background img
banner
banner

Σε θετικό και αισιόδοξο κλίμα η πρώτη συνάντηση

ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΑΤΥΠΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟ «ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ» ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Ζεστά» έχουν πάρει έμποροι της περιοχής τη σύσταση του νέου συλλόγου με την επωνυμία «Σύλλογος Εμποροεπαγγελματικός και Επιχειρηματικός Δήμου Αιγιαλείας», πραγματοποιώντας επαφές για την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωσή του.

Μάλιστα, στην τελευταία συνάντησή τους, οι έμποροι όρισαν και ένα άτυπο διοικητικό συμβούλιο το οποίο θα αναλάβει να ωθήσει τον νεοσύστατο σύλλογο σε εκλογές. Υπενθυμίζεται ότι η νέα συλλογικότητα προέκυψε από ανθρώπους που είτε παλιότερα εμπλέκονταν σε συλλόγους είτε ασχολούνται για πρώτη φορά, αισθανόμενοι την ανάγκη να ξαναδώσουν πεδίο έκφρασης στον εμπορικό κόσμο, ο οποίος βρίσκεται σε τέλμα.

Άλλωστε, η έλλειψη του Εμπορικού Συλλόγου, που παραμένει αδρανής για χρόνια εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων, ήταν εμφανής σε κάθε «βήμα» που ήταν προερχόταν από την πολιτεία είτε από την τοπική αυτοδιοίκηση, με εμπόρους να νιώθουν πως ελλείψει συλλογικού οργάνου που θα τους εκπροσωπεί, βρίσκονται με «δεμένα χέρια». Έτσι λοιπόν, ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και γ΄ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, ΝΔ Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Λάμπης Παπαδόπουλος ανέλαβε να συντονίσει μία ομάδα εμπόρων και επαγγελματιών στο να συσταθεί ένα νέος σύλλογος που θα κινείται δυναμικά και θα αντιμετωπίζει όλα τα θέματα με γνώμονα τα συμφέροντα του κλάδου.

Ο «κορμός» του Συλλόγου

Μετά την έγκριση από το Πρωτοδικείο, η πρώτη συνάντηση έγινε την περασμένη εβδομάδα σε κεντρικό σημείο, στο κατάστημα «Πεζόδρομος» μόλις λίγα μέτρα από την πλατεία Αγ. Λαύρας. Συμμετείχαν περί τους δέκα εμπόρους και επαγγελματίες που αποτελούν τον κορμό του νέου συλλόγου. Το πρώτο άτυπο Δ.Σ. που ορίστηκε να «τρέξει» τις διαδικασίες και τις πρώτες δράσεις του συλλόγου, αποτελείται από τους Λάμπη Παπαδόπουλο, Σπύρο Σπυρόπουλο, Κώστα Κουλούρη, Νίκο Πυργελάκο, Νίκο Αρβανίτη, Αντώνη Καβάγκα και Γιάννη Λέσση. Σημειωτέον ότι ο νέος σύλλογος στηρίζεται και από την Ομοσπονδία, με τον κ. Παπαδόπουλο να βρίσκεται σε… ανοιχτή γραμμή με τον πρόεδρό της, Γιώργο Βαγενά.

Ανέλυσαν τα προβλήματα και κατέληξαν στο ότι πρέπει να αναλάβουν δράση

Ερωτηθείς από το Protionline.gr γι’ αυτή την πρώτη συνάντηση, ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε: ΄΄Είχαμε μία πρώτη συζήτηση, ιδιαιτέρως εποικοδομητική, αφού υπήρξε η κοινή διαπίστωση ότι τα προβλήματα των εμπόρων της περιοχής μας, δεν γίνεται να παραμένουν και πως οφείλουμε να αγωνιστούμε και για να γνωστοποιήσουμε τις θέσεις μας και για να βελτιώσουμε τις συνθήκες και το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούμαστε. Μιλήσαμε για τα τεκταινόμενα γύρω από το φορολογικό που μας απασχολεί και τους φόρους που καλούμαστε να πληρώσουμε και το μεγάλο πρόβλημα με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ καθώς και άλλα θέματα που βρίσκονται σε πρώτη γραμμή. Καταλήξαμε στο ότι πρέπει να υπάρχει φωνή και διεκδίκηση απέναντι στην πολιτεία που δεν μας αφήνει να… ανασάνουμε καθώς και στη δημοτική αρχή με αποφάσεις που δημιουργούν αναταραχή στην αγορά, όπως είναι η κλειστή εδώ και μήνες κεντρική οδός της αγοράς΄΄.

Γενική συνέλευση και εκλογές τον Σεπτέμβριο

Σε ό,τι αφορά τον βηματισμό του νέου συλλόγου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: ΄΄Θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις και συζητήσεις. Μέσα στον Αύγουστο θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις γενικής συνέλευσης και ο ορισμός των πρώτων εκλογών. Βεβαίως είναι πολύ βασική η συσπείρωση γύρω από τον νέο σύλλογο. Θα καλέσουμε τους συναδέλφους να έρθουν κοντά μας και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να αναδείξουμε διοίκηση και να αναλάβουμε δράση΄΄.

Σχετικά με το πότε θα οριστούν οι εκλογές, ο πρωτεργάτης της προσπάθειας είπε πως κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν τον Σεπτέμβριο, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, προκειμένου να έχουν και τη συμμετοχή που θα δώσει την πρώτη ώθηση στον Σύλλογο.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr