background img
banner
banner

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: «Λύκαινες» Αιγιάλειας Vs Παναχαϊκή στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΤΡΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοίνωσε τη δημιουργία τμήματος ποδοσφαίρου γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η ομάδα θα συμμετάσχει τη σεζόν 2024-25 στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Γυναικών, που σημαίνει ότι θα βρεθεί αντίπαλος των Λύκων Αιγιάλειας αλλά και της ΑΕ Καλαβρύτων αν η τελευταία συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα (πέρυσι δεν κατέβηκε).

Η Παναχαϊκή θα είναι η γίνει η τέταρτη ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών της Πάτρας, μετά τον Ίκαρο Πετρωτού, τον Ατρόμητο Ζαρουχλεϊκων και τον Άρη Πατρών που πέρυσι αγωνίστηκαν και οι τρεις στη Β΄ Εθνική. Ο Ίκαρος μάλιστα κατέβασε την περυσινή σεζόν και δεύτερη ομάδα που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής αλλά όχι στον ίδιο όμιλο με τις “Λύκαινες”.

Την καλύτερη πορεία από τις τρεις πατρινές ομάδες πέρυσι στον β΄ όμιλο της Β΄ Εθνικής πραγματοποίησε ο Ίκαρος Πετρωτού που τερμάτισε στη 2η θέση 3 βαθμούς πίσω από τον πρωταθλητή Φείδωνα Άργους. Ο Ατρόμητος τερμάτισε στην 7η θέση ενώ ο Άρης Πατρών συγκέντρωσε μόλις 4 βαθμούς, κατετάγη στην τελευταία (9η) θέση και υποβιβάστηκε στη Γ΄ Εθνική όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις “Λύκαινες” και τη νεοσύστατη Παναχαϊκή.

Η επίσημη αναγνώριση της ΕΣΠ Γυναικών είναι γεγονός

Από το απόγευμα της Παρασκευής (28/6) η Ένωση Σωματείων Ποδοσφαίρου Γυναικών (ΕΣΠΓ) αποτελεί και επίσημα μέλος της ΕΠΟ. Η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας ψήφισε ομόφωνα την αναγνώριση της Ένωσης. Πρόκειται για ιστορική στιγμή.

Εγκρίθηκε η ένταξη της Ένωσης Γυναικών ως τακτικού μέλους της ΕΠΟ και ανοίγει μια νέα σελίδα για το ποδόσφαιρο γυναικών στην Ελλάδα. Το θέμα τέθηκε προς ψήφιση στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας και εγκρίθηκε ομόφωνα.

Στη συνέχεια, η Ε.Σ.Π. Γυναικών συμμετείχε στις υπόλοιπες εργασίες της Γ.Σ. της ΕΠΟ, μάλιστα με δικαίωμα δύο ψήφων.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Αντώνης Κιουρεξίδης, έγραψε στην ηλεκτρονική του σελίδα: «Ιστορική μέρα η σημερινή για το ποδόσφαιρο γυναικών, αφού η Ένωσή μας είναι επιτέλους επίσημο μέλος της ΕΠΟ. Συγχαρητήρια σε όλους.

Σήμερα χαιρόμαστε και από αύριο -με μεγαλύτερη διάθεση- σηκώνουμε μανίκια και συνεχίζουμε. Σας ευχαριστώ»!


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr