background img
banner
banner

Νέος Κανονισμός Λειτουργίας των Κοιμητηρίων

ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ – ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΕΟ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Σε ανασυγκρότηση των κοιμητηρίων προσανατολίζεται η δημοτική αρχή, τόσο σε λειτουργικό όσο και σε κανονιστικό επίπεδο. Έχει ήδη ολοκληρώσει τον νέο Κανονισμό Λειτουργίας με πρόβλεψη για το νεκροταφείο του Αιγίου αλλά και γι’ αυτά των κοινοτήτων, ενώ ταυτόχρονα θα προχωρήσει σε εκτέλεση έργων.

Όπως εξήγησε χθες ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ΄΄είναι στρατηγική μας επιλογής στο υπόλοιπο της θητείας μας να υπάρξει μία ανασυγκρότηση των νεκροταφείων ως προς τη λειτουργία τους αλλά και στο κανονιστικό κομμάτι.

Είναι έτοιμος ο κανονισμός λειτουργίας τους χρειάζεται μόνο κάποιες παρεμβάσεις και θα τεθεί σε διαβούλευση. Σε συνεργασία με την αντιπολίτευση που έχει δηλώσει την πρόθεση να βοηθήσει, θα εγκρίνουμε έναν Κανονισμό που Θα λειτουργεί με δύο ταχύτητες. Αφενός θα έχει σχέση με τα μεγάλα νεκροταφεία του δήμου και αφετέρου με τα μικρότερα που θα έχουν άλλο τρόπο διαχείρισης.

Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα ειδικά για το νεκροταφείο του Αιγίου αλλά και για τα υπόλοιπα, σε ψηφιοποίηση έτσι ώστε να καταργηθεί πλέον το χαρτί.
Επίσης, θα γίνουν παρεμβάσεις σε σχέση με τις πολιτικές κηδείες και με τα οστεοφυλάκια που πρέπει να φτιαχτούν. Άρα έχουμε έναν συγκεκριμένο σχεδιασμό ώστε να εκσυγχρονίσουμε τα νεκροταφεία μας προκειμένου να τα κάνουμε πιο λειτουργικά΄΄.

Οι εργασίες που προβλέπονται

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος ανέφερε πως θα χρειαστεί να υπάρξει άλλη διαχείριση και από τους πολίτες που έχουν την ευθύνη για τα ταφεία τους αλλά κι από τον Δήμο.

΄΄Θα ξεκινήσουμε από το νεκροταφείο του Αιγίου. Θα γίνουν σύντομα ενέργειες θα επισκευαστούν οι τοίχοι που έχουν προβλήματα, θα διαμορφωθούν οι διάδρομοι, θα αλλάξουν οι πόρτες, θα αλλάξει τελείως η δομή΄΄, σημείωσε ο κ. Καραΐσκος, καταλήγοντας: ΄΄Ειδικά το κοιμητήριο του Αιγίου έχει και ιστορική σημασία καθώς εντός αυτού βρίσκονται μνημεία δημάρχων και επιφανών ανθρώπων στα ταφεία που έχουν ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Αυτά πρέπει να αναδειχθούν ώστε οι πολίτες να νιώθουν ότι σεβόμαστε τους δικούς τους ανθρώπους που έχουν ταφεί εκεί΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr