background img
banner
banner

Στην Τεχνική Υπηρεσία για… μελέτη

Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΚΛ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Κλείνουν μία – μία οι εκκρεμότητες του αναπλασμένου κέντρου του Αιγίου. Ιδιαίτερη και «νέα» για τα τοπικά δεδομένα, είναι η εικόνα της οδού Ζαΐμη όπου απέκτησε έγχρωμο ειδικό οδόστρωμα. Ταυτοχρόνως, προχωρούν οι εργολαβίες για τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις στα χωριά, με τα πυρόπληκτα να ενεργοποιούνται και πάλι.

Η ανάπλαση της Ζαΐμη

΄΄Ένα ακόμα αίτημα κατοίκων πραγματοποιήθηκε με παρέμβαση που αναβαθμίζει την καθημερινότητα των πολιτών. Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή της οδού Ζαΐμη. Ακολουθήθηκε μια καλή πρακτική ανάπλασης της οδού που την συναντάμε σε αρκετούς Δήμους της χώρας, με χρωματιστούς κυβόλιθους, χαλινά από μάρμαρο κ.ά. Επίσης σημαντική ήταν η παρέμβαση της ΔΕΥΑΑ που έκανε αντικατάσταση του δικτύου της ύδρευσης και της αποχέτευσης και έλυσε ένα χρόνιο πρόβλημα υποχώρησης του οδοστρώματος΄΄, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, εκφράζοντας ευχαριστίες: ΄΄Ένα ευχαριστώ στους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας για την σχεδίαση και επίβλεψη του μίνι έργου.
Επίσης, ευχαριστούμε κατοίκους και επαγγελματίες για την υπομονή τους, θεωρώ ότι το αποτέλεσμα τους ανταμείβει΄΄.

Επιπλέον, ο κ. Χριστόπουλος ανέφερε στο Protionline.gr: ΄΄Προσανατολιζόμαστε να διαμορφώσουμε κι άλλους δρόμους στο κέντρο του Αιγίου κατ’ αυτό τον τρόπο. Ο δήμαρχος έχει ζητήσει από την Τεχνική Υπηρεσία να το εφαρμόσουμε και σε άλλα σημεία. Είναι μία πρακτική που βλέπουμε σε δρόμους στην Αθήνα και αλλού και το αποτέλεσμα είναι αρεστό΄΄.

Οι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας επεξεργάζονται την κυκλοφοριακή μελέτη

Σημειωτέον ότι η διαμόρφωση δρόμων κατ’ αυτό τον τρόπο ενδεχομένως να εξαρτηθεί και από τη χρήση τους η οποία θα προβλέπεται από την κυκλοφοριακή μελέτη που έχει στα… χέρια της η δημοτική αρχή. Ερωτηθείς σχετικά ο αντιδήμαρχος, για το πότε θα γνωστοποιηθεί το περιεχόμενό της και τα όσα προβλέπει, ανέφερε: ΄΄Έχουμε παραλάβει την κυκλοφοριακή μελέτη και αυτή την περίοδο την επεξεργάζονται οι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας. Θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία και θα ληφθούν αποφάσεις΄΄.

Σημειώνεται πάντως ότι εκπνέει και η παράταση που έχει δοθεί στο έργο ανάπλασης της Τρίγωνης Πλατείας, με τους επαγγελματίες να αγωνιούν για το πότε θα ανοίξει για τα οχήματα η οδός Κλ. Οικονόμου καθώς επίσης και για τη μορφή που θα έχει το επόμενο διάστημα.

Έργα στα «παλιά» πυρόπληκτα

Την ίδια στιγμή, εργασίες πραγματοποιούνται στις «παλιές» χαρακτηρισμένες ως πυρόπληκτες περιοχές. Πρόκειται για την εργολαβία που εκτελεί τις τσιμεντοστρώσεις – ασφαλτοστρώσεις στα χωριά και τους οικισμούς όπως είναι η Κουνινά, τα Μελίσσια, η Κάτω Πτέρη και ο Άγιος Ανδρέας. Επίσης, χθες υπό την ίδια εργολαβία ξεκίνησε και η κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στην Μπουφούσκια.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr