background img
banner
banner

Να κλειστούν τα αυλάκια και να γίνουν πεζοδρόμια… | ΦΩΤΟ

ΖΗΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΕΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ – ΤΙ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΦΑΡΜΑΚΗ

Θέματα που αφορούν την κοινότητά του, μετέφερε στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, ο πρόεδρος της Τέμενης Τριαντάφυλλος Λουκόπουλος, κατά την προγραμματισμένη συνάντησή τους. Δεδομένου ότι την κοινότητα διαπερνά ο κεντρικός δρόμος που ανήκει στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας, ο πρόεδρος ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων, κατοίκων και επισκεπτών που χρησιμοποιούν την οδό, κυρίως όμως για την ασφάλειά τους.

Βασικό αίτημα της κοινότητας Τέμενης, είναι το κλείσιμο των αυλάκων δεξιά και αριστερά του κεντρικού δρόμου, από την 3Ε έως και μετά το υδραγωγείο. Τα χωμάτινα αυλάκια που χρειάζεται να καθαρίζονται συνέχεια από τα χόρτα, είναι μέχρι και δύο μέτρα πλάτος, όπως μετέφερε στo Protionline.gr ο κ. Λουκόπουλος, τονίζοντας: ΄΄Αίτημά μας είναι να τσιμεντοστρωθούν και πάνω τους να δημιουργηθούν πεζοδρόμια. Έτσι θα διαπλατυνθεί και ο δρόμος, ενώ θα μπορούν και οι πεζοί να περπατούν άφοβα. Ας μην ξεχνάμε την επικινδυνότητα του δρόμου για τους πεζούς τις βραδινές ώρες. Επιπλέον, θα γίνεται και πιο σωστά η χρήση των αυλακιών για το πότισμα των καλλιεργειών΄΄.

Από εκεί και πέρα, μένει να διερευνηθεί εάν αρμόδια για να διαμορφώσει τα αυλάκια, είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η ΔΕΥΑΑ ή ο Αρδευτικός Οργανισμός. Πάντως, σε περίπτωση που ανήκει στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου, ο κ. Φαρμάκης είδε θετικά το αίτημα, αφού προηγουμένως ο πρόεδρος του παρουσίασε και σχετικές φωτογραφίες από τις οποίες φαίνεται η αναγκαιότητα να υπάρξει η παρέμβαση. ΄΄Θα φροντίσουμε να μάθουμε ποια είναι η αρμόδια αρχή για τα αυλάκια και αναλόγως θα προωθήσουμε το αίτημα. Γνωρίζουμε πως εξαρτάται από τη χρήση τους. Για παράδειγμα εάν χρησιμοποιούνται για την αποστράγγιση των νερών της βροχής τότε δεν εμπλέκονται αρδευτικοί οργανισμοί. Αυτό είναι κάτι που θα το δούμε΄΄, επισήμανε ο κ. Λουκόπουλος.

Επικρατεί… συσκότιση

Επιπλέον, εξέφρασε στον Περιφερειάρχη την ανάγκη να τοποθετηθεί φωτισμός κατά μήκος του δρόμου, αφού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος εξαιτίας της περιορισμένης ορατότητας. Ανέφερε πάντως ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί αυτοψία στο σημείο από συνεργάτες του κ. Φαρμάκη.

Σε τραγική κατάσταση το οδόστρωμα

Τέλος, ο πρόεδρος ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να υπάρξει μέριμνα για το οδόστρωμα του δρόμου που βρίσκεται σε… κακό χάλι, ιδίως στο σημείο μετά το υδραγωγείο. ΄΄Δεν ξέρουμε πού θα σκαφθεί ο δρόμος για το αποχετευτικό, όμως εμείς ζητάμε πέρα από αυτό να γίνει ρίψη ασφάλτου στα σημεία που έχουν γίνει «τρύπες» στο οδόστρωμα, για να μπορεί ο κόσμος να μετακινείται με ασφάλεια, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που η κίνηση είναι αυξημένη΄΄, είπε ο κ. Λουκόπουλος.

«Σηκώθηκαν» οι πέτρες, φοβούνται τις συνέπειες

Τις τελευταίες ημέρες πάντως την κοινωνία της Τέμενης απασχολεί η απομάκρυνση των μεγάλων πετρών που είχαν τοποθετηθεί εδώ και δεκαετίες σε σημείο τη ακτής, στην ευθεία του δρόμου που καταλήγει στη θάλασσα, καθώς φοβούνται ότι τον χειμώνα η διάβρωση θα έχει άσχημες συνέπειες στην παραλία τους. Σημειωτέον ότι οι πέτρες «σηκώθηκαν» την περασμένη εβδομάδα μετά από παρέμβαση της Κτηματικής Υπηρεσίας του δημοσίου. Είχε προηγηθεί σχετική καταγγελία από πολίτη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Σχόλια

  • Θα ήταν καλή ιδέα να μπει κι η Τέμενη στο αρδευτικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑ για να υπάρχει μικρότερη εξάρτηση απ’το αυλάκι

    Μια πρόταση 26/07/2024 02:47
  • ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΒΟΥΛΗΣΗ. ΑΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΜΑΣΑ ΜΠΟΥΚΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΤΗΣ 3Ε ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚ.ΠΛΑΣΤΗΡΑ. ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΕΣ!!!!

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΜΠΟΥΡΟΣ 26/07/2024 11:48

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr