background img
banner
banner

Στα τέλη Σεπτεμβρίου η έναρξη του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος

ΣΤΙΣ 2 Η Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ΣΤΙΣ 28 Η Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΑΝΟΔΟ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Σε κάθε περίπτωση αγώνων μπαράζ για άνοδο και παραμονή, θα ισχύσει το μπόνους καλύτερης βαθμολογίας και το πλεονέκτημα έδρας στους προπορευόμενους.
Η ΕΠΣ Αχαΐας στην προκήρυξη του 2024, έχει δώσει από τώρα το πρόγραμμα των αγώνων στα μπαράζ που θα ακολουθήσουν, τοποθετώντας τα αντίπαλα ζευγάρια με βάση την βαθμολογική τους θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Οκτώ σωματεία στα μπαράζ για το πρωτάθλημα

Στο φινάλε του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας οι 4 πρώτοι των ομίλων θα συμπληρώσουν 8άδα και θα παίξουν μεταξύ τους διπλούς αγώνες μετά από κλήρωση. Συνολικά 14 παιχνίδια με την ισχύ πάντα του bonus που θα προκύπτει από την βαθμολογία.

Υποβιβάζονται 4 από την Α΄ στη Β΄ κατηγορία

Μετά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, οι θέσεις 5-10 των δυο ομίλων θα σχηματίσουν 12 ομάδες που θα παίξουν συνολικά 11 αγώνες. Θα υπάρχει το bonus με περισσότερα εντός έδρας παιχνίδια στις ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 5,6,7.
Με την ολοκλήρωση των play out θα υποβιβαστούν στην Β΄ κατηγορία τα σωματεία των 4 τελευταίων θέσεων (9-12).

Άνοδος για 4 από την Β΄ στην Α΄

Άμεσα προβιβάζεται ο πρωταθλητής των ομίλων της Β΄ κατηγορίας, ενώ θα τον ακολουθήσει από κάθε όμιλο ο νικητής που θα εξέλθει μετά τα play off στις θέσεις 2-5.

Υποβιβάζονται 4 από την Β΄ στην Γ΄ κατηγορία

Από τους δυο ομίλους των 14 ομάδων, θα υποβιβαστούν οι κάτοχοι της 14ης θέσεις με την λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και ένα ακόμα σωματείο από κάθε όμιλο που θα έχει την χειρότερη βαθμολογία μετά τα play out στις θέσεις 10-13.

Δηλώσεις συμμετοχής για Α΄ Β΄ και Γ ΄ κατηγορία

Οι ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ πρέπει να υποβληθούν στην Ε.Π.Σ. Αχαΐας για τις Α’ και Β’ κατηγορίες έως και την Παρασκευή 09-08-2024 και για την Γ’ Κατηγορία έως και την Παρασκευή 23-08-2024. Οι ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων για τα Παιδικά Πρωταθλήματα θα καθοριστούν με δεύτερη συμπληρωματική προκήρυξη.

Με τη δήλωση συμμετοχής τα σωματεία θα πρέπει να υπογράψουν το συνυποσχετικό διαιτησίας, αλλά συν τοις άλλοις να παρουσιάσουν την εγγραφή στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων με επικαιροποίηση των στοιχείων του σωματείου στο e-Kouros έως 31-08-2024, και πρόσφατο πρακτικό συγκρότησης Δ.Σ. σε σώμα υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο και Γεν. Γραμματέα και σφραγίδα του Σωματείου.

Συμμετοχή σωματείων

Τα Σωματεία που δικαιούνται συμμετοχή ανά κατηγορία είναι :
-Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας: Σωματεία 20 (2 όμιλοι από 10 ομάδες)
-B΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας: Σωματεία 28 (2 όμιλοι από 14 ομάδες)
-Γ’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας: Λοιπά Σωματεία και όσα Σωματεία δεν δήλωσαν την Περίοδο 2023-2024, καθώς επίσης και όσα σωματεία αναγνωριστούν μέχρι την κλήρωση των αγώνων της κατηγορίας αυτής.

Εναρξη Πρωταθλημάτων

Εφ’ όσον δεν υπάρξει ανάγκη μεταβολής τα πρωταθλήματα θα αρχίσουν, που για την Α΄ κατηγορία σημαίνει μια βδομάδα αργότερα:
– Η Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία στις 21-22 Σεπτεμβρίου 2024
– Η B΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία στις 28-29 Σεπτεμβρίου 2024
– Η Γ’ Ερασιτεχνική Κατηγορία ανάλογα με τον αριθμό ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή στη συμπληρωματική προκήρυξη.

Δικαίωμα συμμετοχής και παράβολο – εξόφληση χρεών

Κάθε Σωματείο μαζί με τη δήλωση συμμετοχής πρέπει να καταβάλλει στην Ε.Π.Σ. Αχαΐας και το σχετικό παράβολο, που ορίσθηκε:
Για την Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία σε 240,00 ευρώ
Για την Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία σε 140,00 ευρώ
Για την Γ’ Ερασιτεχνική Κατηγορία σε 90,00 ευρώ
Τα σωματεία, με την κατάθεση της δήλωσης και του παραβόλου συμμετοχής, είναι υποχρεωμένα να έχουν εξοφλήσει όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες με την Ένωση (Πειθαρχικές ποινές, γήπεδα) και αυτές που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής των ομάδων (Νέων, Παίδων, κ.λ.π.)


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr