background img
banner
banner

«Σκούπα» τραπεζοκαθισμάτων σε παραλίες της Αιγιάλειας

ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΑΔΕΙΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΣΤΑ ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΑ

Να πατάξει κάθε δραστηριότητα που δεν συνάδει με τη νομοθεσία φέρεται αποφασισμένος ο δήμος Αιγιαλείας, προχωρώντας την Παρασκευή και το Σάββατο σε ευρεία επιχείρηση απομάκρυνσης τραπεζοκαθισμάτων από παραλιακά καταστήματα που δεν έχουν την απαιτούμενη άδεια κατάληψης κοινοχρήστων χώρων. Φορτηγά του δήμου, παρουσία της ∆ημοτικής Αστυνομίας και ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., απομάκρυναν μεγάλο όγκο τραπεζοκαθισμάτων, ξεκινώντας από την Ανατολική Αιγιάλεια και φτάνοντας ως τις ακτές δυτικά του δήμου.

Για λόγους ανταγωνισμού και ισότητας…

΄΄Έχουμε εδώ και 25 ημέρες που πραγματοποιούμε ελέγχους με τη Δημοτική Αστυνομία για την τήρηση της νομιμότητας. Ξεκινήσαμε από την Αιγείρα και τα Συλιβαινιώτικα και φτάσαμε ως τη Δυτική Αιγιάλεια, σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχουν κατάληψη κοινοχρήστων χώρων. Διαπιστώσαμε ότι έχει συμμορφωθεί μόνο το 35%. Το υπόλοιπο 65% δεν έχει συμμορφωθεί και μάλιστα ορισμένοι από αυτούς δεν έχουν υποβάλλει καν αίτηση για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου΄΄, είπε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Φιλιππάτος, ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο για τα τεκταινόμενα. Και πρόσθεσε: ΄΄Επομένως μετά το πρώτο πρόστιμο, την προειδοποίηση και την παρέλευση 10 ημερών, η Τεχνική Υπηρεσία, με την εντολή του δημάρχου και παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας, έκανε άρση όλων των αντικειμένων που είναι σε κοινόχρηστους χώρους οι οποίοι καταλαμβάνονται αυθαίρετα΄΄. Προχωρήσαμε σε αυτή την ενέργεια και για λόγους ανταγωνιστικούς και ισότητας καθώς θα πρέπει όλοι να έχουν τις προβλεπόμενες άδειες από τον νόμο΄΄, πρόσθεσε ο κ. Φιλιππάτος.

΄΄Όπως ίσως διαπιστώσατε για τις καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων δεν είχαν εκδοθεί οι απαιτούμενες άδειες από όλους και μετά από προειδοποίηση σηκώσαμε με την δημοτική αστυνομία τα καθίσματα και είμαστε διατεθειμένοι να εφαρμόσουμε αυτά που προβλέπονται, ούτως ώστε να συντονιστούμε όλοι σε μία προσπάθεια καλαισθησίας και συνεργασίας΄΄, τόνισε για το ίδιο θέμα ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Δημιουργήθηκε ένταση

Να σημειωθεί ότι οι αλλαγές σε πολλές παραλίες ήταν εμφανείς ενώ υπήρξαν καταστηματάρχες που ισχυρίστηκαν πως είχαν καταθέσει αίτηση για να αδειοδοτηθούν, κατηγορώντας την αρμόδια υπηρεσία του δήμου για την καθυστέρηση και θεωρώντας άδικο να κατάσχονται και τα δικά τους τραπεζοκαθίσματα όπως και άλλων που δεν είχαν καν μπει στη διαδικασία της αδειοδότησης. Κάτι ανάλογο συνέβη και στα Σελιανίτικα με ιδιοκτήτη παραλιακού καταστήματος να αντιδρά έντονα και να συλλαμβάνεται στο πλαίσιο του αυτοφώρου για να αφεθεί αργότερα ελεύθερος.

Όπως και να έχει, η ενέργεια αυτή αφενός ζημίωσε τις επιχειρήσεις που επλήγησαν αφού ήταν λίγο πριν το Σαββατοκύριακο, από την άλλη βέβαια δικαίωσε και τους επαγγελματίες που είχαν φροντίσει να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

«My coast» και έλεγχοι από την Κτηματική

Την ίδια στιγμή, σε σαρωτικούς ελέγχους έχει επιδοθεί από τις αρχές της εβδομάδας η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου σε παραλίες της Αχαΐας, στο πλαίσιο τακτικών και έκτακτων επιθεωρήσεων για να διαπιστωθεί η νομιμότητα ή μη της κατάληψης αιγιαλού, από επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής. Οι έλεγχοι επεκτάθηκαν σε παραλίες της Αιγιάλειας, όπου η Κτηματική Υπηρεσία προχώρησε στην επιβολή ενός ακόμα προστίμου και στην κατάσχεση εξοπλισμού από επιχείρηση που είχε αναπτύξει, χωρίς αδειοδότηση, ομπρέλες και ξαπλώστρες στην παραλία της Άκολης. Η επιχείρηση φέρεται να είχε κάνει κατάληψη αιγιαλού σε έκταση περίπου 30 τ.μ. και το πρόστιμο που επιβλήθηκε ήταν στα 1.200 ευρώ.

Παράλληλα, η Κτηματική Υπηρεσία μέσω της εφαρμογής «my coast» δέχεται καταγγελίες σωρηδόν και σε ό,τι αφορά την περιοχή, έχει λάβει από Άκολη, Διγελιώτικα και Ελαιώνα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr