background img
banner
banner

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά το «Ράλι Κορινθιακού» που διοργάνωσε ο Ι.Ν.Ο.Α. | ΦΩΤΟ

Ο ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΓΙΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΦΕΤΟΣ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Με την απονομή βραβείων στους τρεις πρώτους νικητές της τελικής κατάταξης, στο μεζεδοπωλείο “Ορέστης”, στην παραλία Αιγίου, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (15/7) το “Ράλι Κορινθιακού” που διοργανώθηκε φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά μετά την αναβίωσή του από τον Ιστιοπλοϊκό Ναυτικό Όμιλο Αιγίου.

Ο Ι.Ν.Ο.Α. αναβίωσε πέρυσι μετά από 15 περίπου χρόνια το “Ράλι Κορινθιακού” το οποίο εντάχθηκε στο Αγωνιστικό πρόγραμμα Ανοικτής Θαλάσσης του Ομίλου. Ήταν ένα τετραήμερο έντονης δράσης και ξεχωριστών συναισθημάτων καθώς πρόκειται για τον μεγαλύτερο σε διάρκεια (4 ημέρες) Ιστιοπλοϊκό αγώνας των τελευταίων ετών. Τα μεγάλα και εντυπωσιακά σκάφη ξεκίνησαν στις 10 το πρωί της Παρασκευής 12 Ιουλίου και τερμάτισαν το απόγευμα της Δευτέρας 15 του μήνα, κάτω από σχετικά καλές καιρικές συνθήκες με τα πληρώματα να χαίρονται τον συναρπαστικό αγώνα.

Διεξήχθησαν τέσσερις ιστιοδρομίες με την παρακάτω σειρά:

Παρασκευή 12/7 και ώρα 10.00: Εκκίνηση 1ης Ιστιοδρομίας, Αίγιο – Ναύπακτος, 15 ΝΜ
Σάββατο 13/7 και ώρα 10.00: Εκκίνηση 2ης Ιστιοδρομίας, Ναύπακτος –Τριζόνια, 13 ΝΜ
Κυριακή 14/7 και ώρα 10.00: Εκκίνηση 3ης Ιστιοδρομίας, Τριζόνια – Γαλαξίδι, 18 ΝΜ
Δευτέρα 15/7 και ώρα 10.00: Εκκίνηση 4ης Ιστιοδρομίας, Γαλαξίδι – Αίγιο, 18ΝΜ.

Στην κατάμεστη αίθουσα του “Ορέστη”, οι τρεις πρώτοι νικητές παρέλαβαν τα έπαθλά τους, ενώ ειδική μνεία από το Δ.Σ. του ΙΝΟΑ έγινε και στους χορηγούς του “Ράλι Κορινθιακού” για την οικονομική τους στήριξη.

Τα πληρώματα συμμετείχαν σε έναν δύσκολο αγώνα στον οποίο τερμάτισαν επτά σκάφη, με την παρακάτω σειρά κατάταξης:
1. NEMESIS, με κυβερνήτη τον Γιάννη Κορομηλά
2. TOPAS, με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Θεοφανόπουλο
3. MEDOUSA με κυβερνήτη τον Γιώργο Πανούτσο
4. ARGO, με κυβερνήτη τον Μιχάλη (Λάκη) Κωστόπουλο
5. MAST IV, με κυβερνήτη τον Μάριο Πολυδωρόπουλο
6. ANTAMA, με κυβερνήτη τον Αντώνη Πυργιώτη
7. IASON, με κυβερνήτη τον Ηλία Γεωργίου

Να συνεχιστεί η ανοδική πορεία των τελευταίων ετών

Ο Ιστιοπλοϊκός Ναυτικός Όμιλος Αιγίου ιδρύθηκε το 1984 και αποτελεί τη μεγαλύτερη δύναμη στην ανοιχτή θάλασσα σε ολόκληρο τον Κορινθιακό. Διαθέτει στη δύναμή του 15 σκάφη και κάθε χρόνο διοργανώνει πρωτάθλημα Ιστιοπολοϊας Ανοιχτής Θαλάσσης εγκεκριμένο από την Ομοσπονδία, με όλους τους διεθνείς κανόνες και οι αγώνες εντάσσονται στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Κίνητρο όλων των μελών του Ομίλου είναι η αγάπη για τη θάλασσα και τα πανιά, οδηγός τους το “ευ αγωνίζεσθαι” και η συντροφικότητα.

Το 2024 αποτελεί χρονιά ορόσημο για τον Όμιλο που μπαίνοντας, πλέον, στην πέμπτη δεκαετία της ζωής του φιλοδοξεί να συνεχίσει την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών.
Για την επόμενη χρονιά βασικός στόχος των ανθρώπων του Ι.Ν.Ο.Α. είναι να εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο η διαδρομή του Ράλι Κορινθιακού και να συμμετάσχουν περισσότερα πληρώματα από γειτονικούς ομίλους, όπως από την Πάτρα, την Κόρινθο κλπ.

Μέσα στο 2025 θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες και από την δημοτική αρχή, ώστε να πάρει “σάρκα και οστά” η κατασκευή της μαρίνας, όπως είχε δηλώσει στη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τον περασμένο Φεβρουάριο ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος. Πρόκειται για πάγιο αίτημα πολλών χρόνων του ΙΝΟΑ, στο οποίο αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στη σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος του Ομίλου Χαράλαμπος Παναγιωτακόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr