background img
banner
banner

Ο δήμος θα καλέσει τον επόμενο μειοδότη για το έργο της Μητροπόλεως

Στον… επόμενο τόνο για το έργο της ανάπλασης της οδού Μητροπόλεως περνά ο δήμος Αιγιαλείας, προχωρώντας σήμερα ο μέσω της Δημοτικής Επιτροπής, σε λήψη απόφασης για την ολοκλήρωση του έργου, πράγμα που σημαίνει ότι θα αναζητηθεί νέος ανάδοχος για την εκτέλεση του τμήματος που εκκρεμεί, περνώντας στον δεύτερο σε βαθμολογία του αρχικού διαγωνισμού.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από έξι μήνες η ανάδοχος εταιρεία ΑΚΡΟΣ ΑΤΕ είχε υποβάλει αίτηση ακύρωσης της σύμβασης εκτέλεσης του έργου της ανάπλασης από το ύψος του αρχοντικού Παναγιωτόπουλου ως την οδό Σολωμού, η οποία έγινε αποδεκτή από τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας. Μάλιστα ο εργολάβος καταλόγιζε ευθύνες στην αναθέτουσα αρχή για καθυστερήσεις στη διαδικασία εκκίνησης της εργολαβίας, ενώ αξιώνει και αποζημίωση.

Την ίδια στιγμή, ο δήμος, έχοντας υπογράψει και σύμβαση με τον ΔΕΔΔΗΕ για το έργο, προχωρά στο επόμενο στάδιο, ανεξάρτητα από το εάν το έργο κινδυνεύει από το «πάγωμα» των χρηματοδοτήσεων.

Όπως ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄στην προηγούμενη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, μπήκε το θέμα της έγκρισης πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου ανάπλασης της οδού Μητροπόλεως από την αρμόδια επιτροπή του δήμου και κατατέθηκε με δικαστικό επιμελητή στον αρχικό ανάδοχο που έχει ακυρώσει τη σύμβαση. Στην αυριανή συνεδρίαση της Δ.Ε. έρχεται θέμα ολοκλήρωσης της κατασκευής του έργου και υπάρχει εισήγηση από την Τεχνική Υπηρεσία βασιζόμενη σε συγκεκριμένο νόμο, να ληφθεί απόφαση να ολοκληρωθεί το έργο και να ληφθεί απόφαση να προσκαλέσουμε τον επόμενο κατά σειρά μειοδότη που είναι η εταιρεία ΑΝΤΑΙΟΣ΄΄.

Το ζητούμενο είναι βέβαια το ενδιαφέρον του επόμενου μειοδότη να εξακολουθεί να υφίσταται, καθώς από τη στιγμή που είχε δημοπρατηθεί το έργο ως σήμερα, έχουν αλλάξει πολλά…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr