background img
banner
banner

Παρουσιάστηκε το Λεύκωμα «Αράχωβα Αιγιαλείας -Ιστορικές Αναδρομές» | ΦΩΤΟ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΑΧΩΒΙΤΩΝ “Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ” ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΝΗΣ

Η παρουσίαση του Ιστορικού Λευκώματος «Αράχωβα Αιγιαλείας -Ιστορικές Αναδρομές» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αραχωβιτών “Η Κοίμηση της Θεοτόκου”, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το περασμένο Σάββατο 20 Ιουλίου, στην πανέμορφη πλατεία της Κρήνης Δ.Ε. Συμπολιτείας.

Την εκδήλωση πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και με την υποστήριξη του Δήμου Αιγιαλείας. Ακόμη, έγινε σε συνεργασία με τον Χορευτικό Όμιλο «Αχαιοί» και το Μουσείο Ιστορίας και Λαογραφίας Λόγγου.

Ο πρόεδρος των Αραχωβιτών Δημήτρης Δημόπουλος προλόγισε την εκδήλωση, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Παναγιώτης Ανδριόπουλος, ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Βούλγαρης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Κρήνης Νίκος Ψηλός, η πρόεδρος του Μουσείου Ιστορίας και Λαογραφίας Λόγγου Μέλπω Ρογκάλα και ο πρόεδρος των «Αχαιών» Ανδρέας Παλαιολογόπουλος.

Η παρουσίαση του λευκώματος πραγματοποιήθηκε από τη φιλόλογο Βαρβάρα Σεφέρη που με τη ζωντάνια του λόγου της και τη γλαφυρότητά της έδωσε μία λογοτεχνική διάσταση στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση έκλεισε με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Χορευτικό Όμιλο «Αχαιοί».

Θερμές ευχαριστίες εκ μέρους του Συλλόγου

Εκ μέρους του Συλλόγου εκφράζονται ιδιαίτερες ευχαριστίες για την υποστήριξη τους, στους Παναγιώτη Μπράμο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Δημήτρη Καλογερόπουλο Δήμαρχο Αιγιαλείας, Κωνσταντίνο Βούλγαρη Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Ανδριοπούλο Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ψηλό Νικόλαο πρόεδρο της κοινότητας Κρήνης, Βαρβάρα Σεφέρη, φιλόλογο για τη γλαφυρή παρουσίαση του βιβλίου, Μέλπω Ρογκάλα και το Μουσείο Ιστορίας και Λαογραφίας Λόγγου για την επιλογή και επεξεργασία των κειμένων, Ανδρέα Παλαιολογόπουλο πρόεδρο του Χορευτικού ομίλου Αχαιοί, για την στήριξη και βοήθεια του, Μαρία Παναγιωτοπούλου για την επιμέλεια έκδοσης του βιβλίου, Δημήτρη Μασαούτη και τα παιδιά του χορευτικού ομίλου Αχαιοί για την παρουσία τους. Ακόμη, τις κύριες του χωριού για τα γευστικά κεράσματα που ετοίμασαν και τα οποία προσφέρθηκαν στον κόσμο.
Τέλος, ο Σύλλογος κάνει γνωστό ότι το Λεύκωμα διατίθεται για όσους ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν, επικοινωνώντας με κάποιο από τα μέλη του Δ.Σ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr