background img
banner
banner

«Πράσινο φως» από το υπουργείο για την ανακαίνιση του Δημοτικού Σταδίου Αιγίου

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΟΤΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2025

Ιδιαιτέρως θετικά είναι τα μηνύματα από το γραφείο του αναπληρωτή υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, για την εκτέλεση έργων τα οποία θα ανακαινίσουν το Δημοτικό Στάδιο Αιγίου. Οι προσπάθειες του εντεταλμένου συμβούλου αθλητισμού του δημάρχου Αιγιαλείας Πέτρου Δαδιώτη αλλά και του ίδιου του Δημήτρη Καλογερόπουλου, φαίνεται πως αποδίδουν καρπούς, καθώς υπάρχει η διαβεβαίωση ότι το κονδύλι που απαιτείται, θα ενταχθεί στον προϋπολογισμό του υπουργείου για το 2025, γεγονός που δημιουργεί μία βεβαιότητα ότι τα έργα θα δρομολογηθούν άμεσα.

Πριν από περίπου δύο μήνες οι κ. Καλογερόπουλος και Δαδιώτης επισκέφθηκαν το γραφείο του αναπληρωτή υφυπουργού Γιάννη Βρούτση, εκεί όπου συνάντησαν τον διευθυντή του γραφείου του, Δημήτρη Κοντό, μεταφέροντάς του την αναγκαιότητα εκτέλεσης εργασιών στο στάδιο. Μάλιστα, ο κ. Κοντός ζήτησε να του σταλούν επιπρόσθετα στοιχεία σχετικά με τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν, κάτι που έγινε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Θα χρειαστεί 1,7 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, συνολικά ο δήμος Αιγιαλείας αξιώνει από το υπουργείο κονδύλι ύψους 1,7 εκατ. ευρώ.

Από αυτά τα χρήματα τα 1.060.000 ευρώ προϋπολογίζεται για ενίσχυση στατικότητας, στεγανοποίηση στις κερκίδες, κλείσιμο των χώρων που είναι κάτω από τις κερκίδες για τη δημιουργία αποδυτηρίων και χώρων για τους συλλόγους και για φωτισμό. Για τη βελτίωση του ταρτάν του σταδίου χρειάζονται 280.000 ευρώ, ενώ ζητήθηκαν και περί τις 400.000 ευρώ για την εκτέλεση εργασιών στα γήπεδα τένις της Αβύθου.

Νέα επίσκεψη με θετικό πρόσημο

Την Τρίτη 23 Ιουλίου, ο κ. Δαδιώτης μετέβη εκ νέου στο υπουργείο όπου συζήτησε το θέμα με τον κ. Κοντό και από κοινού είδαν τον αναπληρωτή υπουργό, λαμβάνοντας τη σχετική διαβεβαίωση ότι οι εργασίες θα εκτελεστούν, αφού τα χρήματα που απαιτούνται θα ενταχθούν στον προϋπολογισμό του υπουργείο για το επόμενο έτος. Μάλιστα, δόθηκαν και οι σχετικές εντολές στους τεχνικούς συμβούλους του υπουργού.

Γνώστης των θεμάτων που αφορούν τις υποδομές στον αθλητισμό και από τη θητεία του στο υπουργείο ως σύμβουλος, ο κ. Δαδιώτης συνεργάζεται άψογα με τον δήμαρχο, προωθώντας το αίτημα αναβάθμισης του δημοτικού σταδίου, που εκφράζει όλη την πόλη. ΄΄Δουλεύουμε μαζί με τον δήμαρχο αυτό το πρότζεκτ και είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση από το υπουργείο. Είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια΄΄, αρκέστηκε να πει στο Protionline.gr ο κ. Δαδιώτης.

Να σημειωθεί ότι ο σύμβουλος του κ. Καλογερόπουλου για θέματα αθλητισμού, μετέφερε στους άμεσους συνεργάτες του υπουργού ολοκληρωμένη μελέτη για τα έργα που απαιτούνται ενώ κατέθεσε και το υπόμνημα του δημάρχου λαμβάνοντας αριθμό πρωτοκόλλου από το Γραφείο του αναπληρωτή υπουργού.

Τι αναφέρεται στο υπόμνημα του δημάρχου

Στο υπόμνημα του δημάρχου για την ανάγκη αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου Αιγίου τονίζεται πως λόγω παλαιότητας της εν λόγω αθλητικής εγκατάστασης, ο Δήμος ζητάει τον εκσυγχρονισμό της, εκφράζοντας την αναγκαιότητα νέων σύγχρονων αθλητικών υλικοτεχνικών υποδομών και εξοπλισμού ώστε να καταστεί ασφαλές και λειτουργικό το δημοτικό στάδιο, προϋπόθεση αναγκαία και απαραίτητη για την ανάπτυξη του αθλητισμού σε τοπικό επίπεδο.

Παράλληλα αναφέρεται στη δράση των αθλητικών συλλόγων που χρησιμοποιούν το Δημοτικό Στάδιο, σημειώνοντας ότι δραστηριοποιούνται στο άθλημα του στίβου δύο σωματεία, ο Αθηνόδωρος και η Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου με εγγραφές από 130 άτομα ο κάθε σύλλογος. Ακόμη ένα σωματείο ποδοσφαίρου Γ΄ Εθνικής, ο Παναιγιάλειος, κάνοντας γνωστό ότι λειτουργεί γυμναστήριο κάτω από τις κερκίδες για τους αθλούμενους πολίτες του Δήμου Αιγιαλείας με 200 έως 250 εγγραφές περίπου και ένα γυμναστήριο πυγμαχίας στο οποίο δραστηριοποιείται ο σύλλογος με την επωνυμία «Λεωνίδας» με 60 εγγραφές.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι το γήπεδο χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατοντάδες πολίτες ενώ διοργανώνονται σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις όπως το πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000m υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, οι αγώνες στίβου «Αιγιάλεια» σχολικοί αγώνες όπως η Τρελή Ολυμπιάδα, σχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου, περίπατοι, συναυλίες, καλοκαιρινά τουρνουά και πολλές άλλες αθλητικές διοργανώσεις που συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου κάθε χρόνο και συμβάλλουν, πέραν όλων των άλλων, στην οικονομική ανάπτυξη του Δήμου και στην προώθηση του αθλητικού ιδεώδους.

Επισημαίνεται ακόμη ότι το συγκεκριμένο έργο θα βελτιώσει κατά πολύ την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και θα ικανοποιήσει τα αιτήματα των ερασιτεχνικών σωματείων που δραστηριοποιούνται, τα οποία υπολειτουργούν λόγω έλλειψης συντήρησης της αθλητικής εγκατάστασης. Εκτιμάται τέλος ότι με τον εκσυγχρονισμό του Δημοτικού Σταδίου θα τονωθεί η δραστηριότητα των αθλητικών σωματείων αφού θα μπορούν να λειτουργούν πιο οργανωμένα και να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr