background img
banner
banner

Ρίψη αμμοχάλικου από τον δήμο για να βελτιωθεί η πρόσβαση στο Μικρόνι

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Την έντονη διαμαρτυρία του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δρόμος που συνδέει την Κρήνη (Αράχωβα) με το Μικρόνι Δ.Ε. Συμπολιτείας, εκφράζει πολίτης, με ανοιχτή επιστολή του προς τον δήμαρχο Αιγιαλείας. Από πλευράς δήμου πάντως πρόκειται το επόμενο διάστημα να γίνουν παρεμβάσεις, στο μέτρο του επιτρεπτού, τόσο από άποψη οικονομικών όσο και από αρμοδιοτήτων.

Ο Δημήτρης Νικολακόπουλος που υπογράφει την ανοιχτή επιστολή, διατηρεί εξοχική κατοικία στο Μικρόνι και περιγράφει τις δυσκολίες που συνάντησε όταν επιχείρησε να μεταβεί στο χωριό με την οικογένειά του, κάνοντας λόγο για «μαρτύριο» και δηλώνοντας αγανακτισμένος καταγγέλλοντας τη μη ύπαρξη ενεργειών, έστω και υποτυπωδών, από τον δήμο. Μιλά ακόμη για επί χρόνια κοροϊδία περί βελτίωσης του συγκεκριμένου οδικού άξονα και περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την προσπάθεια του οχήματός του ΄΄να ανέβει τον δρόμο, να υπερπηδήσει τα νεροφαγώματα, να «καβαλήσει» τα αγκωνάρια, να μην διαλυθεί από τα σαμαράκια, τα λάστιχα τρίβονταν πάνω στις πέτρες και οι επιβάτες του ανεβοκατέβαιναν συνεχώς, ώστε να «βρει» όσο το δυνατόν λιγότερες φορές το πάτωμά του στις ανωμαλίες του δρόμου΄΄, όπως λέει.

΄΄Φτάσαμε μετά από 25 λεπτά μαρτυρίου (μια απόσταση περίπου 3,5χλμ) σπίτι μας αρτιμελείς και με τουλάχιστον όχι εμφανείς ζημιές στο αυτοκίνητό μας. Βρισκόμαστε στο έτος 2024 και η κατάσταση του δρόμου είναι η προαναφερθείσα. Δεν ξέρω αν η εικόνα αυτή τιμά τον Δήμο σας, εσάς, τους αντιδημάρχους σας και τους τοπικούς προέδρους, εμένα πάντως με θλίβει και με προσβάλλει ως Έλληνα πολίτη και ως Ευρωπαίο (ή μήπως κάνω λάθος;)΄΄, σημειώνει μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στον δήμαρχο. Μάλιστα, αποδίδει τη μικρή επισκεψιμότητα στο χωριό, στην προβληματική πρόσβαση, υπενθυμίζοντας πάντως ότι ΄΄από τον οικισμό ξεκινά το μοναδικό ελατοδάσος της Δ.Ε. Συμπολιτείας, στο οποίο η αντιπυρική προστασία είναι ανύπαρκτη και οι δρόμοι σε άθλια κατάσταση με αποτέλεσμα την εξαιρετική δυσκολία πρόσβασης πυροσβεστικών οχημάτων και την ανυπαρξία πρόσβασης σε ασθενοφόρα ή άλλου είδους οχήματα΄΄. Σημειώνει τέλος και τη δυσκολία όχι μόνο των παραθεριστών αλλά και των Αραχωβιτών γεωργών και κτηνοτρόφων.

Για το θέμα ρωτήθηκε από τo Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Βούλγαρης ο οποίος παραδέχθηκε πως το οδόστρωμα στον αγροτοδασικό δρόμο παρουσιάζει προβλήματα, υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για αγροτοδασικό δρόμο. ΄΄Πράγματι ο δρόμος αυτό έχει προβλήματα ωστόσο θα πρέπει να πούμε ότι έχει καθαριστεί δύο φορές το τελευταίο διάστημα. Η μία φορά ήταν το Πάσχα και η άλλη πριν τη γιορτή του Προφήτη Ηλία. Όμως θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως ο δήμος και δεν έχει την αρμοδιότητα και δεν μπορεί να παρέμβει περισσότερο. Το έδαφος εκεί έχει μόνο πέτρα άρα είναι λογικό να δημιουργούνται προβλήματα. Επιπλέον, δεν έχει αποχαρακτηριστεί από το Δασαρχείο άρα ο δήμος κανονικά δεν δικαιούται να παρέμβει. Όμως ακόμη κι αν γίνει αυτό δεν υπάρχει η δυνατότητα να πέσει τσιμέντο ή άσφαλτος σε δρόμο 4 χιλιομέτρων για οικονομικούς λόγους΄΄, είπε ο κ. Βούλγαρης και πρόσθεσε: ΄΄Μπορεί στο Μικρόνι να μην υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι ωστόσο σαν δήμος επιθυμούμε να παρέμβουμε προκειμένου να βελτιωθεί ο δρόμος στο μέτρο το δυνατού. Γι’ αυτό τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα γίνει τοπικά ρίψη αμμοχάλικου και επίστρωση, ώστε να βελτιωθεί το οδόστρωμα και ο δρόμος να γίνει πιο βατός΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr