background img
banner
banner

Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΜΕ ΔΕΚΑΕΞΙ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Με 16 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Τρίτη 30 Ιουλίου, στις 12.30 το μεσημέρι, η Δημοτική Επιτροπή Αιγιαλείας. Από τα προς συζήτηση θέματα ξεχωρίζει η ανάθεση σε δικηγόρο της υπεράσπισης του δήμου στα αρμόδια όργανα για το έργο της ανάπλασης Μητροπόλεως, μετά την προσφυγή του αρχικού αναδόχου του έργου.

Ειδικότερα, τα θέματα είναι τα εξής: 1.Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Αιγιαλείας έτους 2024. 2.Έγκριση 4ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Αιγιαλείας οικονομικού έτους 2024. 3.Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Αιγιαλείας με τον αναπληρωτή του, για τη συγκρότηση Επιτροπής χαρακτηρισμού παράλιων χώρων ως πολυσύχναστων και επιμήκυνση του χρόνου ναυαγοσωστικής κάλυψης. 4.Έγκριση ανάθεσης στον Δικηγόρο Αθηνών, Σταμάτη Σ. Σταμόπουλο (Α.Μ. ΔΣΑ: 13.272), που έχει εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία, της εκπροσώπησης του Δήμου Αιγιαλείας ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πατρών κατά τη συζήτηση της με χρονολογία κατάθεσης 7/10/2022 προσφυγής που άσκησε η: ΑΓΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ μεταξύ άλλων και κατά του Δήμου Αιγιαλείας, η οποία συζητείται στις 22/11/2024 ή σε οποιαδήποτε μετ’ αναβολή συζήτησή της. 5. Έγκριση ανάθεσης στον Δικηγόρο Αθηνών, Σταμάτη Σ. Σταμόπουλο (Α.Μ. ΔΣΑ: 13.272), που έχει εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία, για τη νομική υποστήριξη – υπεράσπιση – εκπροσώπηση του Δήμου Αιγιαλείας για το έργο: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΓΙΟΥ: ΕΝΟΤΗΤΑ 1: «ΟΔΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ», ενώπιον: α)του κου Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, όπου συζητείται η από 22/07/2024 ένσταση της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΑΚΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ – ΛΑΤΟΜΙΚΗ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ & ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», που εδρεύει στο Αίγιο (Ανδρονοπούλου 8) και εκπροσωπείται νόμιμα (ΑΦΜ: 999024599, ΔΟΥ Αιγίου) κατά: 1.της υπ’ αριθ. 284/2024 απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Αιγιαλείας  και 2.κάθε άλλης συναφούς διοικητικής πράξης και παράλειψης, και β)του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων Αχαΐας στην Πάτρα και να επιμεληθεί των έγγραφων απόψεων του Δήμου μας και γ)να αντικρούσει την με αριθ. πρωτ. 29447/23.07.2024 αίτηση με θέμα «Αίτηση καταβολής αποζημίωσης για τις θετικές ζημιές λόγω υπερημερίας του κυρίου του έργου «Ανάπλαση εμπορικού κέντρου Αιγίου: Ενότητα 1: Οδός Μητροπόλεως» (Άρθρο 137 του Ν. 4412/2016)» της άνω εταιρείας. 6.Εκμίσθωση κοινόχρηστου χώρου συνολικού εμβαδού 21,316τ.μ. στην Κοινότητα Σελιανιτίκων Δήμου Αιγιαλείας με δημοπρασία, για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εκτός προβολής.

7.Περί αναγκαιότητας μίσθωσης ιδιωτικού ακινήτου (οικοπέδου) για δημιουργία χώρου στάθμευσης στην Κοινότητα Σελιανιτίκων Δήμου Αιγιαλείας. 8.Έγκριση μετατόπισης περιπτέρου στην Δημοτική Κοινότητα Αιγίου Δήμου Αιγιαλείας.

Ακόμη, 9.Έγκριση 6ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΙΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Ι.Ν. ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ ΕΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ». 10.Έγκριση τοποθέτησης κίτρινης διαγράμμισης και οριοδεικτών στην Κοινότητα Λόγγου Δήμου Αιγιαλείας. 11.Έγκριση συν διοργάνωσης από τον Δήμο Αιγιαλείας και το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια του φεστιβάλ ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2024, έγκριση δαπάνης και εξειδίκευση πίστωσης για την σύνταξη ενημερωτικού υλικού προβολής και προώθησης  του φεστιβάλ. 12.Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης δημοτικού φωτισμού. 13.Επί του πρακτικού της Ειδικής Επιτροπής επιλογής των αιτήσεων εγγραφής βρεφών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αιγιαλείας. 14.Περί επιβολής προστίμου για αυθαίρετη κλάδευση δέντρων επί πεζοδρομίου, στην οδό Παυσανίου στην συμβολή της με την οδό Μιαούλη στη Δημοτική Κοινότητα Αιγίου Δήμου Αιγιαλείας. 15.Έγκριση επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών σε δημότες.

16.Έγκριση διαγραφής τελών από καρτέλες δημοτών.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr