background img
banner
banner

Σαν έτοιμοι για ανασύνταξη από… χθες!

ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ «ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ» ΗΔΗ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΑΧΑΪΑ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΑΚΡΑ…

“Ζυμώσεις” στελεχών εν μέσω θέρους… Επαφές και διεργασίες για νέες “βαριές” υποψηφιότητες που μπορεί να πέσουν στο τραπέζι! Στα βάθος και η ελπίδα ότι η πολυαναμενόμενη -εδώ και μια 15ετία περίπου- επανίδρυση του κινήματος, μπορεί να βρίσκεται πρό των θυρών.

Η βροχή από υποψηφιότητες μόλις λίγα 24ωρα από την τελευταία Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ (Ανδρουλάκης, Δούκας, Γερουλάνος, Κατρίνης, Γιαννακοπούλου, Αποστολάκη, ίσως και Διαμαντοπούλου) όπου ο πρόεδρος πέταξε το γάντι στους (και τις) επίδοξους μνηστήρες της ηγεσίας, διαμορφώνει ελπίδα στα τοπικά στελέχη. Σε μικρή απόσταση απο τις τελευταίες ευρω-κάλπες, η προσδοκία είναι πλέον ότι τίποτα δεν χάθηκε ακόμη! Παρά την 3η θέση στις Ευρωεκλογές και την αίσθηση ότι το κόμμα είναι μακριά από το στόχο να επανέλθει ως δύναμη πλειοψηφική στον τόπο… Ουσιαστικά, αμέσως μετά τις εκλογές, οι προβολείς έπεσαν αρχικά πάνω σε μια… αναμενόμενη νέα ‘φαγωμάρα- το πολιτικού χώρου που -περισσότερο από κάθε άλλη πολιτική δύναμη στον τόπο- ‘πλήρωσε’ το μάρμαρο της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, αλλά, εν συνεχεία τα πράγματα δείχνουν ότι δεν είναι ακριβώς έτσι!

Πληθώρα ενδιαφερομένων για τις εκλογές της 13ης Οκτωβρίου, κρίση και εσωστρέφεια σε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και ΝΔ, έχουν ήδη στρώσει το… χαλί προκειμένου την περίοδο των τριών και πλέον μηνών που μεσολαβούν, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να διεκδικήσει να γίνει πάλι θετικός πρωταγωνιστής.

Πλέον τα στελέχη στην Αχαΐα δεν κοιτούν μόνο προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ -κεντροαριστεράς αλλά εντοπίζουν γενικότερο ενδιαφέρον στις εξελίξεις, ελπίζοντας ότι η προεκλογική περίοδο που ξεκίνησε θα βαδίσει πάνω σε υλικά σύνθεσης – συγκόλλησης και όχι με νέες απογοητεύσεις και αποσυγκολλήσεις που κυριαρχούν χρόνια και διαμορφώνουν τις συνθήκες στο εσωτερικό του κόμματος

“Το ΠΑΣΟΚ πάλι κυρίαρχος παίκτης…”

“Έχουν ήδη προκύψει και αναμένεται να αυξηθούν υποψηφιότητες για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που δύνανται να διαμορφώσουν νέα δεδομένα. Παρά το γεγονός ότι μπήκαμε σε μια περίοδο έντονων ζυμώσεων στο καλοκαίρι, υπάρχει η εκτίμηση ότι μέχρι και τον Οκτώβρη θα κινηθούμε σε ένα ήρεμο και γιορτινό, από άποψη δημοκρατικής ομαλότητας και συμμετοχής κλίμα το οποίο και θα διαμορφώσει την επόμενη μέρα. Ο στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ να γίνει και πάλι κυρίαρχος παίκτης ευρύτερα για την κεντροαριστερα.

Είναι προφανές ότι στη μάχη μπαίνουν στη μάχη πρόσωπα με δυναμική αλλά αγώνας, όσον αφορά τον καθένα από τους υποψηφίους, δεν μπορεί να είναι προσωπικός αλλά ένας αγώνας για την ενότητα και την ανασύνθεση του χώρου που ιστορικά, έχει αποδείξει ότι μπορεί να γίνει ο εγγυητής μιας νέας πορείας για τη χώρα” αναφέρει στο Protionline.gr ο Νίκος Μοίραλης, συντονιστης γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αχαΐας.

Ο κ. Μοίραλης εκτιμά ότι “στο τέλος της ημέρας, η εκλογή της νέας ηγεσίας θα αποδειχθεί ότι θα είναι η μεγάλη ευκαιρία, με την κατάσταση που επικρατεί στο συντηρητικό χώρο αλλά και τη νέα διαμάχη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να γίνει πάλι ο κυρίαρχος παίκτης στο πολιτικό σκηνικό”.

“Επαναπροσέγγιση του δημοκρατικού κόσμου”

“Ο αριθμός των ενδιαφερομένων υποψηφίων για την αρχηγία αλλά και ο τρόπος που ήδη η διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου, είναι στοιχεία αρχικής αισιοδοξίας με βάση και τη λογική. Πάντοτε ευνοούσε το ΠΑΣΟΚ η διαδικασία εκλογής ενός νέου προέδρου. Η περίοδος που ακολουθεί θα βοηθήσει ώστε να ακουστούν όλα τα επιχειρήματα των υποψηφίων και θα είναι ένα ακόμη δείγμα της κυρίαρχης δημοκρατικής λειτουργίας του χώρου μας.

Βρισκόμαστε στην αφετηρία μιας πολιτικής διαδικασίας η οποία θα αποδείξει ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει δυνατό και είναι ο πολιτικός πόλος που θα ανασυστήσει και θα αναδιαμορφώσει τη μεγάλη προοδευτική παράταξη. Εκτιμώ ότι μέχρι τις 13 Οκτωβρίου θα έχουμε μια πολύ μεγάλη επαναπροσέγγιση του κόσμου στο ΠΑΣΟΚ, της βάσης της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης η οποία επαναδραστηριοποιείται ιστορικά μέσα από το χώρο μας” αναφέρει ο Γιώργος Γεωργόπουλος, συντονιστής της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αιγιάλειας.

Ο κ. Γεωργόπουλος θεωρεί μάλλον ως κίνηση-ματ εκ μέρους του κ. Ανδρουλάκη την προκήρυξη των εκλογών προκειμένου να αποφορτιστεί το κλίμα και εσωτερικά. “Είδε ένα κλίμα εσωστρέφειας και για να το αντιπαρέλθει, να το απωθήσει, σωστά έπραξε στην Κ.Ε. Δεν είναι οι καρέκλες πάνω από το κόμμα και το απέδειξε θέτοντας τον εαυτό του στην κρίση μελών και φίλων” καταλήγει.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr