background img
banner
banner

Σημείο αναφοράς και πολιτισμού η Ανατολική Αιγιάλεια

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ημέρες… δόξας γνωρίζει η Ανατολική Αιγιάλεια με τους επισκέπτες να αυξάνονται καθημερινά και τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται, να προσελκύουν πλήθος κόσμου. Τόσο η παραλιακή ζώνη όσο και ο ημιορεινός όγκος παρουσιάζουν πολύ μεγάλη κίνηση με τον πληθυσμό να έχει πολλαπλασιαστεί. Είναι χαρακτηριστική η εκτίμηση ότι μόνο τα Συλιβαινιώτικα πρέπει να φιλοξενούν 20.000 κόσμο!

Βεβαίως πρόκειται για τις παραθεριστικές κατοικίες που γεμίζουν μέρα με τη μέρα, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα και άλλα τουριστικά καταλύματα δεν έχουν κόσμο. Αξιόλογη είναι η προσπάθεια που καταβάλουν πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς ούτως ώστε να διοργανώσουν όμορφες εκδηλώσεις που ανεβάζουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο της περιοχής.

Στον τουρισμό όλο τον χρόνο προσβλέπει η δημοτική αρχή

΄΄Η τουριστική κίνηση ειδικά είναι μία από τις πιο δυναμικές που θα μπορούσαμε να περιμένουμε και είμαι πεπεισμένη ότι όντως είναι μία από τις καλύτερες χρονιές που διανύουμε εδώ και πολλά χρόνια στο θέμα της επισκεψιμότητας. Σε αυτό το ζήτημα, βοηθά πάρα πολύ και το πλήθος των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε δεκάδες σημεία και πολλές κοινότητες, δράσεις που διοργανώνονται και από τοπικούς συλλόγους αλλά και από τον δήμο Αιγιάλειας. Είναι εκδηλώσεις οι οποίες ανεβάζουν πολύ και το prestige της περιοχής αλλά και τον πολιτισμό της΄΄, είπε στo Protionline.gr ερωτηθείσα σχετικά, η αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας Μαρία Σταυροπούλου.

Επιπλέον, σημείωσε: ΄΄Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ένα μέρος της τουριστικής δύναμης της χώρας έχει επιλέξει την Αιγιάλεια ως έναν τόπο που μπορεί να κάνει τις διακοπές του με ασφάλεια και με χαλαρότητα και γίνεται ένας καθημερινός αγώνας δρόμου από πολλούς ανθρώπους, διαφορετικών κλάδων για να σταθεροποιηθεί αυτή η τουριστική ανάταση και να αποδίδει ακόμα περισσότερο΄΄. Στο ερώτημα εάν οι επισκέπτες στηρίζουν και ενισχύουν αρκετά την τοπική οικονομία, η αντιδήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά: ΄΄Οι επισκέπτες αφήνουν χρήματα και στηρίζουν την τοπική οικονομία, αλλά αν θέλουμε πραγματικά να πετύχουμε τον απόλυτο τουρισμό και να έχουμε 100% ανάπτυξη στο μέλλον, πρέπει στοχεύουμε μόνο σε ένα πράγμα: Δώδεκα μήνες τον χρόνο τουρισμό. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πετύχουμε πλήρως και αυτός είναι και ο απώτερος στόχος της δημοτικής αρχής΄΄.

Δράσεις σήμερα, αύριο και τις επόμενες ημέρες

Υπενθυμίζεται πως για σήμερα Πέμπτη 25 Ιουλίου στις 9.15μ.μ. έχει προγραμματιστεί από τον δήμο Αιγιαλείας, η εκδήλωση «Λαϊκό Σεργιάνι» στην πλατεία Ακράτας. Την Παρασκευή στις 9.30 το βράδυ ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννησις» Ακράτας φιλοξενεί ροκ και έθνικ μουσικές με τα συγκροτήματα «Pavida Somnia» και «Queen and the soul», στον πεζόδρομο Κανελλοπούλου στην Ακράτα. Επίσης, η «Αναγέννησις» τη Δευτέρα και την Τρίτη 29 και 30 του μήνα στις 9.15 το βράδυ ανεβάζει τη θεατρική παράσταση «Γκόλφω» του Σπύρου Περεσιάδη, στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας, στο Κράθιο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr