background img
banner
banner

Στιγμές χαράς, κεφιού αλλά και συγκίνησης… | ΦΩΤΟ

ΣΤΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΡΑΓΟΖΑΝΑΙΩΝ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Το συναπάντημα των Αραγοζαναίων στον Άγιο Γεώργιο στα Αραγόζαινα (Άλσος Δ.Ε. Συμπολιτείας) αποτελεί μία εκδήλωση που μετρά αρκετά χρόνια και καταφέρνει πάντα να προσελκύει πλήθος κόσμου, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν και ενώνοντας νέους και μεγαλύτερους. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Ιουνίου και ήταν ένα από τα ομορφότερα ανταμώματα αφού περιελάμβανε στιγμές χαράς αλλά και συγκίνησης.

Οι προσπάθειες του Συλλόγου αποδίδουν καρπούς

Μιλώντας στο Protionline.gr η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Αραγοζαναίων «Ο Άγιος Γεώργιος» Γεωργία Νικολοπούλου, επισήμανε την μεγάλη προσπάθεια που έγινε για να διεξαχθεί με επιτυχία αυτή η τρίτη κατά σειρά ετήσια εκδήλωση του συλλόγου, το “συναπάντημα” όπως αποκαλείται, λέγοντας χαρακτηριστικά: ΄΄Καταφέραμε να διοργανώσουμε και εν τέλει να πραγματοποιηθεί μία πάρα πολύ όμορφη εκδήλωση. Όσος κόσμος βρέθηκε το προηγούμενο Σάββατο στο ετήσιο συναπάντημά μας, θα έχει να θυμάται πολύ όμορφα πράγματα αφού η γιορτή συνοδεύτηκε από μεγάλο κέφι αλλά και από ιδιαίτερες συγκινήσεις. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο που στήριξε και στηρίζει πάντα αυτή την προσπάθεια του συλλόγου, ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας για την μεγάλη στήριξη που μας παρείχαν και φυσικά όλους όσους παραβρέθηκαν και διασκέδασαν στο συναπάντημα, που για εμάς στο χωριό, σημαίνει πραγματικά πάρα πολλά΄΄.

Επιπλέον, η κ. Νικολοπούλου σημείωσε: ΄΄Ο σκοπός μας πλέον, είναι κάθε χρονιά να γινόμαστε όλο και πιο δυνατοί, να ακουγόμαστε όλο και περισσότερο και να αναγνωριζόμαστε ακόμα πιο πολύ στο ευρύ κοινό. Στόχος δε, είναι να μπορέσουμε να αφήσουμε ένα “λιθαράκι” στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο που συντελείται στο χωριό, κάνοντας μερικές μικρές παρεμβάσεις που γίνονται κατά καιρούς από αποκλειστικά δική μας πρωτοβουλία, όπως ήταν για παράδειγμα η κατασκευή του μνημείου πεσόντων, αλλά και το παρκάκι του χωριού που έχει ξεκινήσει και κατασκευάζεται από την αρχή΄΄.

Στην αρχή της εκδήλωσης η οποία έγινε στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας νωρίς το βράδυ του Σαββάτου, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του «Μνημείου Πεσόντων Υπέρ Πίστεως Πατρίδος και Ελευθερίας», με τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο και τον αντιδήμαρχο Τάκη Ανδριόπουλο να απευθύνουν χαιρετισμούς και να δίνουν τις καλύτερες ευχές στον τοπικό σύλλογο.

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου και η συγκίνηση του δημάρχου

Να σημειωθεί πως το Άλσος είναι η γενέτειρα του δημάρχου, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος ανέφερε: ΄΄Σε αυτά τα σκαλιά της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου καθόμουν όταν ήμουν μικρό παιδί και χαίρομαι πολύ που είμαστε εδώ και τιμούμε τις ρίζες μας, διότι άνθρωποι που δεν έχουν ρίζες δεν έχουν παρόν και ούτε μέλλον. Όπου και να πάει ο άνθρωπος, είναι δεμένος με τον τόπο που γεννήθηκε. Έτσι κι εμείς είμαστε δεμένοι με τη γενέτειρά μας και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για το χωριό μας το οποίο είναι ένα από τα ωραιότερα χωριά. Αυτός ο Σύλλογος έχει πλέον «φουντώσει», έχει μεγαλώσει, έχει δυναμώσει και αξίζουν συγχαρητήρια στο προεδρείο του για τη σύσφιξη των σχέσεων και το «δέσιμο» με το παρελθόν, είναι πολύ μεγάλο υπόθεση για όλους μας΄΄. Για το Μνημείο, ο κ. Καλογερόπουλος σημείωσε πως ΄΄πρέπει να σκεφτούμε ότι κάποιοι άνθρωποι θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς εδώ και αυτό δεν αφορά μόνο το χωριό μας. Όμως και το χωριό μας συμμετείχε στους αγώνες για την Ελευθερία΄΄.

Χορός και πλούσια εδέσματα

Επίσης, μέλη του Χορευτικού Συλλόγου “Οι Αχαιοί” απέδωσαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς με νησιώτικους και θρακιώτικους ρυθμούς. Τέλος να σημειωθεί ότι η βραδιά πλαισιώθηκε με μουσικό σύνολο από την Πάτρα, μία λαϊκοδημοτική ορχήστρα που κράτησε το κέφι ψηλά ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Επίσης, υπήρχε μπουφές με εδέσματα – φαγητό, όλα προσφορά του τοπικού συλλόγου αλλά και διαφόρων χορηγών. Ακολούθησε λαχειοφόρος αγορά στην οποία κληρώθηκαν πλούσια δώρα και τα περίπου 160 άτομα που παραβρέθηκαν στο όμορφο – κατά γενική ομολογία – συναπάντημα, θα έχουν να θυμούνται μία πλήρως πετυχημένη εκδήλωση.

Να σημειωθεί ότι εκτός του δημάρχου, του αντιδημάρχου κ. Ανδριόπουλου και πλήθος κόσμου, το «παρών» έδωσαν και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φραγκονικολόπουλος καθώς και η κοινοτική σύμβουλος Αιγίου Ελευθερία Μαρνέλη.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr