background img
banner
banner

Ξεκίνησε το πρόγραμμα των ανοιχτών προαυλίων

ΣΕ ΤΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Στην εφαρμογή του προγράμματος «Προαύλιο ψυχαγωγίας στους δημότες» προχώρησε ο δήμος Αιγιαλείας, υλοποιώντας απόφαση να μένουν ανοιχτά τα προαύλια τριών σχολείων του Αιγίου για τέσσερις ώρες καθημερινά τα απογεύματα του Ιουλίου, του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, ώστε να αθλούνται παιδιά και ενήλικες.

Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό από το Protionline.gr, η απόφαση ελήφθη από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αιγιαλείας, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος και κατόπιν συνεργασίας των αντιδημάρχων Παιδείας και Υγείας-Πρόνοιας-Κοινωνικής Πολιτικής.

Την εισήγηση για το θέμα παρουσίασε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η άθληση για παιδιά και ενήλικες είναι ουσιαστικά το παιχνίδι μιας εποχής, όπου οι αλάνες έχουν εξαφανιστεί και δεν υπάρχει πλέον χρόνος, θέληση, ευκαιρία ή και ασφάλεια για ελεύθερο παιχνίδι στις γειτονιές. Ο αθλητισμός και η καλή φυσική άσκηση βοηθούν να αναπτυχθούν πιο γεροί μύες και κόκαλα και συνάμα προφυλάσσουν από τον κίνδυνο της παχυσαρκίας. Συν τοις άλλοις, μέσω της άσκησης μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης ασθενειών όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η αρτηριακή πίεση, η χοληστερίνη και γενικότερα ενισχύεται η υγιής λειτουργία του οργανισμού».

Ειδικότερα, τα σχολεία θα παραμένουν ανοιχτά καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή με ελεύθερη είσοδο και ώρες από τις 6μ.μ. έως τις 10μ.μ. τα προαύλια των εξής σχολείων: 1ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 1ο Γυμνάσιο Αιγίου.

Τους χώρους θα επιβλέπουν σχολικοί φύλακες, που θα έχουν την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας του όλου προγράμματος. Υπεύθυνος ορίστηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Ελευθεριώτης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr