background img
banner
banner

Με ξεκάθαρες θέσεις και διαφορετική προσέγγιση ο Χάρης Δούκας

ΕΚΑΝΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ

Αποφασισμένος να ηγηθεί της προσπάθειας το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει ο πόλος που θα αλλάξει την πορεία της χώρας, παρουσιάστηκε από το Αίγιο, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας. Ο δήμαρχος Αθηναίων συμμετείχε σε συνάντηση φίλων του κόμματος, το απόγευμα της Δευτέρας 15 Ιουλίου, στο «Ηδύλη» beach bar στην παραλία Αλυκής, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και φέρνοντας έναν αέρα αισιοδοξίας που ικανοποίησε στελέχη, ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και απλούς πολίτες που τον παρακολούθησαν.

Συζητήσεις με πολίτες και τοπικούς φορείς

Είχε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με πολίτες, άκουσε με προσοχή όσα του μεταφέρθηκαν από φορείς (συζήτησε με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτη Γεωργόπουλο) ενώ τον υποδέχθηκαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αιγιαλείας, της οργάνωσης σε επίπεδο Αχαΐας, οι πολιτευτές Γιώργος Μπέσκος, Μαρίνος Σκανδάμης, καθώς επίσης ο αντιδήμαρχος Αιγιαλείας Κώστας Βούλγαρης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γιώργος Ντίνος, ο εντεταλμένος σύμβουλος Παναγιώτης Αγγελόπουλος κ.ά. Επίσης, τον κ. Δούκα συνόδευσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α΄ Ανατολικής Αττικής Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ο κ. Δούκας ανέφερε πώς πέρυσι τέτοια εποχή ετοιμαζόταν να διεκδικήσει τον δήμο της Αθήνας κάτι που για κάποιους φαινόταν μία τρέλα. ΄΄Δεν ήμουν αυτοδιοικητικό στέλεχος, ήμουν καθηγητής στο Πολυτεχνείο αλλά προσπαθούσα στον τομέα ενέργειας, ασχολιόμουν με το περιβάλλον, με το κλίμα συνεργάστηκα με τη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη και είπα ότι μπορώ να τα καταφέρω. Μπορεί να μην είχαμε χορηγούς αλλά κερδίσαμε το σύστημα. Μιλήσαμε με τους πολίτες και τα καταφέραμε. Αν κάποιος πιστέψει πολύ και προσπαθήσει και έχει καθαρές θέσεις και καθαρές απόψεις μπορεί να κερδίσει το σύστημα΄΄, είπε.

Η κάλπη του ΠΑΣΟΚ

Απαντώντας στο ερώτημα που έθεσε μόνος του «γιατί τώρα κάλπες στο ΠΑΣΟΚ», είπε: ΄΄Γιατί τώρα είναι κρίσιμο να ανοίξει η κάλπη του ΠΑΣΟΚ και να μιλήσουμε για την ηγεσία του. Προερχόμαστε από ευρωεκλογές και αποτελέσματα με δύο μηνύματα. Το ένα είναι ότι ο κόσμος γυρίζει την πλάτη του στους πολιτικούς και της πολιτικές με την αποχή. Έτσι ένα εκατομμύριο πολίτες γύρισαν την πλάτη του στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εκατομμύριο στη ΝΔ και 100.000 λιγότερους ψηφοφόρους στην κάλπη είχε το ΠΑΣΟΚ. Δεν καταφέραμε να πείσουμε τον κόσμο για το ότι αποτελούμε μία ξεκάθαρη επιλογή πολιτικής διακυβέρνησης, με αποτέλεσμα όχι απλώς να μην προβληματίσουμε τον Μητσοτάκη αλλά να χάσουμε και από τον Κασσελάκη. Έτσι ξεκίνησε μία συζήτηση για το τι φταίει. Κάποιοι μου λένε «έπρεπε να βάλουμε τώρα αυτά τα θέματα και να ψάχνουμε για αρχηγούς; Μπορούσαμε να περιμένουμε». Την ίδια συζήτηση είχαν κάνει και στη Γαλλία πριν δύο χρόνια οι σοσιαλιστές και ενισχύθηκε η ακροδεξιά με αποτέλεσμα να συσπειρωθούν όλοι τώρα για να την αποδυναμώσουν. Για να πείσουμε τους ανθρώπους να μας ψηφίσουν, πρέπει να μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα να τα αντιμετωπίσουμε να αλλάξουμε το κόμμα μας και στη συνέχεια να αλλάξουμε τη χώρα μας΄΄.

Ενήμερος για τα προβλήματα της Αιγιάλειας

Ο κ. Δούκας ήταν ενήμερος και για τα τοπικά προβλήματα που του έχουν εκφραστεί όλη αυτή την περίοδο αλλά και στη συνάντηση που είχε με φορείς της περιοχής. Ειδική αναφορά έκανε στην ΕΒΟ που όπως είπε, από κραταιά βιομηχανία έγινε σιδηρουργείο λέγοντας πως ΄΄είναι ντροπή ένα τέτοιο εθνικό κεφάλαιο να καταντάει να είναι ένα ακόμη μηχανουργείο΄΄. Μίλησε ακόμη για τη μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα, για τον νοσοκομείο που- όπως είπε-΄΄είναι σε άθλια κατάσταση όπως συνολικά αποστεωμένο είναι το ΕΣΥ΄΄, για τα θέματα της ασφάλειας αλλά και για τον πρωτογενή τομέα, σημειώνοντας: ΄΄Όλοι ξέρουμε ότι ΟΠΕΚΕΠΕ είναι υπό διεθνή εποπτεία με σκάνδαλα να τον βαραίνουν, ο ΕΛΓΑ αργεί πάρα πολύ, οι άνθρωποι που είναι στον πρωτογενή τομέα και παράγουν έχουν μείνει μόνοι τους. Οι παραγωγοί παίρνουν ψίχουλα από τα προϊόντα τους και οι μεσάζοντες έχουν κύριο λόγο, ενώ η κυβέρνηση δεν θέλει να ενδιαφερθεί. Η ΝΔ ένα προσωπείο τάχα κεντρώο μεταρρυθμιστικό, εξόντωσε το ΕΣΥ, εξοντώνει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Έχουμε Ταμείο Ανάκαμψης με χρηματοδοτήσεις που γίνονται Μολ και Καζίνο, ενεργειακές εταιρείες που κάνουν πάρτι. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει σημαία ότι η ΔΕΗ δεν είναι για business και golden boys αλλά δημόσια επιχείρηση που πρέπει να κρατά χαμηλά τις τιμές. Πριν από δύο ημέρες έκανα μία παρέμβαση ότι η κυβέρνηση έχει… χάσει την μπάλα με την ηλεκτρική ενέργεια, σήμερα ο πρωθυπουργός έκανε σύσκεψη για να ελέγξει τις τιμές στη χονδρική. Εμείς πληρώνουμε χρυσάφι το ρεύμα και αυτοί μας έδιναν επιδόματα από τις δικές μας τσέπες χρέωναν ακριβά το ρεύμα και το αέριο και μας έπαιρναν τα χρήματα για να μας δώσουν επιδοτήσεις. Η ΕΕ έκρινε παράνομες τις επιδοτήσεις και τώρα ζητούν πίσω από τους παραγωγούς όσα έδωσαν για το αγροτικό ρεύμα΄΄.

Πώς από «συνιστώσα» το ΠΑΣΟΚ θα… πάρει κεφάλι

Αναφορικά με το τι πρέπει να γίνει στο ΠΑΣΟΚ από εδώ και στο εξής, τόνισε: ΄΄Πρέπει να κάνουμε μία αξιολόγηση πώς κινηθήκαμε τα δυόμιση τελευταία χρόνια, πού είχαμε προβλήματα. Οφείλουμε να πούμε ότι το μήνυμά μας δεν ήταν καθαρό. Δεν είχαμε ξεκάθαρες θέσεις. Πλέον οφείλουμε να έχουμε ξεκάθαρη θέση για όλα. Εμείς δεν είμαστε με τα υπερπολιτελή κολλέγια ούτε με τα φαντς. Εμείς θέλουμε δωρεάν δημόσια παιδεία για τα παιδιά μας για να μπορέσουν να ζουν με αξιοπρέπεια, να σπουδάζουν και να εξελίσσονται, θέλουμε δημόσια δωρεάν υγεία.
Οφείλουμε να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν. Πολιτική χωρίς τομές, ρίξεις και συγκρούσεις, δεν γίνεται. Ζούμε με μισθούς 2011 σε μία χώρα αισχροκέρδειας για να μπορούν οι κάθε ξένοι και πλούσιοι να χαίρονται τα νησιά μας όταν εμείς δεν έχουμε νερό για τις γεωτρήσεις…΄΄.

΄΄Οι αναπαλαιώσεις θα έρθουν αν συνεχιστεί η σήψη΄΄

Και κατέληξε :΄΄Το δίλημμα στις 6 του Οκτώβρη είναι ξεκάθαρο: Θέλουμε πολύ μικρά βήματα που μοιάζουν με τα σημερινά ή θέλουμε ένα άλμα; Θέλουμε να κερδίσουμε τον κ. Μητσοτάκη και να αλλάξουμε την κατεύθυνση της χώρας ή να μείνουμε στο 13% και η κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της για 10 χρόνια; Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει η ψυχή της δημοκρατικής παράταξης και αυτό πρέπει να γίνει τώρα γιατί έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο χειμώνα με πολλά ανοιχτά θέματα. Μαζί να ανοίξουμε το ΠΑΣΟΚ, να το δυναμώσουμε ώστε να μπορέσει να ξαναγίνει ο πόλος που θα αλλάξει την πορεία της χώρας. Οι αναπαλαιώσεις θα έρθουν αν συνεχιστεί η σήψη. Έχουμε μία άλλη προσέγγιση συνολικά για το πώς πρέπει να λειτουργεί το κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ έχει τη δύναμή του στο Κίνημα που πρέπει να είναι και η ψυχή του, πράγμα που σημαίνει ότι εσείς θα μπορούσατε να είσαστε στην παραλία να κάνετε μπάνιο όμως επιλέγετε να έχετε ρόλο, λόγο, ευθύνη να είσαστε ηγέτες στους χώρους εργασίας, τις τοπικές κοινωνίες και στη ζωή σας. Να πάρετε το ΠΑΣΟΚ στα χέρια σας και να συνδιαμορφώσουμε τις προτάσεις για τον αγροτικό τομέα, για τον τουρισμό, για την περιοχή σας, για την υγεία για ό,τι σας απασχολεί. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο αν δημιουργήσουμε ένα θεσμικό ανοιχτό ανεξάρτητο αυτόνομο και συμπεριληπτικό κόμμα με συμμετοχική ηγεσία΄΄.

«Ποτέ μαζί με Μητσοτάκη»

Ο κ. Δούκας ξεκαθάρισε ακόμη πως εφόσον εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συμμετάσχει ποτέ σε κυβέρνηση με τον κ. Μητσοτάκη και κατέληξε: ΄΄Έχουμε μπροστά μας περίπου 90 ημέρες και πρέπει να κάνουμε μία μεγαλύτερη προσπάθεια. Θέλουμε στις 6 Οκτώβρη να έχουμε πολύ μεγάλη συμμετοχή. Θέλουμε όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες, αυτούς που πιστεύουν αξιακά στις θεμελιώδεις αρχές του Ανδρέα Παπανδρέου, να επιστρέψουν σπίτι τους΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr