background img
banner
banner

Σε καλύτερη κατάσταση η εκπαίδευση στην Αιγιάλεια από την Αθήνα

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗ Δ.Ο.Ε.

Στην ανατρεπτική 93η Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, οι τετραήμερες εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο 29 Ιουνίου, συμμετείχε η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας Αθηνά Σκανδάμη. Η Γ.Σ., που περιελάμβανε και τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., αποτέλεσε «φωνή διαμαρτυρίας» του κλάδου των εκπαιδευτικών, η οποία μεταφράστηκε σε ψήφο στην παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, η οποία ήρθε και πρώτη δύναμη.

Ειδικότερα η παράταξη του ΚΚΕ έλαβε 131 ψήφους από 106 που είχε στις προηγούμενες εκλογές, κερδίζοντας τρεις έδρες από δύο που είχε. Η παράταξη ΔΑΚΕ, χωρίς σημαντικές απώλειες-έλαβε 104 ψήφους από 109 που είχε στις προηγούμενες εκλογές- έχασε μία έδρα την οποία κέρδισε η παράταξη ΑΣΕ του ΚΚΕ. Η ΔΗΣΥ, παράταξη που κινείται στον χώρο ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, έλαβε 94 ψήφους από 100 που είχε στις προηγούμενες εκλογές, και κέρδισε και πάλι δύο έδρες. Οι Παρεμβάσεις με 85 ψήφους έλαβαν δύο έδρες και το Δίκτυο έλαβε 67 ψήφους, εκλέγοντας δύο. Το νέο ΔΣ θα συνέλθει στις 8 Ιουλίου, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα και απ’ ό,τι φαίνεται, αν λάβουμε υπόψιν τα παραπάνω αποτελέσματα. η θέση του προέδρου από τη ΔΑΚΕ περνάει στην ΑΣΕ.

Μιλώντας στo Protionline.gr, η κ. Σκανδάμη χαρακτήρισε τη συνέλευση ως ιστορική λόγω αλλαγής της ηγεσίας, αποδίδοντας την ενίσχυση των αριστερών δυνάμεων κυρίως στη δυσαρέσκεια που επικρατεί στην Αθήνα για τις συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία, με την επαρχία να βρίσκεται σε σχετικά καλύτερη κατάσταση.

Πάγιο αίτημα για οικονομική αναβάθμιση

΄΄Η ψήφος αντίδρασης των συναδέλφων έχει να κάνει κυρίως με το οικονομικό – μισθολογικό και τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος μας. Είναι σαφές ότι ζητάμε οικονομική αναβάθμιση όντες οι χαμηλότερα αμειβόμενοι εκπαιδευτικοί της Ε.Ε. Από την άλλη, το οικονομικό θέμα αφορά όλη την κοινωνία και ίσως κάποιοι κλάδοι βρίσκονται σε ακόμη χειρότερη μοίρα΄΄, ανέφερε η κ. Σκανδάμη.

Όπως τόνισε, ΄΄τα κυριότερα θέματα που αναπτύχθηκαν και ενίσχυσαν τη φωνή διαμαρτυρίας των συναδέλφων κυρίως της πρωτεύουσας, έχουν να κάνουν με την ανομοιογένεια των μαθητών, το κτιριακό, τα εργαστήρια δεξιοτήτων και την αξιολόγηση. Εμείς δεν αντιμετωπίζουμε αυτά τα προβλήματα που καίνε τους συναδέλφους της Αθήνας, σε αυτό τον βαθμό. Καταλαβαίνω την απογοήτευσή τους γιατί δεινοπαθούν ωστόσο η εικόνα είναι καλύτερη στην Αιγιάλεια΄΄.

Διαχειρίσιμη η κατάσταση στο κτιριακό

Σε ό,τι αφορά το κτιριακό, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών είπε πως ΄΄εκτός από τα νηπιαγωγεία Ειδικό, 2ο, 3ο και 10ο η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. Επίσης, για το Ειδικό Νηπιαγωγείο έχει δρομολογηθεί μεταστέγαση.

Σε γενικές γραμμές τα σχολεία της περιοχής μας είναι σε καλό επίπεδο από άποψη υποδομών. Το κτιριακό είναι διαχειρίσιμο, υπάρχει μία αντιδημαρχία Παιδείας και μία Σχολική Επιτροπή που νοιάζεται.

Υπάρχει συνεργασία για το καλό των μαθητών, των συναδέλφων και των γονιών, δηλαδή και οι εκπαιδευτικοί να εργάζονται υπό σωστές συνθήκες και τα παιδιά να λαμβάνουν την σωστή εκπαίδευση. Επίσης δεν αντιμετωπίζονται προβλήματα με τη στελέχωση. Υπάρχει καλή συνεννόηση με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και το ΠΥΣΠΕ, δεν υπάρχουν πολυπληθή τμήματα κι αυτά είναι στόχοι που έχουμε κατακτήσει΄΄.

Συνεχίζεται η διεκδίκηση

Αναφορικά με την αξιολόγηση, η κ. Σκανδάμη έκανε γνωστό ότι ΄΄η πλειοψηφία στη Γ.Σ. ψήφισε απεργία-αποχή, κινητοποίηση ωστόσο για την οποία σε τοπικό επίπεδο η συμμετοχή ήταν ελαχιστότατη. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 29 νεοδιόριστους οι 24 έκαναν αξιολόγηση. Δεν μπορούμε να λέμε «όχι» σε όλα και μηδενίζουμε τα πάντα΄΄.

΄΄Γίνεται η καλύτερη δυνατή προσπάθεια ώστε αυτά τα πολύ σοβαρά αιτήματα που διατυπώθηκαν στην Ομοσπονδία, στο επίπεδο της Αιγιάλειας να είναι σε πολύ μικρότερη διάσταση. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε αλλά έχουμε πετύχει πολλά και έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη΄΄, πρόσθεσε.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr