background img
banner
banner

Μικροί – μεγάλοι βάδισαν στο «Μονοπάτι της Σταφίδας» σε συνεργασία με τον Ορειβατικό!

Υπέροχο απόγευμα και βράδυ πέρασαν όσοι συμμετείχαν στην 1η Πεζοπορία στο «Μονοπάτι της Σταφίδας», που διοργάνωσε ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος του χωριού Γρηγόρης Αιγιαλείας «Ο Άγιος Γρηγόριος», με την συνεργασία του Ορειβατικού Αγίου Ε.Σ.Ο.Χ.Α.Α. (Ελληνικός Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας & Αναρρίχησης Αιγίου), στο πλαίσιο του 27ου Φεστιβάλ Σταφίδας, το Σάββατο 13 Ιουλίου. Την πεζοπορία αγκάλιασαν με ενθουσιασμό πολλές οικογένειες του χωριού μαζί με τα παιδιά τους, από ηλικίας 4 έως 15 ετών. Συμμετείχαν ενεργά μέλη με τα παιδιά τους και φίλοι του Ορειβατικού, συνολικά 45 άτομα! Στην είσοδο του Μονοπατιού τοποθετήθηκε μία επιγραφή, την οποία φιλοτέχνησε η 12χρονη Θεοδοσία Δημοπούλου, μόνιμη κάτοικος και κόρη του Προέδρου της Τ.Κ. Χρήστου Δημόπουλου.

Η πεζοπορία ξεκίνησε στις 6:00 το απόγευμα, από την πλατεία του χωριού με τον επιβλητικό πλάτανο και την μοναδική θέα προς τον Κορινθιακό, είναι κατηφορική συνολικού μήκους 5,2 χλμ, σε χωματόδρομο που διασχίζει αμπελώνες σταφίδας, ελαιώνες, δάσος πουρναριών, στο εξαιρετικό ανάγλυφο των πλαγιών της Δυτικής ημιορεινής Αιγιάλειας, με καταπληκτική θέα στα απέναντι βουνά Κλοκός και Μπαρμπάς, που ανάμεσά τους περνάει ο ποταμός Μεγανίτης και η θέα καταλήγει στην πεδιάδα του Αιγίου μέχρι τον Υδροβιότοπο της Αλυκής, τον Κορινθιακό κόλπο και τα βουνά της Στερεάς Ελλάδας!

Στην πρώτη στάση στην θέση Άγιος Στέφανος – Στεφανάκι, ο πρόεδρος της κοινότητας Γρηγόρη προσέφερε παγωτά και νερά σε όλους του περιπατητές και στη δεύτερη στάση στην θέση Κοκορέτσες ο συνταξιούχος δάσκαλος και μόνιμος κάτοικος του χωριού, Σταύρος Μιχαλόπουλος, έκανε μία παρουσίαση του Ληνού του με τα Σταφιδάλωνα και περιέγραψε τον παλαιό τρόπο μεταφοράς της αποξηραμένης σταφίδας με ζώα, τα οποία διέσχιζαν την κοίτη του Μεγανίτη καθώς η γέφυρα δεν υπήρχε και έφταναν στο Αίγιο.

Η πεζοπορία ολοκληρώθηκε στην Γέφυρα του Μεγανίτη, όπου όλοι οι πεζοπόροι μεταφέρθηκαν με αγροτικά στην πλατεία του χωριού. Εκεί προσφέρθηκαν αρτοσκευάσματα σταφίδας, ευγενική χορηγία του αρτοποιείου «Μπομποτσιάρης». Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων συμμετοχής σε όλους του συμμετέχοντες.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr