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπονται στο άρθρο 16 του Κ.Α.Π.

Δυο μικροί, μέχρι πέντε μεγάλοι, μέχρι δυο αλλοδαποί

Την αγωνιστική περίοδο 2024-2025 είναι υποχρεωτική η συμμετοχή δυο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των εικοσιενός (21) ετών (γεννηθέντες από 01.01.2003 και εντεύθεν) στην αρχική ενδεκάδα για όλη την χρονική διάρκεια του αγώνα

Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως πέντε (5) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών. Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2024 – 2025 εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από την 01.01.1992.

Η συμμετοχή περισσότερων ποδοσφαιριστών άνω του εν λόγω ηλικιακού ορίου συνιστά αντικανονική συμμετοχή.

Το κάθε σωματείο μπορεί να διαθέτει μέχρι τέσσερις ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν επιτρέπεται να αγωνίζονται στα Εθνικά Πρωταθλήματα (αλλοδαποί), από τους οποίους θα μπορούν να αγωνίζονται παράλληλα μόνο οι δυο.

Υποχρέωση συμμετοχής παιδικού τμήματος στα πρωταθλήματα ΕΠΣ

Όλα τα σωματεία υποχρεούνται να συμμετέχουν, με μία τουλάχιστον ομάδα στα πρωταθλήματα υποδομών της Ε.Π.Σ. στην οποία ανήκουν. Κάθε σωματείο υποχρεούται, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας, να υποβάλει στην Ε.Π.Ο. αντίγραφο της Δήλωσης Συμμετοχής στα ανωτέρω πρωταθλήματα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr