background img
banner
banner

Πιάνει δουλειά στην ανατολική Αιγιάλεια ο Βασίλης Μπαλατής

ΈΝΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ Η ΑΙΓΕΙΡΑ / ΑΚΡΑΤΑ

Ο Βασίλης Μπαλατής ολοκλήρωσε τον κύκλο του σαν ποδοσφαιριστής έχοντας διαμορφώσει πολύ καλές εντυπώσεις σε Θύελλα Πατρών, Κεραυνό Αγίου Βασιλείου και Αετό Πατρών, για να …πιάσει την προπονητική.

Ξεκίνησε από το Α. Καστρίτσι του Λευτέρη Ασημακόπουλου έχοντας τρίχρονη συνεργασία. Συνέχισε στο τιμ παιδικών τμημάτων της Παναχαϊκής και πέρυσι έφερε τον Ατλαντα μια ανάσα από την άνοδο στην Α΄ κατηγορία.

Φιλόδοξος και με γεμάτος πείσμα για μεγάλες διακρίσεις, αποδέχτηκε την πρόταση από την ανατολική Αιγιάλεια.
Η Αιγείρα / Ακράτα πιστεύει στον Μπαλατή και περιμένει μια όμορφη συνεργασία μαζί του σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως αυτό της Α΄ κατηγορίας.

Βασίλης Μπαλατής: «Υπάρχει κόσμος και προοπτική στην Αιγείρα / Ακράτα»

Ο προπονητής Βασίλης Μπαλατής μίλησε στo Protionline.gr για τον εαυτό του, το πάθος του και τις πρώτες εμπειρίες που είχε σε μια δουλειά που λατρεύει. Στα βήματα προόδου του βλέπει μια καλή πρόκληση την συνεργασία του με την Αιγείρα / Ακράτα, την μοναδική εκπρόσωπο φέτος από την περιοχή μας στην Α΄ κατηγορία:

Μετά τις ποδοσφαιρικές σου επιτυχίες πως είδες τα πρώτα σου βήματα στην προπονητική, αλλά και τη νέα σου συνεργασία τώρα με την Αιγείρα / Ακράτα;
Η προπονητική είναι το πάθος μου και προσπαθώ διαρκώς να βελτιώνομαι και να εξελίσσομαι.
Τώρα αν είναι θετικά τα πρώτα βήματά μου στην προπονητική, αυτό το κρίνει το φίλαθλο κοινό και οι πορείες μου σαν προπονητής.
Έχω μια άνοδο σε ανδρικό επίπεδο με την ομάδα του Άνω Καστριτσίου από την Β΄ στην Α΄ κατηγορία και έχω κατακτήσει την Κ16- Κ19 με την ομάδα του Άτλαντα σε επίπεδο ακαδημιών.. Η νέα μου συνεργασία με την Αιγείρα / Ακράτα είναι κάτι που το ήθελα πολύ. Εύχομαι να καταφέρουμε μαζί να φτιάξουμε κάτι πολύ καλό.

Η περυσινή Α΄ κατηγορία ήταν η πλέον ανταγωνιστική των τελευταίων ετών. Σε φοβίζει αυτό και πως σκέφτεσαι να το αντιμετωπίσεις;
Δεν με φοβίζει καθόλου. Ισα – ίσα με κάνει να θέλω να δουλέψω πολύ μαζί με τους ποδοσφαιριστές μου ώστε φέτος να είμαστε ακόμα καλύτεροι από πέρυσι και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε.

Υπάρχει μια σχέση ανάμεσα σε σένα και τον προπονητή της ΑΕΚ Αλμέιδα. Πως προέκυψε;
Η συνεργασία που είχε ο Ατλας με την ΑΕΚ στα παιδικά τμήματα, με είχε φέρει σε επαφή με τον Αλμέιδα, έτσι είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω από κοντά.
Παράλληλα παρακολούθησα σεμινάριό του, ενώ είχα το ελεύθερο να παρακολουθήσω για ένα μεγάλο διάστημα, προπονήσεις όλων των τμημάτων της ΑΕΚ.

Η συνεργασία σου με τον Ατλα σε ήθελε περισσότερο κοντά στις μικρές ηλικίες, πως θα αξιοποιήσεις αυτό σου το προτέρημα στην Αιγείρα / Ακράτα;
Η συνεργασία μου με τον Άτλαντα αφορούσε ξεκάθαρα παιδιά μικρότερων ηλικιών και αυτό για εμένα ήταν το μεγαλύτερο σχολείο. Μέσα από τα παιδιά μαθαίνεις πάρα πολλά πράγματα και σε εξελίσσουν πάρα πολύ σαν άνθρωπο.
Σκοπός μας είναι να φέρουμε τα παιδιά της περιοχής της Αιγιαλείας στο γήπεδο και να γίνουν ενεργά μέλη της ομάδας μας όπως και τα παιδιά της περσινής Κ16 που έχουν αρκετό ταλέντο να ενσωματωθούν στην ανδρική ομάδα.

Τι ζητά από σένα η νέα σου ομάδα; Υπάρχουν χρονικά περιθώρια στο πλάνο που συζητήσατε;
Η Αιγείρα / Ακράτα μου ζητά αυτό που αγαπάω περισσότερο να το βγάλω μέσα στο γήπεδο. Να δεί μια ομάδα να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και μέσα από αυτό να έρχονται και τα αποτελέσματα γιατί καλώς η κακώς αυτό μετράει στο ποδόσφαιρο. Να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο να βλέπει κάτι ωραίο που στο τέλος θα τον κάνει να χειροκροτήσει την προσπάθεια της ομάδα του. Η διοίκηση έδειξε να με θέλει πολύ από την πρώτη στιγμή και αυτό δείχνει ότι πιστεύουν σε εμένα και θέλουν να στηρίξουν το πλάνο μου δίνοντας πίστωση χρόνου αν χρειαστεί.

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από το υπάρχον ρόστερ, πως σκέφτεσαι να το αξιοποιήσεις και να το ολοκληρώσεις;
Σκοπός μου είναι να μείνει όλο το περσινό ρόστερ. Ατομικά είναι όλοι τους καλοί παίκτες και πραγματικά θέλω να μείνουν όλοι ώστε με κάποιες προσθήκες νέων παικτών να φτιάξουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο που θα μπορεί να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο και να στοχεύσει ψηλότερα βαθμολογικά.

Τι σημαίνει για σένα η συνεργασία σου με μια ομάδα από την ανατολική Αιγιάλεια στα σκαλοπάτια της εξέλιξής σου σαν προπονητής;
Πιστεύω ότι είναι ένα μεγάλο βήμα για την εξέλιξη μου αυτή η ομάδα.
Ο κόσμος της η δυναμική που έχει σαν σωματείο και γενικά το να δουλέψεις στην μοναδική ομάδα από την Αιγιάλεια που είναι στην Α΄ κατηγορία σε ένα κοινό που αγαπάει πολύ το ποδόσφαιρο αν τα καταφέρεις θα σε βοηθήσει πολύ στην εξέλιξη σου.

Ποια θα ήταν η ευχή σου για την αγωνιστική σεζόν που έρχεται;
Η ευχή μου… να έχουμε όλοι μας υγεία ώστε να είμαστε γεροί να κάνουμε αυτό που αγαπάμε με όλο μας το πάθος και να έχουμε μια όμορφη δημιουργική ποδοσφαιρική χρονιά πραγματοποιώντας παράλληλα τον στόχο μας… Ευχαριστώ πολύ


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr