background img
banner
banner

Σταθερός στο δρόμο των επιτυχιών ο προπονητής Μιχάλης Τρίψας

ΜΕ Α.Ο. ΑΙΓΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΑΙΝΕΣ ΟΙ ΤΩΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Με δίπλωμα προπονητή UEFA C International και με άμεσο στόχο το UEFA B, ο Μιχάλης Τρίψας μετρώντας πολλά χιλιόμετρα και ατελείωτες αποστάσεις σαν ποδοσφαιριστής και προπονητής, έχει χαλαρώσει στα παιδικά τμήματα του ΑΟ Αιγίου και στην γυναικεία ομάδα Λύκαινες Αιγιάλειας.
Όπως μας τονίζει ο ίδιος προτιμά να δουλεύει σε παιδικά τμήματα, παρά να ζει αμέτρητες αγωνίες και άγχος στις γεμάτο υποχρεώσεις ομάδες του μεγάλου ερασιτεχνικού πρωταθλήματος.

Από την χρυσή εποχή του ΤΑΔ ’93 «μπλέκει» με το ποδόσφαιρο

Σε μια περίοδο που το αθλητικό γυμνάσιο ΤΑΔ ’93 με προπονητή τον Στάθη Μακρίδη είχε γεμίσει το ρόστερ του με ταλέντα, ανάμεσά τους ήταν και ο Μιχάλης Τρίψας που είχε την χαρά να έχει συμπαίκτη ανάμεσα σε πολλούς άλλους και τον Γιάννη Λαζανά, που κατέληξε στον Αρη Θεσσαλονίκης.

Για την εμπειρία του αυτή ο Μιχάλης Τρίψας σχολιάζει στo Protionline.gr: «Είχαμε δημιουργήσει στο ΤΑΔ ’93 μια υπέροχη ομάδα και μια αχώριστη παρέα. Αισθανόμουν ότι θα ανήκω για πάντα εκεί και μάλιστα στεναχωρήθηκα όταν κλήθηκα να πάω στον Παναιγιάλειο.
Ήταν τότε προπονητής ο «Λόρυ» Θεοφάνης και κερδίσαμε την άνοδο από την Γ΄ στην Β΄ Εθνική.»

Για τις ομάδες που έπαιξε μπάλα μετά το ΤΑΔ ’93 θυμάται ο Μιχάλης Τρίψας: «Μετά τον Παναιγιάλειο ήμουν τρία χρόνια στον Αιγιέα / Αρη με προπονητές τους Βούλη Καραΐνδρο και Θόδωρο Πατρώνη. Με τον δεύτερο φτάσαμε τελικό κυπέλλου και αποκλειστήκαμε στα πέναλτι από τον Αρη Πατρών.
Μετά το στρατιωτικό πήγα Αγ. Αθανάσιο, Ηρακλή Ζαχλωριτίκων, Αναγέννηση όπου με προπονητή τον Μάκη Πετρόπουλο ανήλθαμε αήττητοι στην Α΄ κατηγορία και μάλιστα φτάσαμε στον τελικό κυπέλλου απέναντι στον Παναιγιάλειο. Επίσης έπαιξα Ζήρια, Ακράτα (Α΄ κατηγορία) φτάνοντας στα ημιτελικά κυπέλλου, μετά Αχιλλέα Καμαρών και τέλος Διακοπτό
Ανάμεσα σε αυτά αξίζει να προσθέσω ότι στεφθήκαμε πρωταθλητές το 2004 στο πανελλήνιο τουρνουά 5Χ5 στην Ρόδο».

Ο Μιχάλης Τρίψας αναλύει την μέχρι τώρα προπονητική του διαδρομή

Έχοντας διαγράψει μια πορεία αξιόλογη γεμάτη επιτυχίες, ο Μιχάλης Τρίψας παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο και σαν προπονητής.
Άρχισε με το Διακοπτό και στο 2ο χρόνο συνεργασίας του κατάφερε την άνοδο στην Α΄ κατηγορία, έχοντας πολύ καλή διοίκηση με πρόεδρο τον Δημήτρη Λίβα. «Μια επιτυχημένη αρχή δίνει αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τη συνέχεια» μας λέει και συνεχίζει: «Πολύ καλή συνεργασία είχα στη συνέχεια με Δόξα Ελαιώνα και την Κ16 του Παναιγιάλειου. Στην Φλόγα Ροδιάς που πήγα στη συνέχεια είχα την τύχη να συναντήσω σπουδαίους παίκτες όπως Κατσαούνη, Μητρόπουλο, Χίλα, Σπανό, Μετζάι, Κουνάβη, Καΐση…, πρωταγωνιστήσαμε και κερδίσαμε την άνοδο.
Πριν καταλήξω στον ΑΟ Αιγίου και παράλληλα στις Λύκαινες, τελευταίος μου σταθμός ήταν ο Αχιλλέας Καμαρών».

Για την συνεργασία του με τον ΑΟ Αιγίου: «Με τα παιδικά τμήματα του ΑΟ Αιγίου θα συνεχίσω για 3η σεζόν. Πέρυσι συμμετείχαμε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Γ΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας, κερδίζοντας εντυπώσεις, εμπειρίες και ποιότητα με το πέρασμα του χρόνου.
Προετοιμαζόμαστε για μια καλύτερη σεζόν σε όλα τα τμήματα, με τον όγκο των παιδιών να έχει ανέλθει σημαντικά. Παράλληλα έχω την χαρά, όπως και οι άλλοι προπονητές του ΑΟ Αιγίου, Παρασκευόπουλος, Κατσαρέλιας και Μπαλτιμάς στους τερματοφύλακες, να μπούμε από τις 2 Σεπτεμβρίου σε έναν δικό μας χώρο, τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της ακαδημίας μας.
Ακόμα αυξάνουμε τα τμήματα που θα αγωνιστούν σε όλα τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ. Πέρυσι λειτουργήσαμε τέσσερα και φέτος μαζί με την ανδρική ομάδα θα έχουμε εννέα. Προσωπικά έχω …χρεωθεί τα τμήματα Κ10, Κ12 και ίσως κάτι περισσότερο από φέτος».

Για τις Λύκαινες Αιγιάλειας ο προπονητής Τρίψας μας είπε: «Κατ’ αρχάς χαίρομαι που υπάρχει στην περιοχή μας μια γυναικεία ομάδα, για να ανεβάσει έτσι το πρεστίζ της πόλης μας και την ποικιλία στις αθλητικές μας δραστηριότητες.
Είναι η τρίτη σεζόν που θα συνεργαστώ με τα κορίτσια και χαίρομαι που μου δίνεται ο χρόνος και η δυνατότητα να βοηθήσω στην ανάπτυξη του γυναικείου μας ποδοσφαίρου.
Η ομάδα μας έχει επιτυχημένη πορεία, είναι αναγνωρισμένη και δυο χρονιές λάβαμε μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Unileague που διοργανώνει ο ΟΠΑΠ. Σε μια από αυτές φτάσαμε στον τελικό, σημάδι ότι υπάρχει ποιότητα στις «Λύκαινες» και δεν είναι τυχαίο πως η Ιωάννα Τζουμάκα έφτασε μια ανάσα πριν την Εθνική Ελλάδας. Οι γονείς συγχαίρουν και αγκαλιάζουν την προσπάθειά μας με την γυναικεία ομάδα και είναι σημαντικό ότι θα πάρουμε από αυτούς αρκετές λειτουργικές βοήθειες φέτος».

Για το ταλέντο που διακρίνει στην περιοχή μας: «Υπάρχουν αρκετά ταλέντα στην Αιγιάλεια και στην ακαδημία μας που μπορεί να εξελιχθούν, χρειάζεται όμως προσοχή, επιτηδευμένη δουλειά και πολλές εναλλακτικές λύσεις, αφού τα σημερινά παιδιά έχουν πλήθος υποχρεώσεων και κάποια στιγμή δεν μπορούν να τα συνδυάσουν όλα και εγκαταλείπουν το άθλημα. Σκεφτείτε λοιπόν όταν θα φύγουν από το προσκήνιο οι μεγαλύτερες ηλικίες. Τι θα συμβεί τότε;»

Για τα μελλοντικά του σχέδια ολοκλήρωσε τη συζήτησή μας ο Αιγιώτης προπονητής: «Η ενασχόλησή μου με τα παιδικά τμήματα του ΑΟ Αιγίου, είναι αυτή που μου ταιριάζει και με ευχαριστεί. Με ηρεμεί σαν άνθρωπο και πλέον η απόφασή μου είναι να δουλεύω μόνο με μικρότερες ηλικίες.
Στόχος μου επίσης είναι να βοηθήσω στην ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην περιοχή μας και γι’ αυτό μου δίνεται η ευκαιρία μέσα από τις Λύκαινες.
Ευχαριστώ που τα είπαμε, που η στήλη σας στηρίζει τις προσπάθειες όλων των σωματείων της περιοχής μας στα οποία εύχομαι υγεία και επιτυχίες.»


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr