background img
banner
banner

Στο… πόδι το Διακοπτό για τα ηχοπετάσματα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ  ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών περιοχής Διακοπτού παροτρυνόμενη από αρκετούς συμπολίτες μας διοργανώνει ανοιχτή συγκέντρωση πολιτών και φορέων στο Πνευματικό Κέντρο την Τετάρτη 3 Ιουλίου και ώρα 9:00 το βράδυ με θέμα συζήτησης: «Τα ηχοπετάσματα του προαστιακού» που τοποθετούνται αυτή την περίοδο.

΄΄Η παρουσία των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των παροικούντων του Προαστιακού θεωρείται απαραίτητη. Όποιος έχει εμπεριστατωμένη άποψη για την αναγκαιότητα ή μη των κατασκευών αυτών θα βοηθήσει έτσι ώστε να παρθεί μια κοινή απόφαση για τη μελλοντική δράση της επιτροπής μας. Είναι ένα έργο που διενεργείται σήμερα, αρκετά χρόνια μετά από την κατασκευή του Προαστιακού και εγείρει ερωτηματικά για τον χρόνο αλλά και τον (επικίνδυνο) τρόπο υλοποίησής του. Γίνεται μέσα στην καρδιά του χωριού μας και πρέπει να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, κάτι που νομίζουμε ότι πετύχαμε και στο ζήτημα του οδοντωτού. Ραντεβού την Τετάρτη 3-7-2024 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο για να δηλώσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν είμαστε άβουλα θύματα στις ορέξεις κανενός και θα πράξουμε τα δέοντα΄΄, αναφέρει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών περιοχής Διακοπτού.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο της κατασκευής ηχοπετασμάτων κατά μήκος των γραμμών του ΟΣΕ στο Διακοπτό, είναι σε εξέλιξη.

Πρόκειται για χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ έργο, αντικείμενο του οποίου είναι η κατασκευή ηχοπετασμάτων σε τμηματικές θέσεις του σιδηροδρομικού διαδρόμου και εντός του αστικού ιστού της πόλης του Διακοπτού όπως και σε άλλες περιοχές. Περιλαμβάνει ακόμη το σύστημα ηλεκτροκίνησης, σε σημεία που κρίθηκε αναγκαίο μέσα από τη μελέτη θορύβου που έχει εκπονηθεί μαζί με την μελέτη περιβαντολλογικών επιπτώσεων.

Χώρισε το Διακοπτό στα δύο…

Οι κάτοικοι των παρακείμενων ιδιοκτησιών αντιδρούν και συγκεντρώνουν υπογραφές, αφού ως γνωστόν, η χάραξη που επιλέχθηκε χώρισε το Διακοπτό στα δύο, βόρεια και νότια, με μεγάλα τείχη, με διπλανούς δρόμους αρκετά στενούς, ειδικά στα δυτικά, στους οποίους η κυκλοφορία είναι δύσκολη και τώρα με την τοποθέτηση των ηχοπετασμάτων ύψους τριών μέτρων, η αισθητική εικόνα της περιοχής και όχι μόνο, είναι πολύ άσχημη.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους κατοίκους μειώνεται η ορατότητα, ο αέρας δεν θα διαπερνά και η θερμοκρασία λόγω των υλικών κατασκευής (αλουμίνιο και plexiglass), θα αυξηθεί.
Ήδη για το θέμα έχει πάρει θέση το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας τασσόμενο στο πλευρό των κατοίκων, μετά από σχετική εισήγηση του αντιδημάρχου Βασίλη Χριστόπουλου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr